Connery

ASUS ROG30 [Test]

Det er flere år siden jeg har leget med en desktop-pc, og der er sket en del siden.

5 ud af 6 stjerner
ASUS ROG30 [Test]

ASUS ROG30

Det er den første gamerdesktop jeg har haft i hænderne i et par år. Dels fordi jeg har haft mit fokus på kraftige laptops, dels fordi jeg primært har gamet på konsoller. Men her i dødvandet op til de nye konsoller fik jeg altså lyst til at se hvad der er sket af udvikling på området. 

Den sidste stationære computer jeg købte, var i 2001 da jeg blev konfirmeret, de efterfølgende mange maskiner har været kraftige laptops, som har været grundlaget for mine eventyr i PC-verdenen. Og det har de egentlig også gjort ganske glimrende. Men SKAL man have en top of the line gamer-pc vil de mest dedikerede gamere vælge en stationær maskine, både på grund af ydelse, convenience og modifikations/opgraderingsmuligheder - muligheder som en laptop altså ikke har i samme grad.

Okay så, maskinen ser nørdet ud, med blåt og rødt lys, alt efter om man vælger at benytte speedboost knappen (kan huske min gamle-gamle maskine fra midthalvfemserne havde en Turbo-knap!). Speedbost knappen virker forresten fortrinligt - instant overclocking til 4.1 GHz!
Ja, så den ligner en gamer-pc men det er den altså også! Jeg har faktisk ikke kunnet gøre noget for at få maskinen i knæ: Arma 3 på ultra settings, highres videoredigering, krævende rendering, nothing.
Maskinen trækker Arma 3 på ultra settings, og har selvsagt heller ingen problemer med spil som Diablo 3 og COD på ultra settings. Sweet! 

En fordom jeg længe har haft overfor stationære maskiner: De støjer! Min mistanke blev dog gjort til skamme ved ROG'en, der er udstyret med en stor blæser bagpå, som faktisk er overraskende lydssvag i brug.
Maskinen understøtter op til 4 skærme, og det må det siges at være okay, når man aldrig har haft brug for mere end 2.

ASUS ROG G30 er den vildeste PC jeg til dato har haft fingrene i over længere tid, og det er helt sikkert en maskine jeg kan anbefale til gamere der ikke selv har indsigten eller lysten til at kaste sig ud i ting som overclocking og mods - Her får man det hele serveret i en virkelig lækker og funktionel indpakning!

5 Ninjas til maskinen, der dog koster ret mange penge, og derfor ikke laver en 6'er
ANNONCE
ASUS ROG30 [Test]

Skærm

Den 24" store skærm fra ASUS er lækker! Der er nærmest ikke motion blur, og de 144 Hz får alt til at køre virkelig smooth for øjnene. Skærmen har masser af indstillingsmuligheder, og standen kan både hæves, sænkes, tiltes og roteres. Af tilslutningsmuligheder får man HDMI, DVI og DisplayPort, så man er ret godt dækket ind til fremtiden. Skærmen er forberedt til 3D, men desværre er NVIDIA 3D kit et tilkøb man er nød til at gøre noget ved, hvis man vil lege med 3D. 
Den fede lille gamer-feature er at man kan klikke et AIMpoint frem, eller sigtekorn på godt dansk - det er da et lille hack der er noget værd hvis man spiller hardcore first person shooters.
ANNONCE
ASUS ROG30 [Test]

Headset: ASUS Orion

Orion er et GAMER headset med store bogstaver. Den måske fedeste feature det har, er den passive støjreducering, og det er rigtig godt når man sidder på Skype, teamspeak, ventrilo eller lignende. Den udtrækkelige mikrofon er en god feature. ASUS Orion er et ok headset der kan det nødvendige, og som gør det uden at brokke sig. Godt uden at være vildt.
ANNONCE
Desktop
ASUS G30, I7-4770, SSD, GeForce GTX670, Z87 Chipset
Features: One-click overclocking >4.1 GHz
8GB Dual Channel DDR3 RAM, 1600 MHz
Indbygget lyskontrol: Blå ved normal, rød ved overclocking.

Dagspris: 12.000,- kr

Skærm
ASUS VG248QE
Skærm: 24" Full-hd WLED display
Brightness: 350cd/m2
Refresh rate: 144 Hz
Responstid: 1ms
Input: HDMI, Displayport, Dual-link DVI-D (3D vision)
Vægt: 5.5kg

Dagspris: 2.299,- kr

Headset
ASUS Orion
Connection: 3.5 mm jack
Driver: 50mm neodymium
Frekvens: 20 - 20.000 Hz, 32 Ohm
Vægt: 268 g
Div. tilbehør

Dagspris: 514,- kr
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce