Connery

Symbian øger faren for virus

Flere og flere telefoner får samme styresystem og dette øger risikoen for at få vira. Symbian er det OS der bliver udviklet flest vira til, men Symantec går til modangreb.

Symbian øger faren for virus
Der var engang hvor hver telefon havde sit eget unikke OS, specielt udviklet til dens funktioner og kunnen. Nu er telefonerne gået i samme retning som computeren og har i stor udstrækning fået samme styresystem.

Nokia og Siemens er to af de producenter der bruger Symbian i deres telefoner, hvilket betyder en stor udbredelse af styresystemet.

Desværre er der til dette OS, begyndt at komme en masse vira; Skulls, Mabir og Fontal er blot nogle af navnene på de flere hundrede registrerede eksempler. Skulle man være så uheldig at få skulls ind på sin mobiltelefon, bliver alle ikoner erstattet med dødningehoveder og virusen Fontal sletter al hukommelse.

Et af de elementer der øger smittefaren, er bluetooth-funktionen der tillader data at blive sendt trådløst og som findes på mange af markedets telefoner.

- Mobilvirusene vil eksplodere i omfang. Det er bare et spørgsmål om tid, siger Hans Peter Østrem, sikkerhedsrådgiver i Symantec.

Symantec er en af de virksomheder der går til modangreb på det stigende antal af vira og har udviklet et antivirus-program der holder vira ude og fjerner dem, hvis de alligevel skulle slippe ind.
ANNONCE
Del

Seneste nyt