Connery

Portræt af manden bag den nye Batman - Ben Affleck

Instruktør, Matt Damons BFF og nu Batman - Ben Affleck har mange roller bag sig!

Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør. 43-årige Ben Affleck har mange talenter, og senest kan du se ham som Batman i den nye Batman v Superman: Dawn of Justice, som har premiere den 24. marts 2016. Vi har i den anledning sat spot på den erfarne skuespiller og hans karriere. 

ANNONCE
Portræt af manden bag den nye Batman - Ben Affleck

Ben Affleck blev født i Berkely, Californien i 1972. Hans mor, Chris Ann Boldt, var skolelærer, imens hans far, Timothy Affleck, selv var tidligere skuespiller. Allerede da Affleck var otte år gammel, mødte han den to år ældre Matt Damon, som senere skulle vise sig at blive en god ven og kollega. Drengenes mødre var dengang kollegaer, og da de kun boede to gader fra hinanden, opfordrede mødrene drengene til at tilbringe tid sammen. 

Afflecks skuespillerkarriere startede tidligt. Allerede som syvårig havde han sin første rolle i indie-filmen Dark Side of the Street, som blev instrueret af en ven af familien. Hans største succes som barneskuespiller var i serierne The Voyage of the Mimi og The Second Voyage of the Mimi fra henholdsvis 1984 og 1988, som han medvirkede i til han blev femten. 

Affleck blev bidt af skuespillet, og efter high school søgte han forskellige skuespillerjobs. Han medvirkede blandt andet i filmen Daddy fra 1991, han spillede en high school ’bully’ i Dazed and Confused fra 1993, og han havde en enkelt sætning i den originale Buffy the Vampire Slayer film. 

ANNONCE
Portræt af manden bag den nye Batman - Ben Affleck

Det var dog først i 1997, der for alvor kom opmærksomhed på skuespilleren. Affleck arbejdede sammen med barndomsvennen Matt Damon i Good Will Hunting, og filmen blev en kæmpe succes. De to venner delte æren og modtog begge en Oscar for bedste originale filmmanuskript.

Efter Good Will Hunting havde Affleck flere roller i vellykkede film, herunder Armageddon (1998), Forces of Nature (1999), Pearl Harbor (2001), Changing Lanes (2002) og The Sum of All Fears (2002). Samtidig startede han i år 2000 produktionsselskabet ’LivePlanet’ sammen med Matt Damon og producenterne Chris Moore og Sean Bailey. Sammen har de skabt dokumentarserien Project GreenLight, som var nomineret til en Emmy for ’Outstanding Reality Program’ i 2002, 2004 og 2005. Affleck fik altså på mange måder etableret sig selv om en af Hollywoods førende mænd, og han blev da også udnævnt som ’Sexiest Man Alive’ af People Magazine i 2002.

ANNONCE
Portræt af manden bag den nye Batman - Ben Affleck

Men som bekendt kommer alt godt til en ende, og Affleck mødte da også en del modstand efter flere kritiske anmeldelser og box office flops med filmene Gigli (2003) og Surviving Christmas (2004). Under optagelserne til Gigli mødte han Jennifer Lopez, og deres forhold fik hurtigt stor opmærksomhed fra medierne, som straks døbte dem 'Bennifer'. De nåede at blive forlovet, men det planlagte bryllup blev udskudt grundet ekstrem opmærksomhed fra medierne, og parret endte med at gå fra hinanden i 2004.

Det var generelt ikke en god tid for Affleck, og det gik i den grad ud over hans karriere. Han medvirkede ikke i nogen film indtil 2006, hvor han optrådte i Clerks ll. Det var dog først med den anerkendte George Reeves film Hollywoodland, at man kan tale om en form for comeback – her blev Affleck nemlig nomineret til 'Volpi Cup for Best Actor' ved Venice Film Festival og vandt 'Supporting Actor of the Year'-prisen ved Hollywood Film Festival, og så var der igen gang i Afflecks karriere.

ANNONCE
Portræt af manden bag den nye Batman - Ben Affleck

I mellemtiden begyndte han at date skuespillerinden Jennifer Garner, som han mødte og indledte et venskab med tilbage under indspilningerne til Pearl Harbor i 2001. I maj 2005 blev det annonceret, at Garner var gravid, og parret blev gift den 1. December samme år. De har sidenhen fået to børn, datteren Seraphina Rose Elizabeth Affleck (2009) og sønnen Samuel Garner Affleck (2012), inden de offentliggjorde deres skilsmisse i sommeren 2015. 

I 2007 havde Affleck sin instruktørdebut med filmen Gone Baby Gone, hvor blandt andre hans bror, Casey Affleck, spillede med. Filmen fik stor ros med på vejen, og Affleck fik vist sit værd som dygtig instruktør. 

Siden da har Affleck blandt andet medvirket i filmene He’s just not that into you, State of Play, Gone Girl, og nu varer det ikke længe, før han skal vise sit værd som Batman i Batman v Superman: Dawn of Justice

ANNONCE
Portræt af manden bag den nye Batman - Ben Affleck
Del

Seneste nyt

Annonce