Connery

Xperia V - nyt 4G monster fra Sony [Anmeldelse]

5 ud af 6 stjerner
Xperia V - nyt 4G monster fra Sony [Anmeldelse]
Den nye Sony Xperia V er på gaden og på flere områder spiller Sony bolden op til kamp blandt de store drenge. Vi har fået lov at teste det nyeste skud på stammen fra Sony Xperia-serien.

Lad os først tage et kig på de tekniske specifikationer:

Processor: 1,5Ghz Qualcomm dual-core processor
Display: 4,3" 'scratch-proof' TFT, 1280 x 720 px (HD)
Kamera: 13 megapixel HD kamera med autofokus og digital zoom.
Vægt: 120 g
Batterilevetid: 400 timer (standby), 7 timer (tale)
Hukommelse: 8 GB (intern), MicroSD (ekstern)
Styresystem: Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Netværk: Edge, 3G, 4G/LTE
Ekstra: Vandtæt og støvafvisende
ANNONCE

Design

Helhedsoplevelsen er positiv. Telefonen er let og det fungerer godt med det let bugede bagcover. Designet er stilrent og gennemført, dog med visse smuttere. Volumenknapperne er lidt svære at få fat i og sidder forholdsvis tæt på hinanden. Det gør det lidt besværligt at stille lyden under en samtale. For at telefonen er gjort vandtæt og støvafvisende er de to indgange til oplader (mini USB) og hovedtelefoner (mini jack) lukket til med et lille cover. Det gør det en smule irriterende at skulle fedte med, når man vil smide sine hovedtelefoner i eller lægge telefonen til opladning. Ellers ligger telefonen godt i hånden, selv om der er tale om en relativt stor telefon, der både er højere og bredere end f.eks. den nye iPhone 5. Man føler lidt man skal "strække" fingrene for at nå helt omkring på den store 4,3" skærm, og jeg går ud fra det må være et større problem for folk med mindre hænder.

Man kan dog ikke komme uden om sammenligneligheden med iPhone - især med det meget firkantede design. Men det fungerer!
ANNONCE
Stilrent design og med buget bagcover, der giver et godt greb - Xperia V - nyt 4G monster fra Sony [Anmeldelse] Stilrent design og med buget bagcover, der giver et godt greb

Display

Jeg er forbløffet over hvor godt displayet er. Farverne er klare, dybe og knivskarpe - ikke så meget at sige det. Det ser bare skidegodt ud. Med 720 x 1280 pixels er vi også over opløsningen på retina-displayet på iPhone 4 og 5. Scrolling gennem menuer og sideskift sker lynhurtigt, og via genvejsbaren kommer man hurtigt fra webbrowsing til mail til mp3-afspiller til Youtube og tilbage til browseren. Det fungerer godt, nemt og hurtigt. Med understøttelse af 4G/LTE teknologien kan man også regne med hurtig browsing, loading af videoer, billeder osv.

Kamera

Nu er jeg ikke typen, der tager billeder af min mad og uploader på Facebook eller Instragram, eller i smug filmer folk, der opfører sig mærkeligt i metroen. Jeg bruger generelt ikke kameraet vanvittigt meget, selv om det uden sammenligning er det bedste jeg har set på en telefon indtil videre. Knivskarpe billeder med flot farvegengivelse, lysfølsomhed og kontrast. Der er dog lidt problemer med autofokus funktionen, som har det med at være en anelse langsom - også når man optager video. Anvender du kameraets macro-indstilling (f.eks. til close-up billeder) har autofokus det også med ikke helt at kunne finde ud af, hvad du gerne vil stille skarpt på. Til gengæld har kameraet smile-detection, seks motivindstillinger og effekter, der gør det nemmere og sjovere at tage gode billeder. Så tager man mange billeder med sin telefon, er der masser at glæde sig til.

Mp3-afspiller

Den indbyggede mp3-afspiller er heller ikke noget at kimse af. Jeg ikke er helt tosset med det medfølgende ear-plug headset, som har det med at falde ud, men til gengæld er lyden ren og klar og med god bund. Den indbyggede FM-radio funktion fungerer også rigtig godt, hvis man vil høre radio uden brug af datanetværket. Til gengæld får man, ja... - FM-radio lyd.

Batteri

Det mindst positive ved Xperia V er batterilevetiden. Sony lover 400 timers standby-tid, men dem vil jeg gerne se hvor de har fundet. Selv med alt slået fra - netværk, wi-fi, bluetooth osv. og funktionen "udvidet standby tilstand' slået til, mister den 10-15% strøm om dagen. Ved hyppigt brug - opkald, sms, 3G og wi-fi - ryger batteriet på halvanden dag. Det er også mystisk at Xperia V kun er udstyret med et 1750 mAh batteri, mens forgængeren Acro S har et 1910 mAh, som også havde problemer med batterilevetiden.


Holbarhed

Xperia V er godkendt til de to standarder IP57 og IP55, der gør den både støvafvisende og vandtæt ned til 1 m i op til 30 minutter. Nu bader jeg ikke så ofte med min telefon, men det er da positivt at se, at Sony har tænkt holbarhed med i designet. For en smartphone til omkring de 4000 kr. er det vel også at forvente.
ANNONCE

Konklusion

Xperia V må afgjort siges at være en markant spiller på det nye 4G/LTE marked, og det er rart at se, at der begynder at ske lidt på designfronten. Det bliver spændende at se hvordan batteriet klarer sig på 4G-netværket, selv om det ikke er katastrofalt. Jeg er dog positivt stemt over de mange funktioner og muligheder for at indstille og modificere både indhold og funktionalitet på telefonen. Og så selvfølgelig plus i bogen for det ekstremt flotte display, det gode kamera og den høje ydeevne.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce