Connery

Skægundersøgelse: Skæg signalerer maskulinitet og social dominans

Vil kvinder have fuldskæg, skægstubbe og glatbarberet?

Det evindelige spørgsmål i hverdagen:

Skal man have skæg eller ej?

Vi på redaktionen er passionerede skægmennesker, så dette spørgsmål blev for længe siden svaret på med prægtige manker, som ville gøre Mufasa stolt. 

Nogle vil have det som udsmykning, andre vil have det som et boost i mandigheden - men hvad får man egentlig ud af sit valg hos kvinderne?

ANNONCE
Skægundersøgelse: Skæg signalerer maskulinitet og social dominans

Der er netop blevet offentliggjort et studie i Journal of Evolutionary Biology, hvor 8520 kvinder blev vist en række forskellige billeder af mænd. Her skulle de bedømme deres fysiske tiltrækningskraft og vurdere, hvorvidt manden havde deres interesse - og i så fald, om manden skulle være et længerevarende forhold eller en kort flirt. 

Mændene på billederne havde henholdsvis fuldskæg, små til store skægstubbe og sidst men ikke mindst glatbarberet. 

ANNONCE
Skægundersøgelse: Skæg signalerer maskulinitet og social dominans

Resultatet

Mænd med skægstubbe: Mest attraktive over hele linjen. Mest interessant hos kvinder til korte flirts og hurtig seksuel action eller one night stands. 

Mænd med fuldskæg: næstmest attraktive  - specielt til et længerevarende forhold og stabilitet baseret på mandighed og modenhed. 

Glatbarberede mænd får ingen ros og blev i undersøgelsen, og ender som nummer chok. det glatbarberede ansigt sammenlignes med feminitet, da mænd med skæg fremstår mere aggressive og dominante.

Glatbarberet fik den laveste rating over hele linjen, så måske du skulle overveje lidt dun på overlæben? 

Undersøgelsen indikerer desuden, at et skæg signalerer maskulinitet og social dominans, som rammer de fleste kvindfolk direkte ind i... instinkterne. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce