Connery

Dagbog fra Roskilde Festival 2014

Her er den maleriske beretning om hvad der kan ske på en festival, hvis man har de rigtige armbånd, de rigtige venner og en standhaftig lever.

Foto: Christian Hjorth - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Foto: Christian Hjorth
Foto: Sheriffen - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Foto: Sheriffen

Lad mig bare begynde med at undskylde. For selvom jeg har været på Roskilde Festival, så har jeg ikke hørt særligt meget musik. Jeg har heller ikke været ude i nogen camps. Jeg var ikke i øko-foodcourt, og jeg benyttede ikke de klamme toiletter på festivalen (kun urinalerne, og muligvis et par buske). Alligevel (eller måske derfor?) var det muligvis min bedste Roskilde Festival ever.

Her følger min dagbog:

ANNONCE
Rolling Stones fra hvor Connery's Udsendte så dem. Foto: Jens Fisker - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Rolling Stones fra hvor Connery's Udsendte så dem. Foto: Jens Fisker

Torsdag

Sheriffen og Kræmmeren havde allerede fået armbånd på tidligere på ugen, så da jeg ankom, måtte jeg alene over på handelsskolen for at få mit armbånd på. Her blev jeg selvfølgelig guidet hen i den forkerte kø, så det tog en evighed. Det var som om hele Politikens Hus og DR Byen og et hav af B- og C-celebs skulle have armbånd på samtidig med mig. Men et par søde piger foran mig, der havde været ovre at hente to iskolde halvliters Sprite, spurgte om jeg vil have en forfriskning. Jeg svarede selvfølgelig nej tak, da jeg af principielle årsager ikke indtager nonalkoholiske drikkevarer under festivaler. Men splitsekundet efter hiver den ene pige en flaske slavevodka op af tasken, og jeg ændrer naturligvis mit nej tak til et ”OH YEAH!” - til stor morskab for resten af køen. I køen ved siden af står Hans Lindberg og Medina og fjanter, og netop som jeg har bundet min drink, bliver jeg og en tidligere landsholdsmålmand hevet ud af vores kø og hen til en børneskranke(!) uden kø, og vupti – armbåndet var på efter få sekunder. Derfra var det bare i rask gang tilbage til de andre drenge, der havde indfundet sig med kolde øl i hånden, og så var det ellers bare at drikke sig i gear til Rolling Stones-koncerten. Lige indenfor i Medieluderbyen (aka Backstage Village) sad et blandet selskab bestående af bl.a. Nicklas Bendtner, Julie Zangenberg, Anders Breinholt, Mikkel Hansen, samt Medina og Hans Lindberg. Da en af DR's røde lejesvende gik forbi gruppen, råbte Breinholt nedladende efter ham – til stor morskab for Deres Udsendte, der kom gående forbi på vej tilbage fra pissoiret.

Eftermiddagen gik primært med at holde promillen i vækst. I Villa Tuborg, hvor der er fri bar, hvis man har et særligt tuborg-armbånd, var Kræmmeren, Sheriffen og Giraffen i fantastisk humør. Vi havde kort spottet Millionæren, der sad oppe på første sal, sammen med konen og noget familie, men vi gider ikke at have damer med i kliken. Sheriffen og Giraffen havde planer om at komme langt frem til Stones, mens Kræmmeren og jeg ville stå ved stambaren fra sidste år, skråt væk fra scenen. Sheriffen underholdte os, blandt andre røverhistorier, med en historie om dengang han i en brandert på vej hjem fra byen havde købt en pizza med salat og creme fraiche, og da han kom hjem og havde åbnet pizzabakken, opdagede han at der var kommet noget creme fraiche på hans fine læderjakke. Først da han slikkede det af, opdagede han at ikke var creme fraiche, men en fugl der havde skidt på jakken.
Men vi skulle ud og høre Stones, og Kræmmeren og jeg skulle mødes med nogle af hans venner, så vi gik ud for at sikre os gode pladser ved 20:30-tiden.

ANNONCE
Rolling Stones. Foto: Henrik Olsen - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Rolling Stones. Foto: Henrik Olsen

Jeg havde fået tiltusket mig et ekstra Tuborg-armbånd, som jeg tilbød til Gentleman, men han sms'ede mig først tilbage kl 21.15 torsdag aften, og her skrev han tilbage, at han netop var i Villa Tuborg  (aka Den Hellige Gral) inde i Mediebyen. Jeg tænkte at jeg lige kunne gå ind og få en øl med Gentleman, og spottede ham ved et bord ud mod hegnet. Jeg nappede to pilsnere i et af de iskølede kar, der står inde bag et af de bedst sikrede hegn på festivalen, gik op til Gentleman og gav ham den ene, og vi fik en kort snak. Det var først efter 20-30 sekunder at det gik op for mig, at lige over for mig stod HKH Kronprins Frederik med hustru. Mary stirrede på mig, og det gik op for mig, at det nok var fordi hun aldrig før havde set så charmerende og dog ret tipsy fyr. Eller måske var det bare fordi hendes stylist havde påklædt hende en kongeblå Moncler-veste på, magen til den jeg havde på!

Morsomt nok havde jeg ellers lidt tidligere på dagen set Fredes ex; Maria Montell, stå lige uden for indgangen til Villa Tuborg sammen med hendes mand Thomas Villum.

Da Frede og Mary af Rass, der er festivalens direktør (og en bekendt af Gentleman), fik at vide at ”nu er det nu”, gik Gentleman og jeg tilbage ud til Kræmmeren og af hans venner, hvor jeg i øvrigt havde skaffet en ekstra billet til den ene, mod at han hookede os op med fire piger fra markedsføringsafdelingen på hans arbejde. De fire piger så vi aldrig noget til, men det var nu ganske hyggeligt og vi fik en kæp i øret mens vi rockede til Stones. Mette Frederiksen spadserede forbi med en kollega fra de bagerste rækker i tinget, og et par guldøl senere kom også Frank Aaen traskende forbi, og han hilste muntert tilbage på mit højlydte ”Hej Frankie!”

Efter Rålling Stånes' brag af en koncert (det var i øvrigt Undertegnedes anden Stoneskoncert, men Sheriffens femte), smuttede vi tilbage i reservatet aka Mediebyen. Her mødte vi en af Sheriffens nuværende kolleger, som vi fandt nogle borde og bænke sammen med, og Sheriffen gik i baren og hentede to flasker proletarchampagne (læs: Asti). Jeg fandt det meget uklogt at Sheriffen gav os den mission at udrydde ikke én, men hele to flasker af det pis. De andre, især Giraffen, fandt min negativitet lidt morsom, men vi endte alle med at blive venner igen. Efter det spiste jeg en omgang vildt stærk thaimad, og skred derefter hjem til campingvognen, som vi igen i år havde fået lov at stille hjemme hos Gentleman – et stenkast fra orange scene.

ANNONCE
Villa Tuborgs penthouse. Det er Remee med hatten. Foto: Jens Fisker - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Villa Tuborgs penthouse. Det er Remee med hatten. Foto: Jens Fisker

Fredag

Som sidste år var der nogle af drengene, der kun skulle på festival en enkelt dag. Godt nok havde Cityfan (der af uransalige grunde gerne vil kaldes Jarlen) været på festivalpladsen dagen før, men vi havde ikke set ham. Og efter et kort visit hjemme hos Kræmmeren, hvor vi fik et bad, en kop kaffe og lidt morgenmad, tog vi Spar Konge med på tilbagevejen til pladsen, da han bor på ruten. Sheriffen var også ankommet sammen med Giraffen. De to havde i øvrigt på mirakuløs vis fået sat deres navn på en hotelbooking på Roskildes fineste hotel – Prindsen (som Postgaarden i Matador er en skildring af).

Vi lagde ud i Villa Tuborg med en flok Guld-Garager. Det er et ret simpel drink, der består af 50% Guldtuborg og 50% Garage, men som var vanvittig populær i Villa Tuborg – og smagte dejligt og var læskende. Men hvis man skulle i hegnet for alvor, skulle der mere til. Det vidste vi, og det vidste især Millionæren. Han gik derfor ud på den anden side af hegnet for at hente batterier. Han lagde ud med et enkelt, men han gad jo heller ikke rende frem og tilbage hele tiden, så derefter blev det to eller tre ad gangen. Til dem der ikke læste Dagbog fra Roskilde Festival 2013, så består et batteri af 50 granatæblegajol-rør. Hvis man i øvrigt har smagt granatæble, så kan man godt undre sig lidt, for smagen minder på ingen måde om granatæble eller for den sags skyld nogen som helst anden frugt. Med mindre lakrids er en frugt. Men det er det ikke.

En af dagens sjovere anekdoter var i øvrigt, da vi så DR's heavyekspert Anders Bøtter komme løbende med stive ben og snyde sig foran i toiletkøen. Man kan kun håbe på at det ikke var et resultat af fødevarehygiejnen på Roskilde Festival...

Kort efter kom en gruppe af Spar Konges, Cityfans og Sheriffens gamle kolleger. Bl.a. Baywatch-Logan og Den Ovale. Den Ovale er noget han faktisk selv kalder sig. Han er størrelse 5XL (jeg checkede hans skjorte i nakken) og har engang siddet fast i en vandrutschebane, men er en fin fyr, og faktisk ganske underholdende. De to manglede et Tuborg Village-armbånd til deres chef, men det var ikke noget vi kunne (ville!) hjælpe med, for han ville trække niveauet ned, grinede Sheriffen og Cityfan. 
Og vi fik flere drinks. Relativt tidligt på dagen valgte Spar Konge at hvile sig lidt i en plantekumme. Lidt efter kom en tidligere landsholdsangriber forbi, som vi fik et par øl med – og et VM-tips eller to. Inde i baren var der efterhånden en meget høj koncentration af celebs, og der var kø for at komme op på overetagen. Så vi valgte at smutte ned i MX' telt, hvor vi også kendte nogen. Særligt Sheriffen havde igennem arbejdet forbindelser til at få fedtet sig til nogle guldpoletter, som i baren kunne veksles til cocktails. Jeg bestilte ud fra et value-for-money-perspektiv en omgang Long Island Iced Tea, men det var desværre ikke på menukortet, så vi nøjedes med nogle mojitos. Millionæren var nu også ankommet, og efter at have fået vores drinks satte vi os op i sofaen. Millionæren sad yderst, og jeg opfordrede ham til lige at checke om mikrofonen, der lå ved siden af, rent faktisk virkede. Det gjorde den, og efter at han lige på MX' vegne at have budt velkommen, så informerede han de omkring hundrede tilstedeværende om, at der nu var fri bar og man ikke behøvede poletter. Derefter sang han et par numre a cappella - han lagde ud med ”Video Video”. Den tidligere worldwide-direktør for Metroxpress (MX) stak hovedet frem, og vi tænkte at nu blev vi nok smidt ud. I mellemtiden havde Cityfan fundet ud af, at der var buffet indenfor, men at man skulle have en form for invitation (som vi ikke havde). Det blev løst med det gode, gamle trick – nemlig at gå ind med en tom tallerken, så man ligner en der allerede har været inde, og så ellers fylde en ny tallerken med mad.

Nu havde vi fået lidt mad og drikke, og de havde også været oppe for at fjerne mikrofonen. Så vi tænkte at vi hellere måtte vise MX ryggen. Jeg fyldte dog lige lommerne med nogle af de marcipanbrød, der lå i en krukke. Vi gik ned til Baywatch-Logan og hans dame. Det var hende vi tiggede drinkskuponer af sidste år. Men i år var systemet lavet om, da den tv-kanal hun arbejder for nu, ikke havde deres egen bar, men benyttede en offentlig bar, der var den i Backstage Village, der lå nærmest Orange scene. Så derfor skulle man betale med en slags kreditkort. Hun var letsindig nok til at give det til Spar Konge og Undertegnede, der skyndte os at bestille ti mojitos og så ellers aflevere kortet tilbage.

Vi flirtede med de søde, kvindelige bartendere. Stillede dem ligegyldige spørgsmål for at holde samtalen i gang.  

ANNONCE
Sheriffen og Millionæren. Foto: Jens Fisker - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Sheriffen og Millionæren. Foto: Jens Fisker

Kort tid efter ramte jeg en tidstærskel, men klokken to støder vi ind i Millionæren, der er på vej hjem. Han har hele dagen været iklædt et fantastisk tyrolerkostume. Sheriffen er i sin brandert faldet, og ligger hjælpeløst på jorden uden en jordisk chance for at komme på benene igen uden hjælp. Jeg opfordrede i stedet Millionæren til at lægge sig oven på ham. Det kom der er sløret billede ud af.

Jeg husker kun de her sidste timer af aftenen og natten glimtvis, men efterfølgende sidder vi på nogle borde og bænke, og har mødt nogle damer som Sheriffen og Giraffen kender. Rigtigt søde og friske piger, og Sheriffen skal jo straks imponere. Så han smutter i baren og begår den samme fejl som dagen før, nemlig at købe en flaske Asti. Sheriffen, der er Stones-fan på højeste niveau, kunne som en af Pavlovs hunde, forstyrres fra intimflirteriet med den lækreste af tøserne. Det gjorde man ved at sige ”wooo wooo” som i Sympathy for the Devil. For efter sådan et pavlovsk klokkering sang Sheriffen nemlig på Jagger'sk hele teksten fra ”Please allow me...” til ”Tell me sweetie, what's my name”. Det skete et par gange. Tilsvarende kunne man også bare slå takten til Midnight Rambler, og noget tilsvarende skete.

Herefter kan jeg ikke huske mere.

ANNONCE
Connerys udsendte ude blandt de uvaskede masser (lørdag). Foto: Sheriffen - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Connerys udsendte ude blandt de uvaskede masser (lørdag). Foto: Sheriffen

Lørdag

Jeg vågnede i en vanvittig varm campingvogn. Meget tørstig. Vi lavede den samme hurtige manøvre som dagen før – en hurtig udflugt hjem til Kræmmeren; i bad, sætte håret, hawaiiskjorte på og så tilbage til 4000 Roskilde.

Her mødtes Kræmmeren og jeg igen med Sheriffen og Giraffen. Cityfan (”Jarlen”) tog ikke sin telefon, og vi hverken så ham eller hørte fra ham resten af dagen. Og som følge deraf er han pt ikke med i kliken. Millionæren dukkede heller ikke op lørdag, men det er noget andet. Nå men til gengæld havde Sheriffen en ven kaldet Bundy, som senere skulle vise sig at kunne trumfe alle røverhistorier og gags, som Cityfan og Millionæren potentielt kunne have hostet op med.

Men inden da lagde vi ud i Villa Tuborg. Jeg gik op i baren og bestilte en cola, en kildevand og en pilsner, og jeg havde planlagt at drikke dem i den rækkefølge. Det var Sheriffen meget fortørnet over, og prøvede at fravriste mig cola og vand. Men jeg kom i gear efter også at have taget nogle Alminox mod den halsbrand, jeg var sikker på var forårsaget af alt det forbandede Asti.

Nu havde Sheriffen så aftalt med Bundy og hans venner at vi skulle mødes nede ved Apollo- eller Avalon-scenen, og både Giraffen, Kræmmeren og jeg var lidt irriteret over at vi skulle gå så langt, og jokede med at for hvert skridt vi tog, satte vi ny rekord for hvor langt vi hidtil havde været fra Medieluderbyen.

Jeg havde været skeptisk og irriteret, men de viste sig at være nogle vildt fine fyre. Dagens hovedhistorie var at Bundy kl 08 om morgenen var besvimet, og var blevet bragt med båre op til et samaritertelt. Han fortalte at det mindede om en episode af M:A:S:H. Hans makker havde fulgt ham derop, og fremviste stolt en selfie med ham selv og Bundy båret på båren bag ham.

Efter triage endte han med at tilbringe tre timer på en militærbåre, før han blev tilset af en læge, der spurgte om han havde taget stoffer. ”Nej nej, kun røget joints”, svarede Bundy, men den kvindelige læge, som Bundy i øvrigt mente var halvlækker, foreslog at han skulle overføres til sygehuset. ”Nej tak”, svarede Bundy, ”jeg har det fint”, hvorefter han rejste sig op og gik ud på toilettet og røg en joint. Efterfølgende skete der et uheld, idet han med bukserne nede og urinerende, kom til at kaste op ud over sin pik. Eneste mén var et stort, mørkt mærke i den ene side af ansigtet. Fra faldet, da han besvimede.

ANNONCE
Manu Chau La Ventura på orange. Foto: Jens Fisker - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Manu Chau La Ventura på orange. Foto: Jens Fisker

Nogen i gruppen insisterede på at vi skulle høre Manu Chao, et navn jeg havde hørt for, men jeg anede ikke hvilken musikgerne, det var. Det skulle vise sig at deres repertoire var 15-20 variationer af det samme bongo-pis. Med andre ord meget ensformig musik.

Kræmmeren og jeg udholdte en times tid af det der havde været ok underholdning i 5-10 minutter, men mere end en time tenderede en overtrædelse af FN's torturkonvention. En times tid svarede også til hvor lang tid det tog at få tømt de ti store fadøl og tyve gajolrør, der var blevet hentet. Vi gik (selvfølgelig) mod Villa Tuborg, hvor vi satte os op på første sal, og fik chattet nogle tøser op. De var fortørnede over, at vi praktisk taget ikke havde hørt noget musik. De slyngede adskillige navne ud, som de alle synes havde været vildt fede, men vi havde aldrig hørt om dem.

Her burde vi måske nok have gået op for at høre Icona Pop, som havde været et af mine top3-navne, jeg inden festivalen havde kundgjort at jeg gerne ville høre, men nu kom Sheriffen så tilbage fra Manu Chao, og vi gik ned til MX for at bruge vores sidste guldpoletter. Han fortalte at Giraffen var smuttet tilbage til Hotel Prindsen for at hygge sig en times tid med kæresten, som vi glimtvis havde set på festivalen. Det blev til et par drinks hos MX, før Sheriffen og jeg skred fra Kræmmeren og en af hans venner, som vi ikke betragtede som værdig til vores selskab. Vi vendte tilbage til Villa Tuborg, hvor vi stillede os i baren, og nød at man kunne se Arctic Monkeys (som Kræmmeren i øvrigt hele tiden havde kaldt ”Artist Monkeys”) live på tv direkte transmitteret fra orange scene, som vi kunne se sådan skråt bagfra.

Sheriffen: Hold kæft, Arctic Monkeys er fede.

Undertegnede: Jaja, helt vildt. Men ikke nok til at vi gider blande os med de uvaskede masser.

Sheriffen: Nej, for helvede.

Undertegnede: Men det er fandeme fedt.

Sheriffen: Ja, men vi bliver hér

Derefter blev vi enige om at de eneste bands, der kunne hive os ud af baren og få os til at gå de cirka 50 meter til pitten ved orange scene ville være Rolling Stones, U2, ABBA og The Beatles. Det med ABBA var en spill over-joke fra Millionæren, der dagen før havde udtalt, at de eneste to kunstnere han gad betale penge for at se live, var Rick Astley og ABBA.

 

ANNONCE
Lørdag nat efter Major Lazor. Foto: Jens Fisker - Dagbog fra Roskilde Festival 2014 Lørdag nat efter Major Lazor. Foto: Jens Fisker

Nu var det blevet mørkt, og vi var ved at være i stødet igen. Vi gik ned i den bar i Backstage Village, der lå nærmest Orange. Her stødte vi ind i Stråhatten, en fin fyr, der har foretaget lidt af et karakterskift i de ti år, jeg har kendt ham. Jeg havde faktisk også kort hilst på ham både torsdag og fredag. Vi stødte igen ind i pigerne fra dagen før, og mens de gav en stribe fadøl, så hev vi lidt fjolletobak frem fra gemmerne. Vi havde kort smagt på den tidligere nede hos MX, og det var rundtossede sager. Da to af pigerne gik hjem, flyttede vi bord over til et par andre bekendte. Her stod Anders Breinholt i øvrigt og førte sig frem ved bordet ved siden af.

Sheriffen hævdede nu at han var blevet lidt dårlig, men om det var en undskyldning for at forsøge at lokke en af pigerne til at følge ham hjem, eller om han rent faktisk havde fået for meget stærk tobak, fandt jeg aldrig ud af.

Jeg fik nu en sms fra Kræmmeren, der stod ude ved vores stambar udenfor Mediebyen. Han var stødt ind i et par MILFs, hvor han havde kissemisset med den ene af dem til Roskilde Festival for to år siden. Vi stod og hørte Major Lazor. På det her tidspunkt , som havde spillet tidligere, men som jeg ikke havde set. Vi blev til det sluttede, men så kunne jeg bare ikke mere. Kræmmeren mente stadig han havde en chance hos MILFen, så jeg spadserede alene hjem til campingvognen, og jeg husker at jeg synes det var en meget hård tur.

ANNONCE

Søndag - epilog

I en nu rekordvarm campingvogn vågnede jeg til tonerne af Skambankt i det fjerne. Jeg spiste en halv pose franske kartofter mens jeg stadig lå i sengen. Hvis jeg havde været en mobiltelefon, ville jeg havde advaret om, at jeg havde 2% strøm tilbage, og kunne løbe tør hvert øjeblik det skulle være. 
Vi blev enige om at spænde campingvognen efter bilen, og køre hjem. Efter et bad kunne vi overveje om vi ville tage tilbage til Stevie Wonder og Jack White. 

Jeg endte med at smide håndklædet i ringen, og forærede min søndagsbillet til Kræmmerens 11-årige datter. Giraffen og Sheriffen var også derude noget af dagen, og ifølge deres beretninger var det en hård dag, og der skete ikke rigtigt noget i Villa Tuborg. Millionæren var dukket op, men med konen på slæb, og så tæller det bare ikke.

Men vi har allerede aftalt at afholde en sensommerfest. Mig og Sheriffen, Giraffen, Kræmmeren og Millionæren. Cityfan bliver måske også inviteret (men vi læner os op ad et nej). Spar Konge er velkommen. Gentleman skal være vores æresgæst. Bundy får måske et wildcard. Så skal vi planlægge hvordan RF15 kan blive endnu sjovere. På trods af at man ikke kan planlægge sig til den slags. For det sjoveste sker altid spontant. Men hold kæft hvor glæder jeg mig til Roskilde Festival 2015!

Læs her Dagbog fra Roskilde Festival 2013
Læs her Dagbog fra Roskilde Festival 2012
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce