Connery

Machete

Stjernespækket rodebutik fra instruktøren af Sin City

2 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:

Drengerøvs faktor: 90 %

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)


Machete - Trailer

I 2007 lavede Quentin Tarantino og Robert Rodriguez henholdsvis Death Proof og Planet Terror, der var tiltænkt som en slags hyldest til de såkaldte Grindhouse film fra 70’erne. I den forbindelse blev der også lavet en række ”falske” trailere til ikke eksisterende film.


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

En af de trailere, om en mexikansk forhenværende politimand på hævntogt, blev imidlertid så populær, at Robert Rodriguez besluttede sig for at lave en rigtig film ud af den. Manuskriptet skrev Rodriguez helt tilbage i 1993, men havde andre projekter, han hellere ville lave og derfor skulle der gå 17 år inden Machete så dagens lys.


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Machete Cortez (Danny Trejo) er en forhenværende mexicansk politimand, som blev forrådt af sine kollegaer og forsøgt myrdet af den onde gangster Boss Torrez (Steven Seagal) Machete flygter derfor til USA, hvor han hurtigt atter kommer i problemer. En flok skumle typer hyrer ham til at snigmyrde den korrupte senator McLaughlin (Robert De Niro), men jobbet viser sig at være en fælde.


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Machete bliver efterlyst og må atter flygte. Hedigvis får han hjælp af den smukke immigrations betjent Sartana Rivera (Jessica Alba) og den sexede taco sælger Luz (Michelle Rodriguez), der i virkeligheden viser sig at være en berygtet frihedskæmper ved navn She. Dermed er banen kridtet op til en ordentlig gang røvfuld, mexican-style!


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Det er faktisk femte gang, at Machete karakteren optræder i en af Robert Rodriguez’ film. Han er nemlig også at finde i de tre første Spy Kids film, Planet Terror og nu har han altså fået sin helt egen film. Hvis du bare ikke kan få nok af den kniv gale mexicaner, optræder han også i den kommende Spy Kids 4.


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Egentlig har jeg en del sympati for Robert Rodriguez. Hatten af for, at han selv har stået for omkring 50% af alt på filmen, det tekniske er det ikke noget i vejen med, men jeg er godt og grundigt træt af, at Rodriguez ikke kan tage sine film lidt mere seriøst. De virker altid lidt for overfyldte. Han vil ganske enkelt alt for meget på én gang og dermed ender mange af hans film med, at virke forvirrende og ufokuserede.

 Machete er ingen undtagelse. Jeg forstår godt at Rodriguez vil give folk noget for pengene, men more er nogle gang less og Rodriguez kunne godt bruge en, der fortæller ham det.


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Nogen vil sikkert mene af filmen indeholder et politisk budskab, men i så fald bliver dette budskab druknet i for meget bulder, brag og teknisk lir. Det gør, at historien virker uvedkommende, med mindre man er en ulovlig mexicansk emigrant i USA.

Jeg er efterhånden blevet så gammel, at jeg er begyndt at blive fornærmet, hvis jeg føler at jeg spilder min tid og mine penge på en dårlig film. Hollywood har en vis standard at leve op til, og den har de i den grad ikke opretholdt de seneste år. Og selvom Rodriguez sådan set er en independent filmmaker, så har han jo bevidst førhen, at han rent faktisk godt kan fortælle en god historie indenfor rimelighedens grænser.


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Der er efter min mening ingen grund til at se Machete i biografen. Vent til den kommer på dvd. Jeg tror faktisk, at filmen vil gøre sig meget bedre hjemme i stuen. Her kan man nemlig stoppe den, hvis man har brug for at strække tæerne ud igen, efter man har krummet dem over denne gang makværk.


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Jeg kan også kun forslå, at man kommer lidt i stemning inden filmen. Køb eventuelt en pose tortilla chips en omgang salsa. (Mest bare for at have noget at lave, når du keder dig under filmen.) Køb også en flaske tequila, jo billigere desto bedre. Skænk et shot i glasset og drik…. Skænk et til, drik… Vent 5 min og skænk så atter et og drik.. Nu burde du være beruset nok til, at finde Machete underholdene, på et nogenlunde udholdeligt plan - hvis ikke, så skænk og drik igen!


ANNONCE
Nordisk Film - Machete Nordisk Film

Machete er Kill Bill på texikansk, hvor samurai sværdene bare er udskiftet med en blodig machete, men ikke nær så underholdene. Og så er der vist kun tilbage at sige; Salud!



Machete har premiere den 9. december landet over.


Teknisk information:

Original titel: Machete

USA, 2010

Instruktøre: Ethan Maniquis og Robert Rodriguez

Medv: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Lindsay Lohan, Jeff Fahey, Tom Savini, Cheech Marin og Don Johnson

Genre: Action/Drama/Thriller/Krimi7Komedie

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS

Længde: 105 min.

Premiere dato: 9. december 2010

Biodistributør: Nordisk Film


ANNONCE
Fakta om Grindhouse genren

Udtrykket “Grindhouse” stammer fra den amerikanske betegnelse for biografer, der spillede “exploitation genrene: kung fu, horror, giallo, sexploitation, klassiske Redneck bil-jagt film, blaxploitation og spaghetti westerns. Plakaterne var ofte det bedste ved de film, men de fandt alligevel deres eget lille publikum.


ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce