Connery

Lucas Lynggaard Tønnesen: fra Ramasjang til Netflix-stjerne

En snak med den 20-årige skuespiller i optakt til The Rain-finalen.

Den tredje og sidste sæson af den danskproducerede Netflix-serie The Rain løber af stablen disse dage og en af de fremtrædende roller i det postapokalyptiske sci-fi-univers, Rasmus, spilles af den unge 20-årige Lucas Lynggaard Tønnesen.

Som så mange andre mennesker har Lucas også været påvirket af Corona-tiderne. Foruden et par sommerhusture med kæresten i det vanlige Danmark og et par ombygninger i lejligheden, har han brugt det meste af sin tid på at spille en masse skak og læse bøger.

På rekordtid er Lucas gået fra at være en lille dreng med krudt i røven til at være et navn og en kunstner, som efterhånden er ved at blive integreret i den danske filmscenes spirende up-and-coming-stjerner.

Han er autodidakt i skuespillerfaget, og har løbende lært af sine omgivelser, oplevelserne og folk omkring ham samt forsøgt at finde balancen mellem at ‘skuespille’ såvel som dele følelser og aspekter af sig selv for at leve sig bedst muligt ind i sin rolle.

Hans forældre har været skilt hele sit liv og oplevelsen med denne hverdag i sin barndom har været noget, han har kunnet trække ind i sit skuespil og bringe en nærværende følsomhed i spil - en følelse og en virkelighed, som han kan spejle sig i og dermed projicere over i sit skuespil.

“Selvom man kan lære en masse af at se på, hvordan andre agerer i skuespilfaget, så handler det også rigtig meget om at se ind i sig selv.”

Skuespillerdrømmen startede tilbage i hans barndom, hvor lidt for meget energi i skolen fandt et sted at udfolde sig til noget fornuftigt.

ANNONCE
Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann - Lucas Lynggaard Tønnesen: fra Ramasjang til Netflix-stjerne Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann

Krudt i røven og cirkus

Interessen i skuespillet startede helt tilbage i en alder af 9-10 år, hvor han ikke kunne sidde stille i skolen på nogen måde.

Hans far havde altid en mistanke om, at der var noget, som energien kunne kanaliseres på - og han havde allerede udvist talent for at performe med sang under sin skolegang på sangskolen Sankt Annæ.

“Min far tænkte, at det var et forsøg værd at sende en ansøgning til teaterforestillingen for DR Ramasjangs Cirkus Summarum, hvorefter jeg kom videre til en casting og fik rollen i hus.”

Lucas debuterede derfor i 2012 med rollen som Buster i familieforestillingen Cirkus Summarum. Det brugte han sin sommerferie på og med det samme var han bidt af skuespillet.

“Siden da har jeg elsket skuespillet og vidste med det samme, at jeg skulle være skuespiller resten af mit liv.”

I barndommen havde han en lille drøm om, at han en dag kunne være med i et skuespil eller en film om Peter Pan eller Oliver Twist - og så har en lille skjult drøm altid været at blive den ikoniske Spider-Man fra Marvel-universet.

Den sidstnævnte er stadig en lille drøm i maven på Lucas. Med to skilte forældre har Lucas boet hos sin mor hele sit liv, men da tiden kom til at prøve kræfter med en uddannelse, flyttede han til Tåsinge hos sin far for at gå på gymnasiet i Svendborg.

Det viste sig dog at være en kort fornøjelse, da der dukkede en casting op på Netflix’ første originale danskproducerede serie, The Rain.

Serien omhandler en dødelig virus, der spredes sig gennem landet via regnen, som gør, at du ikke kan vide dig sikker på noget tidspunkt. Historien følger, hvordan virussen udspringer i Danmark og hvordan en gruppe unge mennesker forsøger at manøvrere sig igennem det postapokalyptiske landskab i jagten efter håb og sikkerhed.

Det endte med, at Lucas droppede ud af gymnasiet efter et halvt år, da han efter en længere casting-proces fik rollen som Rasmus i serien.

“Jeg var nødt til at sige: ‘det var hyggeligt far, tak for denne omgang!’, og selvom det var en kort periode, så var han selvfølgelig helt indforstået med, at jeg skulle tilbage til København og indspille serien - han syntes, at det var super spændende.”

Det var Lucas’ første rigtige større rolle, hvor han fik lov til at arbejde med en karakter, som skulle udforskes og udvikles på. Det er ikke udelukket, at Lucas vil vende tilbage til studierne en dag, men for nu går al energi og passion direkte til skuespillet.

ANNONCE
Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann - Lucas Lynggaard Tønnesen: fra Ramasjang til Netflix-stjerne Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann

Fra dansk cirkushygge til 193 millioner seere

Men når man er så ung i faget, hvordan føles det så reelt at hoppe ud i så stor en produktion nærmest allerede i starten af ens professionelle karriere?

“Man kan godt tænke, at det er fedt at have nogle roller i bagagen, før man skal stå foran så enormt et publikum - men da vi optog serien, så var det ikke noget, vi tænkte over. Vi optog jo i Danmark i vante rammer. Så er det først senere, at det går op for en, at man når ud til 193 millioner mennesker på Netflix!”

Dog er det ikke helt sådan endnu, at han ikke kan gå ned ad gaden, før folk kommer løbende efter at få selfies eller autografer.

Her understreger Lucas, at vi danskere er gode til at være påpasselige og ikke træde nogen over tæerne.

“Fankulturen i andre lande kan godt være lidt hardcore, men herhjemme i Danmark kan man oftest nøjes med at få et vink fra en fan - det har været super spændende at være ude og rejse i forbindelsen med serien for at få et indblik i, hvordan fans agerer anderledes i andre lande. Det har været super hyggeligt!”

Netflix har hjulpet Lucas med at få en platform, hvor man kommer ud til rigtig mange mennesker. Selvom han på nuværende tidspunkt ikke kan løfte sløret eller konkretisere nogle fremtidige projekter i interviewet, så understreger han, at det bestemt har taget ham et skridt nærmere drømmen om at lave udenlandske produktioner.

Dog er drømmen om udlandet ikke drevet af at lave noget, bare for at lave noget - han vil tusinde gange hellere lave et meget niche-præget indie-projekt, som han kan leve sig ind i, end bare være en ligegyldig dansk skurk eller actionhelt på en ligegyldig popcorn-film for at blive en anerkendt filmstjerne.

Han har slet ikke travlt.

ANNONCE
Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann - Lucas Lynggaard Tønnesen: fra Ramasjang til Netflix-stjerne Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann

Dansk sci-fi og eftertiden efter The Rain

Det er ikke så ofte, at Danmark bevæger sig ind i netop sci-fi-genren og bestemt ikke den postapokalyptiske genre - det var noget, som alle skuespillerne lige skulle sætte sig ind i.

Der var ofte øjeblikke på settet, hvor man tog det lidt på gefühlen og ofte måtte bryde sit hoved med, hvordan man lige tacklede den specifikke, overnaturlige situation.

“Selve genren var nyt for os alle og var sindssyg svær at arbejde med. Men i forhold til, at vi ikke har lavet meget af det i Danmark, så har The Rain ageret et ret godt udgangspunkt.”

Til forberedelserne til rollen i The Rain brugte Lucas den Oscar-nominerede Captain Fantastic fra 2016 til at drage inspiration fra - mere specifikt sønnen spillet af George MacKay, hvor Lucas så filmen i forberedelserne til optagelserne og dyrkede filmens måde at udvikle sønnens historie og personlighed på til sin egen rolle. Han spejlede sig i karakteren.

Nu hvor The Rain har afsluttet optagelserne og er klar med finalesæsonen, så kan Lucas også mærke, at han er færdig med den overnaturlige genre for nu.

Nu vil han gerne vende næsen mod noget drama og noget mere jordnært - gerne dansk drama.

Drømmerollen for Lucas ville derimod være en form for Marriage Story (2019) i danske rammer, som dog omhandler den første kærlighed. Hvis man formede elementer fra Marriage Story ind i noget mere ungdommeligt og fortalte den i lille Danmark.

For ham handler det om hele tiden at dyrke sine evner, udvikle sig og forbedre sig - han har oplevet på egen krop, at hvis det er skuespillet, man vil, så ligger drømmen ikke nødvendigvis så langt væk, som man måske kan frygte.

“Vi lever i en tid, hvor man selv kan samle kameraet op og lave ting med sine venner. Pludselig laver man måske noget, som bliver opdaget af andre, og så kan man tage skridtet videre.”

Selv har Lucas en vennegruppe, hvor de først bruger en dag på at lave manus og setuppet til en film, hvorefter de dagen efter skyder optagelserne - og om aftenen på dag 2 sidder de så også klipper den endelige film.

På den måde får de prøvet en karakter af og eksperimenteret med forskellige skud og vinkler. Selv går han også med en lille drøm om, at han skal stå bag kameraet fra tid til anden - og inden Corona lukkede hele landet ned, skrev han faktisk en kortfilm, som han skal lave til januar 2021, hvor hans kæreste skal instruere.

Herefter er det spændende at se, hvilke muligheder der har åbnet sig for Lucas for fremtiden i kølvandet på finalen af Netflix’ The Rain.

Lucas Lynggaard Tønnesen og resten af holdet er klar med finalen af The Rain fra d. 6. august på Netflix!

ANNONCE
Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann - Lucas Lynggaard Tønnesen: fra Ramasjang til Netflix-stjerne Fotograf: Nicolaj Thaning Rentzmann
Lucas Lynggaard Tønnesen

Instagram:

lucaslynggaardtonnesen

Premiere på The Rain sæson 3:

6. august 2020 på Netflix

Del

Seneste nyt