Connery

'En hyldest til Jesper Buch': Tre gymnasieelever gik fra Hulen med løvehjerter og ikke som ofre

Løvens Hule giver i aftenens afsnit plads til tre gutter med en passion for iværksætteri. Det er der ikke noget videre bemærkelsesværdigt i.

At de tre gutter er gymnasieelever, pitchede en forretning delvist udviklet gennem deres studieretning - og at gutterne i øvrigt pitchede ind som henholdsvis 18- og 17-årige OG trak de garvede løver Mia Wagner og Jesper Buch til bordet med en investering; det er ret bemærkelsesværdigt

Gustav Kankelborg (19), Nicolaj Bertelsen (18) og Jonas Hornbæk (18) afgav 40% af deres virksomhed DeSonic for en investering på 200.000 kroner - og vandt i samme omgang løvernes hjerte, med en stor ros på vejen: 

"Det her er en hjerteinvestering. Jeg blev fanget af drengenes store drive og passion, og deres fortælling om, hvilke bump de har mødt på vejen til at stifte virksomhed som unge under 18. Det er afgørende, at vi i Danmark ikke bremser unge iværksættere, der har lyst til og mod på at skabe deres egen forretning i en tidlig alder. De er vores fremtid," siger Jesper Buch.

ANNONCE
Gustav, Nicolaj og Jonas pitcher i 4. afsnit årets sæson Løvens Hule - Foto: Per Arnesen/United/DR - 'En hyldest til Jesper Buch': Tre gymnasieelever gik fra Hulen med løvehjerter og ikke som ofre Gustav, Nicolaj og Jonas pitcher i 4. afsnit årets sæson Løvens Hule - Foto: Per Arnesen/United/DR

"I er jo en hyldest til Jesper Buch, med jeres ordvalg og jeres tøj," lyder det fra Mia Wagner, til de tre mænd der står foran løverne - i blå jakkesæt - efter en veloverstået virksomhedspitch. En god observation. Charmen var ikke var tabt på nogen af løverne. 

Gustav Kankelborg (19), Nicolaj Bertelsen (18) og Jonas Hornbæk (18) afgav 40% af deres virksomhed DeSonic for en investering på 200.000 kroner - og vandt i samme omgang løvernes hjerte, med en stor ros på vejen: 

"Det her er en hjerteinvestering. Jeg blev fanget af drengenes store drive og passion, og deres fortælling om, hvilke bump de har mødt på vejen til at stifte virksomhed som unge under 18. Det er afgørende, at vi i Danmark ikke bremser unge iværksættere, der har lyst til og mod på at skabe deres egen forretning i en tidlig alder. De er vores fremtid," siger Jesper Buch.

ANNONCE
Nicolaj, Gustav og Jonas fra DeSonic - Foto: Jesper Bøjlund - 'En hyldest til Jesper Buch': Tre gymnasieelever gik fra Hulen med løvehjerter og ikke som ofre Nicolaj, Gustav og Jonas fra DeSonic - Foto: Jesper Bøjlund

DeSonic?

Forretningen er på overfladen en ret simpel idé: Her producerer man foliestickers der dækker låget på en MacBook eller PC laptop, så man kan dekorere sig ud af den kedelige grå masse. Ikke en banebrydende idé, men DeSonics drive har alligevel formået at differentiere konceptet, som gør det unikt.

For selvom det er muligt at bestille stickers med eget design, er det DeSonics samarbejde med kunstnere både kendte og opkommende, der tilføjer en ekstra dimension.

Kunstneren giver DeSonic lov til at bruge deres kunst mod en royalty-betaling. I sidste ende står slutbrugeren med et stykke specialtilpasset kunstoptryk, kunstneren med endnu mere eksponering og royalties og DeSonic med et par kroner på kistebunden - det er vist den slags man kalder win/win/win. 

ANNONCE

Startede som skoleprojekt

Gustav, Nicolaj og Jonas startede DeSonic op som et projekt på Midtbyens Gymnasium i Viborg. Projektet førte dem blandt andet til en sejr i regionsmesterskaberne for unge iværksættere og sidenhen til Løvens Hule

"Der er virkelig sket meget med virksomheden. Vi er et helt nyt sted og er i gang med at lukke en række nye aftaler, der betyder, at vi giver mulighed for at endnu flere kan udtrykke deres identitet ved hjælp af DeSonic. Samtidig begynder rigtig mange virksomheder at få øjnene op for de mange muligheder, de har for at kunne vise eksempelvis nye kampagner med vores foliecovers. Vi forventer stor vækst i antallet af ordre til både private og erhverv, og så har vi en drøm om også snart at skalere virksomheden til udenlandske markeder," siger Gustav Kankelborg, Nicolaj Bertelsen og Jonas Hornbæk.

Noget tyder på, at de tre 3.G'ere er vokset hurtigt med opgaven. Mia Wagner som står for halvdelen af investeringen, har også ros til gutterne: "Vi har i løbet af de seneste par måneder set, at DeSonic virkelig kan eksekvere. De har rykket sig markant på en række parametre, og strategien for fremtiden er blevet finpudset. Vi tror derfor rigtig meget på, at der ligger stor vækst forude, og vores hold nyder at hjælpe de tre unge, inspirerende iværksættere godt på vej."

Grundlæggerne af DeSonic bliver studenter til sommer og melder ud i en pressemeddelelse, at de har planer om at gå fuldtid med virksomheden til sommer.

Som gammel gymnaiseelev, melder et spørgsmål sig på banen: Er iværksætteri mon godkendt som lovligt fravær, når man har det som studieretning?

Jonas Hornbæk melder ud på telefonen: 
"Vi har oplevet en enorm opbakning fra skolen, så når vi har haft brug for at tage ud i virksomheden og arbejde, har det blandt andet været muligt at gøre netop dét i nogle af vores lektioner på studieretningen Innovation og Iværksætteri, og vi har i hvert fald ikke mærket til det på en negativ måde."

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce