Connery

Connery besøger Lillehammer Hotel

Norsk hotel af olympiske dimensioner

Sommerferien er i fuld gang, og det betyder også at vi alle sammen kommer rundt omkring forskellige hoteller - nogen bedre end andre. 

De fleste af os forventer en vis standard, når vi tjekker ind på et hotel, og det er uanset om det har 2 eller 5 stjerner. 

I forbindelse med min egen ferie tidligere på sommeren, var jeg en tur i Norge. Det bragte mig både forbi et par mindre uheldige hoteller, af den slags der ikke lever op til forventningerne - og så et enkelt, der i den grad overskred forventningerne. En oplevelse, på et hotel der er så lækkert, at det er noget der skal deles. 

ANNONCE
Connery besøger Lillehammer Hotel
Connery besøger Lillehammer Hotel

Lillehammer Hotel
Lillehammer Hotel, er en ganske historisk bygning, i den flotte norske by. Hovedbygningen eropført i 1911, og var allerede dengang hurtigt at finde, blandt Norges mest yndede hoteller - og det bragte blandt andet flere royale gæster forbi. 

Under 2. verdenskrig var hotellet markeret som bombemål for de tyske invasionsstyrker, men endte med at blive overgivet til besættelsesmagten. En episode der gør at hotellet stadig står den dag i dag. På den måde, er det også en ret historisk bygning.

Hotellet er siden da blevet udvidet og opgraderet betydeligt, og i dag er hotellet et yndet mål for både familier og virksomheder, der kan indkvarteres i hotellets over 300 værelser og suiter. Personalet i det 4-stjernede hotel sætter en ære i at være ekstremt servicemindede, og niveauet kan til enhver tid hamle op med nogle af de bedste steder undertegnede har været indkvarteret, i forbindelse med diverse presseture. 

ANNONCE
Connery besøger Lillehammer Hotel

Værelser
Hotellet har en stor kærlighed for sport, og især vintersport, hvilket ikke er så underligt endda - Lillehammer var værtsby for Vinter OL i 1994, og har siden da været en af Norges bedste udgangspunkter for vintersport. 

Det ses overalt på hotellet, der har udsmykket alle værelserne med store grafiske tapeter af vintersportsudøvere. Den friske udsmykning giver en lyst til at komme ud og være aktiv - også om sommeren. Værelserne er fuldt ud moderniserede, og der er selvfølgelig gratis WiFi, smart-tv, og et godt sortiment af underholdning heri. 

ANNONCE
Connery besøger Lillehammer Hotel
Connery besøger Lillehammer Hotel

Restauranter
I hotellet finder man to ret forskellige mad-oplevelser. Den ene er et enormt buffet-område, Three Poets, der serverer en gennemført interkontinental morgenmadsbuffet, med alt hvad hjertet begærer af både bacon, røræg, påølser, brød og pålæg - men også rigelgt af frugt, yoghurt, smoothies og andre sunde alternativer. 
Om aftenen er der ligeledes et solidt madbord, der bugner som et gilde i Valhalla. Det kan huse op til 450 spisende gæster ad gangen

Den anden mulighed er á la carte restauranten Salt & Pepper, der serverer retter med klassiske norske ingredienser, i en slags 'ny nordisk' stil, der har en legende tilgang til retternes opbygning. Mega lækkert. 

ANNONCE
Connery besøger Lillehammer Hotel
Connery besøger Lillehammer Hotel

Andre features
Hotellet har et lækkert bar- og loungemiljø, der blandt andet byder på et halvt bibliotek, tunge lædermøbler, pool-bord og en stemning der kan misundes i ethvert herreværelse. 

Til de unge og legeglade sjæle, findes der et game-room, med X-Box One, PlayStation 4, et godt sortiment af brætspil, bordfodbold og bordtennis. 

Hotellet har også lidt at byde på til de kunstinteresserede, en kæmpe Art Wall, der byder på en masse malerier og en række skulpturer. 

I den store park der omkranser hotellet er der desuden tilknyttede hytter, mini-golf, og et stort terasse-areal der omkranser udendørspoolen. Og disc-golf.

ANNONCE
Connery besøger Lillehammer Hotel
Connery besøger Lillehammer Hotel

Sports Center
Hotellet slår sig, foruden på familier og forretningsdrivende, på at være lokation for atleter, der træner i de omkringliggende omgivelser - et fokus der har medført, at de i vinters kunne indvi et fitness-center, der kan gøre de fleste andre hotel-gyms til skamme. 

Det er blevet til et ganske stort gym proppet med de nyeste maskiner fra TechnoGym, Et Crossfit lokale, og et ganske stort yoga/holdrum. 

Derudover finder man blandt andet både en indendørs- og en udendørs swimmingpool og sauna. I løbet af det næste år skal dette udvides med et dedikeret spa-område og andre restitutionsfaciliteter. 

ANNONCE
Connery besøger Lillehammer Hotel
Connery besøger Lillehammer Hotel

Omgivelser

Hotellet er lokaliseret helt på toppen af Lillehammer by. Det er omgivet af en lille park, og et stenkast derfra er der en række vandre- og cykelruter, der lynhurtigt bringer en ud i den norske natur. Den olympiske skihopsrampe fra '94 ligger 5 minutter derfra, og kan anbefales som hurtigt udflugtspunkt både sommer og vinter. 

ANNONCE
Connery besøger Lillehammer Hotel
Lillehammer Hotel - Facts

Lillehammer Hotel - Website

Opført: 1911, løbende moderniseret og nye tilbygninger

Antal rum: Over 300

Hotel niveau: 4 stjerner (med pil op!)

Faciliteter: Sportscenter, inden- og udendørs pool, game-room, legerum, to restauranter, 15 møderum, koncertsal, bar, bibliotek, kunstudstillinger og meget mere. 

Hvor kan man blive klogere?Facebook og Instagram

Transport: 1½ times kørsel fra Oslo.

Prisniveau: Overnatninger fra 1000 norske kroner og opefter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce