Connery

Chili con Carne

Ikke for tøser

Dårligt kamera, beklager - Chili con Carne Dårligt kamera, beklager
Dette er en ret jeg virkelig holder af, det smager fantastisk, det mætter og koster ikke alverden. Jeg vil tro der ca. er ingredienser for 100 kroner.

 

Chili con carne betyder ”chili med kød”. Der findes et utal af variationer af retten, oprindeligt en meget simpel ret.

Basis ingredienserne i retten er chili, hvidløg, løg, spidskommen og oksekød. De fleste bruger hakket oksekød i den, men egentlig skal kødstykkerne være meget mere grove.

 

Hvis du ikke i forvejen kender spidskommen, så køb det. Det smager fantastisk i rigtig mange retter.

 

Kidney bønnerne som jeg selv bruger er ikke en nødvendig ingrediens, og bliver langt fra brugt i alle opskrifter, det samme gælder faktisk hakkede tomater. Jeg bruger altid bønner, der ikke er i sauce, det er vigtigt du skyller dem helt rene, før du bruger dem.

 

Som sagt, så findes der utrolig mange variationer, hvis du keder dig, så prøv at google nogle af disse.

 

Texas-style chili. Ingen bønner og ofte er den eneste grønsag chili.

Chili sin carne. Vegetar verisonen

White chili. Med fugl og hvidebønner

Cincinnati-style chili. Ofte brugt som topping til hotdogs.

Chili Verde. En utrolig stærk version, også med fugl.

Pedernales River chili. Tidligere amerikanske præsident Lyndon’s favotir

 

Denne opskrift er til 4 personer, og er min personlige favorit

 

Chili con Carne

 

Ingredienser

1 pakke sliced bacon

500 gram hakke oksekød

5 rød chili (brug færre hvis du er en tøs)

2 løg

1 fed hvidløg

4 forårsløg

5 store champignoner

1 spsk. spidskommen

1 spsk. paprika

1 tsk. peber

Chilipulver efter temperament (jeg bruger ca. 2 spsk. blandet chili pulver)

Sambal Olek efter temperament (jeg bruger en god spsk. fuld)

Tabasco efter temperament (jeg bruger to spsk.)

1 rød peber

1 grøn peber

1 bakke små tomater

2 okse fond terninger

2 dåser hakkede tomater

½ dl balsamico sauce

50 gram mørk chokolade

2 dåser Kidney Bønner (ikke i sauce)

 

Creme Fraiche

Brød

Snotpapir

 

Tilberedning 

Retten er utrolig simpel, start med at gøre alle grønsagerne klar. Skyl dem og skær dem i passende grove stykker, hak hvidløg fint og skær tomaterne i kvarte.

 

1. Start med at skære bacon i tynde strimler, og steg det sprødt på en pande. Når det er færdigt, så læg det på lidt køkkenrulle og hæl fedtet fra gryden væk.

 

2. Steg nu kødet i gryden, indtil det er gennemstegt, og tilsæt chili og alt løg. Steg videre ved middel varme indtil løgne er klarre eller ca. 5 minutter.

 

 

3. Tilsæt alle krydderier og champignon, skru lidt op for varmen og steg igen i ca 5. minutter.

 

4. Tilsæt nu alle ingredienser på nær bønnerne, skru ned for svag varmen og lad det små koge i ca. 30 minutter.

 

5. Tilsæt de skyllede bønner, og lad dem koge med i ca. 5 minutter.

 

Anretning

Jeg synes retten smager bedst på 2, dagen, så hvis du har god tid så lav den dagen før.

 

Anret den i en dyb tallerken med en spsk. creme fraish i midten, eventuelt lidt brød til og lidt papir til næsen i lommen.

 

Min version er temmelig stærk, men det kan du selvfølgelig justere. Men det er jo ikke uden grund den hedder Chili con Carne og ikke Carne con Chili?!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce