Connery

Styrketræning på den billige måde

Det er vigtigt at få styrket og trænet sine muskler – gerne på ugentlig basis. Men det er både dyrt og tidskrævende at tage i fitnesscenter flere gange om ugen. Mange gør derfor det, at de køber noget billigt og praktisk træningsudstyr og i stedet træner derhjemme. Men hvad skal du købe, hvis du gerne vil træne effektivt uden at sprænge banken? Det vil vi se nærmere på her.

Træn hele kroppen med træningselastikker

Det første på vores liste over billigt træningsudstyr er træningselastikker. En træningselastik koster næsten ingenting, og så er de faktisk enormt effektive. Du kan nemlig træne hele kroppen med træningselastikker, og i takt med at du bliver stærkere, kan du købe tykkere elastikker. Og det bedste ved det hele er, at træningselastikker ingenting fylder. Du behøver derfor ikke have alt muligt træningsudstyr til at ligge og flyde, men kan blot putte dine træningselastikker i skuffen, når du ikke længere skal bruge dem, og tage dem frem, når det er tid til at træne.

Træningselastikker er særligt effektive og velegnede til træning af ben- og baller. Men de kan bruges til træning af hele kroppen. Du bestemmer selv, hvor hårdt det skal være, når du træner med elastikker. Du kan fx holde dem sammen flere gange, for at øge modstanden. 

Husk altid at fastspænde dine træningselastikker til noget, som er tungt og ikke kan flytte sig – du skulle jo nødig komme til skade, når du dyrker motion! 

Træningselastikker med håndtag

Hvis en almindelig træningselastik ikke er nok, kan du også få træningselastikker med håndtag i enderne. De er typisk lidt dyre end almindelige træningselastikker; men stadig billige og mindst lige så effektive. Mange træningselastikker med håndtag har desuden et dør-anker, som let kan bruges derhjemme hen over døren. 

Med en træningselastik med håndtag kan du ligeledes træne hele kroppen, og der findes et væld af forskellige styrker og hårdheder, som du kan vælge imellem. I modsætning til en almindelig træningselastik, så er træningselastikker med håndtag særligt velegnede til rygøvelser, armtræning og skuldertræning, hvorimod en almindelig træningselastik er bedst til underkropstræning.

Medicinbold - et alternativt træningsredskab

En medicinbold, eller træningsbold som de også bare kaldes, er en tung bold, som kan bruges til en lang række træningsøvelser. I modsætning til en almindelig bold, er en medicinbold markant tungere og så er de lavet af et materiale, så de er behagelige at holde ved, og så du har et godt greb. En medicinbold bliver ikke glat, selvom dine hænder bliver svedige, så du taber ikke bolden, selvom du giver den gas med træningen. 

En træningsbold kan bruges til at træne stort set hele kroppen. Du kan fx holde bolden op til brystet og lave squats eller lægge bolden på brystkassen, når du laver mavebøjninger for at øge belastningen. Du kan også løfte bolden op over dit hoved og dermed træne dine skuldre. Det er i virkeligheden kun fantasien som sætter grænser, når det gælder træning med medicinbolde. Der er virkelig tale om et effektivt og alsidigt træningsredskab, som tilmed ikke koster alverden. 

Medicinbolde fås naturligvis i forskellige vægtklasser.

Gør konditionstræningen sjov med et sjippetov 

Du må naturligvis ikke glemme konditionstræningen – den er nemlig mindst lige så vigtig som styrketræningen. Her kan et sjippetov være en rigtig god måde at få pulsen op på en sjov måde. Mange har en kondicykel stående i hjemmet, i skueret eller ude i garagen, men får den aldrig brugt. Det skyldes i høj grad, at det bliver ensformigt og kedeligt. Det er de færreste som gider sidde på en cykel i flere timer hver dag. 

Med et sjippetov derimod kan du gøre konditionstræningen sjov – og ikke mindst effektiv. At sjippe er nemlig enormt hårdt og intensivt. Det betyder, at du ikke behøver stå og gøre det i timevis. 15 minutters træning hvor du sjipper er rigeligt for at få pulsen op og forbrændt nogle kalorier. Og så koster et sjippetov naturligvis langt mindre end en kondicykel.

Du kan med fordel vælge et justerbart tov med aluminiums-håndtag. 

Funktionel hjemmetræning med en stepbænk

En stepbænk bruges ofte til aerobic men kan også bruges til langt mere end bare det. En stepbænk er faktisk et utroligt effektivt og alsidigt træningsredskab, som kan bruges både til styrke- og konditionstræning. 
Du kan fx bruge en stepbænk til at træne dine arme ved at holde hænderne på kanten af bænken, mens du tager benene frem og løfter dig selv op og ned. Og så kan du selvfølgelig bruge en stepbænk til at træne din kondition ved at træde op på bænken og ned igen - enten med én fod eller begge fødder. Du kan også hoppe over bænken og frem og tilbage. Mulighederne er mange!

En stepbænk er desuden utrolig billig. Langt de fleste stepbænke koster under 1.000 kr., og nogen kan sågar fås helt ned til under 500 kr. Derudover er den nem at stille væk, hvis du ikke gider have den stående fremme, når du ikke bruger den. 

Træning uden udstyr

Du kan naturligvis også træne helt uden udstyr – så bliver det i hvert fald ikke billigere! Øvelser som knæbøjninger, mavebøjninger, planke, armbøjninger, step og mange andet kan sagtens laves hjemme i stuen, uden brug af noget udstyr overhovedet. Nogle gange kan du desuden finde udstyr i hjemmet, som kan bruges som træningsudstyr. Tag fx et par liter mælk i hænderne, når du laver knæbøjninger for at øge belastningen. Det handler blot om at være kreativ.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce