Connery

Lurifax fra Nigeria: IT-kriminaliteten trender mere end nogensinde

Internetsnyd, dokumentfalsk og mørklødede lurendrejere.

Siden Nigeria blev koblet på internettet, er der tilgået en lind strøm af mails fra Nigerianske prinser til kærlighedshungrende kvinder, verden over. En Nigeriansk prins er kommet i knibe, cirka samtidig med at han har set et billede af dig på nettet. Når du har hjulpet ham ud af denne uheldige knibe -når du har sendt ham en anseelig mængde kontanter, så skal I på date. Han vil måske helt sikkert mere, for han kan se på billederne at du er helt perfekt. Han mener det meget alvorligt. Så efter du har belånt dit hus, solgt din bil og pantsat din mor, er han din! Hvem drømmer ikke om en prins med orden på både finanser og livssituation?  

Du vidste ikke at du havde en rig onkel i Nigeria. Det har du. Det viser mailen fra advokaten. Du er eneste arving til en masse Nigeransk valuta. Du skal bare lige sende nogle oplysninger først. Du er også ked af at din ukendte meget rige onkel er død, så du skynder dig selvfølgelig lige at få sendt billeder af pas, kørekort, nøglekort samt et sandt potpurri af nøgenbilleder, til advokaten. Han bruger næppe de billeder til af afpresse dig med, på et senere tidspunkt. Han virker jo reel nok. 

Det viser sig senere at vi her har med en rigtig bandit at gøre, rettere sagt en mærklødet lurendrejer. En bande af uromagere fra Afrikas mest folkerige land, med en stor interesse i det nye begreb 'deleøkonomi'.

Trenden har bredt sig hurtigere end den herpes du fik raget til dig, da du efter en tre-dages druktur i Istedgade, endte i en affaldscontainer i Københavns Sydhavn.

Nu går disse bøller direkte efter at få fingrene i kassen hos firmaer rundt om i verden. I løbet af de sidste år er den såkaldte 'direktørsvindel' blevet en efterhånden udbredt metode. Heldigvis er de fleste firmaer udstyret med en bedre revisor og en mere effektiv lommeregner, end Danmarks Radio, og SKAT, så disse forsøg på bedrageri opdages i de fleste tilfælde i tide.

Dog er der enkelte firmaer der lader sig svindle, og i følge Forsvarets efterretningstjeneste lod danske firmaer sig snyde for i omegnen af 180 millioner i sidste halvdel af 2016.

Nye oplysninger fra et større IT-sikkerhedsfirma peger på at et angreb rettet mod 4000 firmaer verden over er begået af en enkelt mand. Her er mindst 14 firmaer gået direkte i fælden, og det har indbragt den initiativrige Nigerianer mange tusinde dollars. Det lader til at vi i fremtiden kommer til at se meget mere af denne slags. Den driftige hacker har benyttet sig af en såkaldt Trojansk hest. Netwire der lader bedrageren fjernstyre de inficerede enheder, samt Hawkeye, der er det keylogging program, der registrerer det stakkels intetanende offers anslag på computeren. 

Om man kan gøre andet end at frakoble Nigeria fra internettet vides ikke. Lige som det stadig er usikkert hvor meget af Nigerias nationalbruttoprodukt der stammer fra disse fantasifulde breve. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce