Their Finest Hour [Anmeldelse]

Lone Scherfig laver propagandafilm!4. maj, 2017 - kl. 11:12
Forfatter: Dennis Stanley


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

3.3333333333333
CONNERY.DK giver:

4 ud af 6 ninjaer
Their Finest Hour - Trailer
Del videoen med dine venner
SF Film

This is London calling

London, 1940. Anden verdenskrig raser tværs over Europa og Storbritannien er i dyb krise. Den britiske filmindustri producerer propagandafilm, for at informere befolkningen og holde moralen oppe. Men ganske som nu om dage, er filmindustrien en mandsdomineret verden og mangler en kvindelig stemme i deres produktioner. Derfor bliver den unge sekretær Catrin Cole (Gemma Arterton) ansat i manuskriptafdelingen, hvor hun sammen med Tom Buckley (Sam Claflin) og Raymond Parfitt (Paul Ritter) skal skrive en patriotisk historie, der skal højne moralen blandt briterne og inspirere amerikanerne til at komme ind i kampen.

SF Film

Don’t mention the War

Catrin inspireres af en historie om de to tvillingesøstre Rose og Lily Starling, der reddede en soldat under slaget ved Dunkirk stranden. Produktionen sættes i gang med en broget samling af skuespillere og filmskabere, der sammen sætter ud for at lave deres karrieres bedste film.

SF Film

The Danish Girl

Their Finest Hour er baseret på Lissa Evans roman Their Finest Hour and a Half og er instrueret af danske Lone Scherfig (Italiensk for begyndere, An Education). Scherfig har en god forståelse for balancen mellem komik og patos og det fremragende cast sikrer, at charmen også er på plads.

SF Film

Tea for two

Jeg kategoriserer denne type film som ”pensionistfilm”. Det er en kaffe (eller i dette tilfælde måske te) og kage film. En hyggelig, sjov og rørende fortælling om en historisk tid, fortalt i et jævnt tempo, uden at være politisk eller på anden måde anstødende. Så tag dine forældre eller bedste forældre under armen og giv dem og dig selv en hyggelig biograftur i godt selskab.

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: ’40 %

 

Teknisk information:

Original titel: Their Finest

Dansk titel: Their Finest Hour

Land: UK, 2016

Instruktør: Lone Scherfig

Medv.: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Rachael Stirling, Jake Lacy, Richard E. Grant, Jack Huston, Jeremy Irons og Eddie Marsan

Genre: Komedie/Drama/Kærlighed

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 117 min

Dansk bio premiere: 4. maj 2017

Distributør: SF Film

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Dennis Stanley Følg på: Facebook Instagram Twitter Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen