Connery

Mads Langelund - Rampelys EP [Anmeldelse]

Tag med på en personlig rejse i den unge sønderjydes liv, det sidste års tid.

4 ud af 6 stjerner
Mads Langelund - Panorama EP

Kunstner: Mads Langelund
Titel: Panorama
Label: Sorte Plader / Celebration Records
Release: 15. november 2019

Privatfoto: Mads Langelund - Mads Langelund - Rampelys EP [Anmeldelse] Privatfoto: Mads Langelund

Det er ingen hemmelighed, at jeg har en stor forkærlighed for upcoming danske musikere, så da en mail fra Celebration Records, med link til endnu en gang ny musik tikkede ind i min indbakke, var det lige dele skepsis og glæde, at linket blev aktiveret.

Mads Langelund er en ung gut i midt 20'erne, der på trods af flere musikalske projekter på engelsk (fx Fool's Paradise - 750.000 afspilninger på Spotify) og deltagelse i flere filmiske projekter, er fløjet langt under radaren i den gængse forstand. Talentet er dog uomtvisteligt, hvilket EP'en Rampelys giver et flot indblik i.

Man kan ikke beskylde Mads for at have en strømlinet tilgang til musikken, for spektret popmusik udnyttes til fulde på denne, hans første dansksprogede, samling af sange.

Første nummer vi møder hedder "Panorama" og er en klassisk melodisk popsang med bund i kønnenes kamp mod og med hinanden, men er også et opgør med rygteskabere i en venskabskreds. På trods af det lidt triste budskab i nummeret, er det en musikalsk glad optur.  

EP'en nok stærkeste og mest kommercielle nummer er helt klart tredje nummer, "Hånd I Hånd", der med sin folkelige poplyd rammer bred i befolkningen.
Nummeret er simpelt, hyggeligt og utrolig behageligt at lytte til. Det er en ganske forudsigelig måde at bygge et nummer op på, men allerede på første gennemlytning, sad jeg og sang med på omkvæddet, som om det var en sang jeg havde haft på heavy rotation i flere uger!

ANNONCE
Tracklist

1. Panorama
2. Uovervindelig
3. Hånd I Hånd
4. Rampelys

Med Mads Langelunds egne ord:
"Det har været en omvæltning at gå over på dansk, men det er dét der har føltes rigtigt. Det giver sangene meget mere personlighed, og karakter - og alt kommer mere til udtryk med det jeg gerne vil sige".

Mads Langelund har et stort potentiale i den mere populære popgenre, hvor Mads Langer i forvejen dominerer stort, men lidt nyt blod ville ikke skade lige her - og slet ikke på dansk.
Jeg ser i hvert fald frem til, at der forhåbentlig udkommer et ægte album med dybde og substans.

Ude d. 15/11-19 på alle gængse platforme.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce