Connery

Millioner af edderkopper regnede ned fra himlen i Australien

Uheldige beboere i byen Goulburn fik deres huse tildækket i edderkopper og spindelvæv!

Millioner af edderkopper regnede ned fra himlen i Australien

Hvis du allerede ved synet af overskriften fik kuldegysninger og kløede dig lidt i håret, så vil jeg nok ikke råde dig til at læse videre..

For nogle dage siden skrev den australske mand Ian Watson følgende besked til sin beboergruppe i den australske by Goulburn:

“Anyone else experiencing … millions of spiders falling from the sky right now?”

Den kære Watson kunne fra sin vindue se, hvordan millioner af små edderkopper faldt fra himlen og dækkede hans hus, bil og ejendom i et tæppe af sorte kryb. Han kunne ikke engang gå uden for døren - hvis han endelig gjorde det, var hans skæg og hår i løbet af få sekunder dækket totalt af edderkopper og flyvende væv. 

ANNONCE
Millioner af edderkopper regnede ned fra himlen i Australien

Det lyder i første omgang som en røver fra en tosse fra Lars Tyndskids mark, men i følge en australsk ekspert i alverdens spindlere ved navn Martyn Robinson er det den rene sandhed. 

Det apokalyptiske syn af edderkopper, som falder fra luften, kan i følge ham skyldes en af de to følgende ting (hvorvidt disse teknikker tilhører edderkopper generelt, eller kun australske edderkopper angår ikke i nyhedsartiklen fra de australske medier):

Ballooning 

Denne teknik er hyppigt brugt af babyedderkopper, men bruges også af og til af voksne arter. Edderkopperne bevæger sig op i toppen af træer eller anden form for vegetation og kaster en silketråd ud i luften - tråden fanges af en brise eller et vindpust. På den måde kan  edderkoppen fagtes over flere kilometer ved at holde fast i tråden - nogle edderkopper er blevet opdaget i at flyve i en højde af 3 kilometer over jorden! 

Denne transportmulighed hos spindlerne er også grunden til, at der er edderkopper på alle kontinenter. Alt efter livscyklussen hos edderkoppemængden i området, kan man opleve en masse-migration som resulterer i hele marker, skovområder eller i dette tilfælde beboelseskvarterer tildækker i silketråd og edderkopper. 

Yikes!

ANNONCE
Millioner af edderkopper regnede ned fra himlen i Australien

The Angel Hair Effect

Den anden effekt minder meget om den først, men skyldes ikke yngel - det er i stedet en reaktion på problemer såsom oversvømmelser og skiftende vandområder. Edderkopper som bør på jorden eller tæt på jorden udnytter samme silketrådstrick for at undgå drukning, og hvis et helt 'kvarter' af edderkopper bliver nødt til at skifte adresse, kan der hurtigt blive trængt i det nye sted. Edderkopperne benytter sig ofte af hinandens silketråde, hvilket kan i større mængder skabe et vidtrækkende kæmpenet af edderkopper. 

Selve hændelsen i Australien er ganske harmløs, men bare irriterende og klamt som ind i helvede. 

Se et eksempel på denne 'regnfulde hyggedag' i denne video, hvor samme hændelse udspiller sig i Brasilien:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce