Connery

Hidden Figures [Anmeldelse]

To Equality and Beyond!

4 ud af 6 stjerner
Hidden Figures - Trailer
Twentieth Century Fox - Hidden Figures [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

This is a Man’s World…

Man siger at bag en hver succesfuld mand, står en stærk kvinde. I astronauten John Glenns tilfælde var det tre afroamerikanske kvinder, der arbejdede for NASA i 60’erne. USA er i kapløb med russerne om at sende den første mand ud i rummet, men NASA har store problemer med deres nye dyrt indkøbte IBM computer. Den er ganske enkelt ikke ankommet endnu. Derfor overflyttes matematikeren Katherine G. Johnson (Taraji P. Henson) til Space Task gruppen under ledelse af Al Harrison (Kevin Costner). Hun har til opgave at dobbelttjekke at alle ingeniørernes beregninger er korrekte, så NASA han få deres astronauter ud i rummet og sikkert hjem igen. Det er en mandeverden og det er en ”hvid” verden, hvor Katherine er den første sorte kvinde i afdelingen.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - Hidden Figures [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

This is a Man’s World

Samtidigt kæmper hendes veninde og kollega; Mary Jackson (Janelle Monáe) om retten til en uddannelse, så hun kan blive rumingeniør for NASA, men det kræver afgangsbevis fra en skole, der kun har hvide elever. Derfor må hun gå op imod systemet og rettens vej, i det stærkt raceopdelte Virginia, for at opfylde sin tilsyneladende umulige drøm.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - Hidden Figures [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

But it would be nothing,

Den tredje kvinde er Dorothy Vaughan (Octavia Spencer). Hun er leder af afdelingen for NASAs kvindelige afroamerikanske matematikere. Dorothy er en fremsynet kvinde og kan godt regne ud, at når IBM computeren kommer op at køre, er afdelingens dage talte. Derfor sætter hun sig for at lære alt om computeren og på den måde udkonkurrere IBM’s egne teknikere.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - Hidden Figures [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

Nothing!

Historien om de tre kvinder, der ændrede verden og skrev sig ind i historiebøgerne er autentisk, så man kan undre sig lidt over, at man aldrig har kendt til den eller dem før nu. Det rådede forfatteren Margot Lee Shetterly imidlertid bod på, da hun skrev bogen af samme navn, som nu altså er blevet filmatiseret.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - Hidden Figures [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

Without a Woman or a Girl

Hidden Figures er en såmænd medrivende nok og har et velspillende cast. Jeg følte måske at der manglede lidt mere modgang for karaktererne, udover altså at de er kvinder og afroamerikanske, hvilket historien lægger meget vægt på. Derfor bliver det på en måde også en meget klichéfyldt fortælling om racisme og kønsdiskrimination. Begge emner er naturligvis og desværre stadigt meget aktuelle, men særligt vedkommende formår instruktøren aldrig rigtigt at gøre dem i denne film.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 3,14 %

Teknisk information:

Original titel: Hidden Figures

Land: USA, 2016

Instruktør: Theodore Melfi

Medv.: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge, Glen Powell

Genre: Drama/Historisk

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 127 min

Dansk bio premiere: 26. januar 2017

Distributør: SF Film

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce