Connery

Logitech T650 [Gadget Test]

Vi tester Logitechs Touchpad til Windows 8...

4 ud af 6 stjerner
Logitech - Logitech T650 [Gadget Test] Logitech
T650 er et touchpad der først og fremmest udmærker sig ved brug i Windows 8. Windows 8 der som bekendt gør meget brug af touch-interface men også almindelig desktop brug, er super anvendeligt hvis man har en touchskærm OG er i nærheden af det.

Så da vi på redaktionen var ved at lede efter den bedste måde at betjene et Win8-drevet multimediecenter faldt vores opmærksomhed ret hurtigt på  Logitechs løsning.

Du kan nemlig have nok så stor en touchskærm, men hvis du sidder i sofaen, og skærmen står flere meter fra dig, er det noget pangelværk. Ikke mange gider at sidde med en stor multimediecenter keyboard/trackball løsning, og en del sofaborde er ikke egnet til en mus - og gæt hvad der så er tilbage som den åbenlyse løsning. Korrekt; T650

Så vidt så godt. Tankegodset er på plads, men hvordan er oplevelsen i praksis?
ANNONCE
Logitech T650 [Gadget Test]

Testen

T650 er en fremragende touchpad. Den udgiver sig ikke for at være mere end den er, men den er rent faktisk også en del.

Overfladen er lavet af sort matteret glas, med 8 touchpunkter der kan kan registreres simultant. I praksis betyder det ægte multitouch-oplevelse, som du kender fra de dyre smartphones og tablets.

T650 er trådløs og benytter Logitechs Unifying teknologi, hvor du har en USB-receiver i din maskine, der kun stikker 4 mm ud, og så fungerer det automatisk derfra. Har du flere Logitech-enheder på samme maskine, der bruger Unifying, så taler de alle med den samme USB-receiver. Thumbs up for simplicitet herfra!

Med SetPoint-softwaren fra Logitech kan du sætte T650 op præcis som du måtte ønske det, men her kommer også det største ankepunkt: SetPoint fås kun til Windows og OSX - der er ingen drivere til Linux.

Da T650 er oplagt at bruge til at styre mediecenteret hjemme i stuen, og en stor del af de dedikerede mediecentre kører Linux, er det trist at man er begrænset til absolut basis-funktionalitet.

Når vi skriver basis-funktionalitet, så mener vi at du kan flytte musen rundt, og ved tryk i nederste venstre hjørne får du venstreklik og i nederste højre hjørne får du højreklik.

De to klikmuligheder er fysiske kontakter der skal aktiveres, en under hver af de to gummifødder under T650; det er ganske simpelt ikke muligt at bruge tap-to-click, hvilket gør T650 praktisk talt ubrugelig hvis du sidder med den i sofaen; den fungerer kun på en hård, plan overflade. 

Når det så er sagt, så er T650 en drøm uden lige på Windows og OSX, specielt Windows 8 og OSX Lion og senere versioner, hvor man kan udnytte T650s præcise og absolut fantastisk velfungerende multitouch-funktionalitet.

ANNONCE

Dommen

Det tager ikke mange minutter før betjeningen føles lige så intuitiv på T650, som hvis du sad med fingrene direkte på skærmen, og det må siges at være det absolutte toppunkt for et produkt som dette.

T650 holdt en lille måned til dagligt brug, på en enkelt opladning via det medfølgende USB-kabel (som kun er til opladning) - rigtigt fint!

Hvis Logitech gad lave deres SetPoint-driver så man kunne bruge i det mindste tap-to-click, på Linux, ville vi ikke være blege for at smide 6 ud af 6 ninjaer efter T650, men det er så stor en mangel i forhold til det marked den sigter efter, at det kun bliver til 4 ud af 6 ninjaer herfra. Så tæt på, og så alligevel så langt fra.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce