Marineret Flankesteak Sous Vide
med pestokartofler og tomatsalat
Jeg gav denne Flankesteak 8 timer, smed den i om morgenen inden jeg skulle arbejde.
Ingredienser til to personer
Kødet
400 gram Flankesteak
1 presset fed hvidløg
1 håndfuld finthakkede krydderurter
2 spsk olie
Salt
Peber
Kartoflerne
600 gram kogte små kartofler (helst nye danske)
1 glas grøn pesto
1 håndfuld groft hakket frisk basilikum
4 forårsløg i grove stykker
Salt
Peber
Varm tomatsalat
1 bakke små tomater i kvarte
1 dl syltede perleløg
1 dl oliven i skiver
2 spsk. olivenolie
Salt
Peber
Tilberedning
Kødet (forberedelse)
Tænd for din Sous Vide, medium/rød = 56 grader
Bland alle ingredienser marinaden sammen
Smid kødet i an vakuum pose
Hæld marinaden ned i posen
Vakuumpak posen
Smid posen i din Sous Vide maskinen og vent 8 timer
Tag på arbejde, eller hvad du nu bruger din dag på
Kødet lige efter det er kommer i maskinen
Kartoflerne
Tænd ovnen på 180 graderSmid alle ingredienserne i et ildfast fad og stil det i ovnen
Det skal ca. have 25 minutter
Kartoflerne inden de kommer i ovnen
Tomatsalaten
Bland alle ingredienser i et ildfast fad og til det i ovnenDet skal have 25 minutter
Tomaterne inden de kommer i ovnen
Kødet (tilberedning)
5 minutter inden kødet er færdigt, giver du en pande fuld skrald (helst en grill pande)Tag posen op af maskinen og klik posen op
Steg kødet ved høj varme indtil den har fået farve (maks 20. sekunder på hver side)
Anretning
Skær kødet i tynde strimler på tvært af fibrene og server med kartoflerne og tomaterne
Det færdige resultat!