Connery

Assassin's Creed III [Anmeldelse]

Tomahawker i hobetal. Pile og kugle flyvende om ørerne. Den amerikanske revolution. Assassin's Creed III har det hele

4 ud af 6 stjerner
Tothegame.com - Assassin's Creed III [Anmeldelse] Tothegame.com
Husker du 2007? Husker du så november 2007? Du har sikkert svaret nej til begge spørgsmål. Men husker du Assassin's Creed? Altså det originale. Det udkom nemlig i 2007. Godt så.

Nu skriver vi 2012 og spillet hedder nu Assassin's Creed III. Og er tilfældigvis det femte spil i serien. Logisk? Næh. Ligegyldigt? Også i den grad.

Jeg vil gerne give jer et recap af den fem år lange historie, men jeg er selv forvirret. AC: III tager op, hvor AC: Revelations slutter. Desmond Miles har, sammen med sin far og sit hold af "assassin's" (den type, der ikke slår folk ihjel åbenbart), fundet en grotte i New York, som vi nu skal udforske og arbejde ud fra.

Og så er vi som sådan i gang.
ANNONCE
Tothegame.com - Assassin's Creed III [Anmeldelse] Tothegame.com
Selve spillet (Desmonds historie er da okay, men det vi i virkeligheden vil, er jo at hoppe rundt på hustage og slå ihjel) starter i London. Du er Haytham Kenway - don't worry, du får lov til at spille som Connor senere - og skal, sjovt nok, slå en ihjel.

Med lidt hjælp fra spillet får du overstået dit drab, og begiver dig afsted mod Boston, hvor du ankommer efter en lang sejltur. Året er 1754. Du spiller som Haytham i godt og vel tre-fire timer, som en slags prolog, hvorefter vi bliver introduceret til Connor - og herfra burde spillet tage fart.
ANNONCE
Tothegame.com - Sabretooth har fået et comeback i AC: III? - Assassin's Creed III [Anmeldelse] Tothegame.com - Sabretooth har fået et comeback i AC: III?
Men det gør det bare ikke. Connors historie er den egentlig historie. Connor er halvt indianer, halvt amerikaner og som ham får vi lov til at møde historiske personer fra USA i tiden i og omkring den amerikanske revolution.

Som i de tidligere installationer i serien, farer du rundt mellem bygninger, på hustage og også til vands. Udviklerne Ubisoft udvider dit repertoire denne gang, så du også er manøvredygtig i trætoppe og faktisk også får lov til styre søslag og jage dyr. Fine udvidelser, men de to sidstnævnte bliver aldrig rigtig spændende og virker mest af alt som tidsfordriv. Af den kedelige slags.

Der er tilføjet lidt nye våben, hvor især tomahawken er en favorit herfra. Bue og pil, en "Sheng biao" og lidt andet er der også kommet til, men du får aldrig rigtig brug for andet end din skjulte klinge og din tomahawk. Pistoler og rifler kan være handy'e, men bliver aldrig nødvendige. Lidt synd.
ANNONCE
Tothegame.com - En økse i ryggen og en kugle for panden - natteløb var bare bedre under revolutionen! - Assassin's Creed III [Anmeldelse] Tothegame.com - En økse i ryggen og en kugle for panden - natteløb var bare bedre under revolutionen!
Styringen har fået en overhaling, men halter stadig til tider. Den er bedre, bestemt, men jeg oplever stadig at sidde fast, hoppe ind i halmvogne og forsøg på at bestige dyr og personer, når jeg forsøger at jagte en vigtig person. Skidt Ubisoft. Spillet holder dig vanvittigt meget i hånden, og du straffes prompte, hvis du afviger fra planen - det kan vel ikke være meningen, når spillet fremhæver stor personlig frihed?

Ligeledes virker det lidt som om, Ubisoft glemmer det, der gjorde Assassin's Creed til den serie, den er. Man føler ikke rigtig længere den store frihed, ej heller som en rigtig assassin, som man gjorde i 1'eren. I stedet jagter du lidt folk, skyder lidt kanoner, dræber lidt hist og her og følger spor, men det hele føles en smule repetitivt.

Og så er Connor bare ikke nogen Altaïr (som jeg stadig ønsker et gensyn med) eller Ezio. Han er pigesur.
ANNONCE
Tothegame.com - Come at me, bro! - Assassin's Creed III [Anmeldelse] Tothegame.com - Come at me, bro!
Det lyder meget negativt, men AC: III er bestemt et godt spil. Bare ikke "Game of the Year"-materiale. Man føler bare ikke den samme følelse, som da Altaïr hærgede i 2007.

Grafikken er rigtig flot, hvis man ser bort fra de obligatoriske glitches, og musikken passer godt ind. Desmonds historie er, som den altid har været, ligegyldig og minder om en dårlig Hollywood-films, men man bærer over med den, fordi AC's "rigtige" historie er så fængede. Men også her skuffer AC: III lidt. Der var lagt op til det helt store - den amerikanske revolution er et voldsomt spændende emne - men selve "settingen" virker ret ligegyldig. Noooo!

Jeg kunne skrive side op og side ned om Assassin's Creed III, for det er et virkelig stort spil. Det har jeg dog ikke plads til, så lad os få fældet en dom.
ANNONCE
Tothegame.com - Assassin's Creed III [Anmeldelse] Tothegame.com
Kort sagt så indeholder Assassin's Creed III en masse forbedringer samt en masse fejl. Spillet har mistet tempo og originalitet, men leverer en solid præstation over hele forløbet uden dog at nytænke eller overraske.

Ud over lidt ligegyldigheder (altså, hvem fanden gider jage en kanin eller spille kort?), en ret indskrænket frihed og absolut ingen følelse af at høre til i de byer, du besøger, er AC: III stadig et godt og komplet spil. Der er til adskillige timers underholdning i hovedhistorien, og hvis du derefter kaster dig over multiplayer - som ikke har ændret sig betydeligt siden Revelations - eller de utallige små missioner, du også kan udføre, vil AC: III holde dig fanget i dagevis.
ANNONCE
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med OnePlay.com, som står for at levere spil til vores anmelder. Med OnePlay kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når OnePlay modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde at prøve mange forskellige spil uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer.

Læs mere om OnePlay.com og oprettelse her.
ANNONCE
GENRE: Action/adventure
PLATFORM: Xbox 360, PC, PS3, Wii U
UDVIKLER: Ubisoft
UDGIVER: Ubisoft
ONLINE: Ja
UDGIVELSESDATO: 31. oktober
Del

Seneste nyt

Annonce