Connery

Tom Bjerg - Hurtigt Ud/Hurtigt Hjem [Anmeldelse]

En hyggelig musikalsk midtvejskrise.

4 ud af 6 stjerner
Tom Bjerg - Hurtigt Ud/Hurtigt Hjem

Kunstner: Tom Bjerg
Titel: Hurtigt Ud/Hurtigt Hjem
Label: Sorte Plader
Release: August 2020

Tom Bjerg - Hurtigt Ud/Hurtigt Hjem [Anmeldelse]

Når man som 47 årig fynbo smider et debutalbum på gaden, er der så tale om en midtvejskrise?

Hvis svaret er ja, så er det i hvert fald en midtvejskrise af de bedre, for Tom Bjerg har med "Hurtigt Ud/Hurtigt Hjem, begået et meget flot og gennemført album. Det er ikke fordi man bliver blæst bagover af musikalske genialiteter, men mindre kan sagtens gøre det. Måske er det dog afsavnet af genialiteter der har gjort, at udspillet har gået markant under radaren i de seneste måneder?

Jeg stiftede selv bekendtskab med albummet på en fisketur ved en sø i Københavns udkant. Måske blev jeg akut ramt af det perfekte soundtrack til situationen, men efterfølgende gennemlytninger af albummet gav samme behagelige følelse i kroppen. Med Hurtigt Ud/Hurtigt Hjem, er der tale om et gennemført hyggeligt retro-pop album.

Retro-pop er et nyt begreb for mig, men når det er de ord, som Mads Stephensen (Label Manager, Sorte Plader) selv bruger for at beskrive genren, så er det helt sikkert korrekt.

Tom Bjerg er ikke kun navnet på en 47årig fynbo, men også et navn for hele det musikalske projekt, som inkluderer Peter Kohlmetz Møller (keys), Anders Thambo Rasmussen (bas), Mads Stephensen (trommer) og Trine Lund Sørensen (kor).

Albummets titelnummer fremstår helt sikkert som det stærkeste nummer. Med en historie der udspringer i en virkelig historie om sønnen der flytter hjemmefra, når vi musikalske højder, som leder tankerne hen på nogle af de helt store dansksprogede popgrupper. Teksten er vedkommende, tankevækkende og understøttes af en flot musikalsk kulisse.

Nu vi er ved den musikalske kulisse, så står "Små og Store Vaner", som et helt igennem vellykket forsøg på en hurtig musikalsk rundtur. Startende med en rolig melodisk popkulisse, bliver nummeret efterhånden domineret af en nærmest jazzpsykostisk pianist, der tager tanker og sind ud på en voldsom rejse i en røgfyldt cigarlounge i 70'erne.

Tracklist:

1. Timer Nok
2. Nord
3. Hurtigt Ud Hurtigt Hjem
4. Små og Store Vaner
5. Når Natten
6. Ny Start
7. Så Langt
8. Lad Os Gå
9. Hvis Vi Skal

Hvis du kender Rungsted & Kreutzfeldt, så har du et hint til hvad der venter dig med "Hurtigt Ud/Hurtigt Hjem". Hvis ikke, så har du stadigvæk en del af din musiklaske dannelse foran dig!

ANNONCE
Tom Bjerg - Timer Nok
Del

Seneste nyt

Annonce