Connery

Irina - Sceneskift

Irina Babenko. Det er to et halvt år siden vi havde hende forbi Connery.dk sidst. Der sker meget på den tid. For Irina, betyder det blandt andet deltagelse i en række af realityprogrammer, der kom i kølvandet på hendes notoriske debut i Fristet. Det har bragt nye oplevelser og en masse erfaring.

I marts måned, lige efter at have vundet titlen som ’Årets Bryster’ ved Reality Awards, proklamerede Irina på sin blog, at hun var færdig med reality:

Jeg kan fornemme det er ikke der jeg er mere, og selvom det har været lidt svært at vænne sig til tanken og efter at have takket nej til reality-programmer, er jeg idag 100% sikker på, at min rejse som reality-deltager slutter her. It has been so much fun, and it’s time to move on…

Og det er jo ikke fordi at en udmelding som den, går ubemærket hen i reality-land, og de kulørte blade var da også hurtige til at samle op. Hvad der derimod fangede vores opmærksomhed, var en mulighed for at sætte Irina i stævne, for at høre lidt nærmere om fremtidsplanerne, tankerne bag og samtidig lave et friskt fotoshoot. Sceneskift.

ANNONCE
Irina - Sceneskift
Hvad er fremtidsplanerne, og hvilke tanker ligger der bag udmeldingen om ”færdig med reality”?

Det var blandt andet fordi jeg føler, at jeg har prøvet så meget forskelligt. Jeg har prøvet nok af den traditionelle type af reality, som Fristet og Divaer i Junglen. Mig og min mor, som jeg lige har været med i, er jo også reality, men lidt mere ovre i den dokumenterende slags. Men som sagt har jeg prøvet nok af den slags party-reality, og jeg vil gerne udvikle mig i en anden retning, over mod mere underholdning og den slags. Jeg var jo med i Den Halvnøgne Sandhed, og det var virkelig nyt og anderledes for mig.

Faktisk skal jeg også til optagelse på et nyt program i morgen, men det må jeg ikke fortælle mere om. Jeg er glad for at jeg får så mange forskellige tilbud, for jeg vil gerne prøve forskellige ting.

Efter Fristet, ville jeg jo også gerne lave andre ting, men der kom ikke lige noget tilbud, og jeg tænkte: Hvad gør jeg nu? Men jo mere tv man laver, desto flere tilbud kommer der. 

ANNONCE
Det var som om DR3-programmet Selvoptaget, gav seerne en helt anden vinkel på Reality, og jer der var en del af programmet udstillede også jer selv på en hel ny, mere jordnær måde, end normalt. Hvordan var det at være en del af, og hvad tager du med derfra?

Først og fremmest vil jeg sige, at vi startede med at optage os selv til programmet, i den periode af min karriere hvor jeg havde det hårdest, og det bærer optagelserne tydeligt præg af.

Et eller andet sted var det nødvendigt for mig, men rigtigt hårdt. Jeg har set alle programmerne EN gang, men kun en. For mit eget vedkommende tror jeg at seerne har fået mere ud af det end mig, og jeg tror det var vigtigt, at få vist de unge bagsiden af reality-medaljen. 

ANNONCE
Hvordan har du det med optagelserne i dag?

Jeg er nu nået dertil hvor jeg gerne vil være på nuværende tidspunkt i min karriere. Det jeg oplevede som problemet med Selvoptaget, var at mange medier tog fat i produktionens udstilling af deltagerne. Det synes jeg var forkert, at klandre produktionen, når det budskab vi gerne ville have frem, var de knap så gode sider ved branchen.

Som reality-deltagere bliver vi dømt meget hårdere end andre. Vi bliver ikke behandlet særligt godt, og nogle, blev udstillet anderledes end andre i programmet. Men jeg har fået enormt meget positivt respons fra seerne. Så jeg er glad for det, selvom det var svært. 

ANNONCE
Du siger at I som reality-deltagere bliver dømt meget hårdere, er det i forhold til andre i underholdningsbranchen, i forhold til gennemsnitsdanskeren eller hvad mener du?

For det første er det jo svært hvis alle reality-deltagere bliver bedømt på det samme sammensmeltede billede.

Jeg vil virkelig mene at jeg er en af de heldige. Jeg har ikke været så skandaløs i pressen, som andre. Jeg føler, at jeg kan mærke at folk får en respekt for hvad jeg laver, og fordi at jeg ikke har travlt med selv at larme en masse, ved hver chance der byder sig.

Men mediebranchen har en tendens til ikke at behandle os alle lige pænt. Til nogle events kan det endda virke som et negativt stempel, hvis en reality-deltager er til stede. Det er fordi der er nogen der er virkelig skandaleagtige… Det er lidt svært at forklare – men du har sikkert også selv oplevet at nogen skaber sig til events?  Så selvfølgelig kan realitydeltagere give et dårligt billede, men det er jo ikke en regel.

Folk har selvfølgelig nogle fordomme om realitydeltagere, og også om mig. Heldigvis oplever jeg at folk hurtigt glemmer deres fordomme om mig, hvis de snakker med mig. Jeg oplever også rigtig meget interesse fra unge, der spørger ind til hvordan det er at blive kendt, både på de gode og dårlige ting. 

ANNONCE
Hvor tror du reality-tv er på vej hen, her i landet? Har det peaket, eller bliver det større?

Min personlige mening er at det peakede herhjemme med sæson 6 af Paradise Hotel, du ved den med Peter, Amalie, Patrick, Samanta osv. og efterfølgende med første sæson af Divaer i Junglen, der var et helt nyt koncept, der samlede op på de i forvejen kendte realitystjerner og placerede dem i et helt uvant miljø (red. Junglen)

Jeg tror Danmark er blevet overmættet. Der er SÅ meget nu, og vi er altså i et ret lille land. Mentaliteten er nok ved at skifte, så det skal virkelig skille sig meget ud.

Hvordan mener du at det er ved at skifte?

Det virker som om de unge efterhånden gerne vil have noget mere end bare tankeløs underholdning ud af det tv de ser. Lidt ligesom på DR3 hvor man faktisk lærer en del, af de ting man ser.

Hvis et nyt program skal blive populært kræver det et vildt koncept, og så er der problemet med castingen, det bliver nemlig sværere og sværere at finde de rigtige folk, det vil deltage.

Er det ikke de samme folk der bliver castet?

Jeg tror der bliver mangel på dem med karisma. De er bange for at blive stemplet, og det bliver man jo. Men man kan sagtens bruge det som en indgang til noget, hvis man har ambitioner og talent.

Det er federe at være kendt for at være god til noget.

ANNONCE
Hvad er forskellen på en realitystjerne og en realitydeltager?

Det er nok lidt svært at kalde sig selv stjerne, hvis man bare har deltaget i et enkelt program. Medierne er hurtige til at døbe folk der laver skandale som stjerner, men jeg mener altså ikke man er en stjerne, fordi man er god til at lave skandale. Jeg kalder heller ikke mig selv en stjerne, jeg har det ret ydmygt i forhold til udtrykket.

Jeg ville ønske at folk kunne skelne… Der er dem der går og flasher patter i bladene hver uge, og laver skandaler og kalder sig realitybabes. Og så er der andre der faktisk prøver at bruge de 15 minutter til at bygge forretning og andre ting på, og som arbejder for det. 

ANNONCE
Hvad byder fremtiden på for dig, jeg ved vi har snakket lidt om tv og så videre, men hvad med uddannelse?

Altså, jeg har taget fag; økonomi og salg. Jeg regner med at gå i gang med markedsføring eller serviceøkonom senere.(Red. Irina er netop begyndt at læse maredsføringsøkonomi) Mine interesser har ændret sig siden jeg læste sygeplejerske. Der mange der kan klare sig uden at færdiggøre uddannelsen, men det handler nok også meget om hvad man brænder for. Man skal hele tiden finde interesser og projekter man kan arbejde med, for ting kommer jo ikke bare dumpende. Jeg har travlt hele tiden, også når jeg ikke laver tv, jeg har blandt andet min blog, og andre projekter i gang hele tiden. 

ANNONCE
Personer:

Find Irina: Blog, FB, IG

Fotograf: Christian Grüner

Redaktør: Mikkel M. Vermeulen

Lokation: The Square Copenhagen

Del

Seneste nyt