Connery

Artistspotlight - Blue Sky Black Death

Trip-Hop når det ikke kan blive bedre.

Artistspotlight - Blue Sky Black Death
I denne uge er vi nået til en af mine absolutte favoritter. Blue Sky Black Death er en duo fra USA bestående af Kingston Maguire og Ian Taggart. Deres kollaboration begyndte tilbage i 2003 og siden er det blevet til 4 Blue Sky Black Death albums og 10 albums lavet i samarbejde med andre kunstnere. Deres overordnede sound er super chill og de har et perfekt mix imellem elektronisk fremstillede instrumenter, samples og almindelige instrumenter. Nogle af deres numre er meget tunge og hip-hop’ede mens andre er meget atmosfæriske og lette, og alle deres numre er vanvittigt godt produceret. De her drenge har altså talent og ved nøjagtig hvad de laver.
ANNONCE
Artistspotlight - Blue Sky Black Death
Lige netop med denne genre kan det være svært at blive ved med at være original, men Blue Sky Black Death har formået at blive ved med at udvikle deres sound, og produktions valg. Det kan selvfølgelig ikke undgås at nogle numre ligner hinanden lidt, men når det så er sagt kan de altså godt finde på nye ideer og måder at forny sig på. Deres seneste album Glaciers fra november sidste år har kun fem skæringer og de hedder I, II, III, IV og V. Alle undtagen ét nummer på Glaciers ligger på 11-13 minutter i længde og får således et mere fortællende lydbillede og udtryk end de andre numre de plejede at lave på ca. 3 – 6,5 minutter. Hos enhver kunstner er det dejligt at se når de prøver at forny sig selv og prøver andre ting i stedet for at hænge i det samme og forventede materiale.
ANNONCE
Man kan tydeligt høre udviklingen i dette nummer. Her kommer man ud på en lyd- og indtryksmæssig rejse forskellige stedet hen. Et tydeligt kendetegn for Blue Sky Black Death er deres valg af balance og harmoni imellem instrumenteringen fra forskellige genrer og lyde. De formår at skabe et meget større univers ved at samle de bedste ting fra alle tænkelige instrumenter, synthesizers og perkussion-instrumenter.
 
For at nævne nogle af mine ynglingsnumre der nok vil vise deres alsidighed bedst, er ”Swords From Driftwood”, ”Sleeping Children Are Still Flying” og ”Farewell To The Former World” nogle rigtig gode bud.
Når de så er nævnt, skynder jeg mig så at sige at jeg ikke mener at der er nogen af deres numre som ikke er gode, men det er jo en subjektiv holdning.
ANNONCE
Blue Sky Black Death er helt klart et lyt værd, uanset hvilken musik genre man er mest til. Deres musik er alt sammen at finde på iTunes.
Del

Seneste nyt

Annonce