Connery

Kontroversielle jubelscener

Det er okay at juble over en scoring i fodbold, men nogen gange bliver jubelscenerne lidt for kontroversielle.

Så går fodboldsæsonen snart rigtig i gang igen, og derfor ser vi på nogle af de mest kontroversielle jubelscener inden for fodbolden. Næsten alle mål bliver fejret på en eller anden måde af spilleren eller holdet, men nogle gange bliver jublen lidt for ekstrem. Enten vil spilleren ud med et budskab eller måske vil han bare provokere. Her får du en liste over de mest kontroversielle jubelscener.
 
1) Nicklas Bendtner, Danmark – 2012
Vi starter ud med en dansker, som har været rigtig meget i medierne, og det er ikke kun pga. hans fodboldspil. Under EM-slutrunden i Polen og Ukraine i 2012 spillede Danmark i en af deres indledende puljekampe imod Portugal. Bendtner udligner i kampen til 2-2 og vælger at lave en jubelscene, hvor han trækker lidt ned i sine shorts og flasher det øverste af sine underbukser. Det virker egentlig ret uskyldigt indtil det bliver opdaget, at der på underbukserne står Paddy Power...
Paddy Power er et irsk bettingfirma og ifølge UEFA er det ikke lovligt at reklame for andre firmaer. Derfor fik Bendtner en bøde på 100.000 euro og 1 spilledags karantæne.
ANNONCE
2) Luis Suarez , Liverpool– 2012
Luis Suarez er elsket af mange og hadet af endnu flere. Mange beskylder ham for at filme og være et svin på en bane. Han er anklaget for racisme og har to gange fået karantæne for at bide en modstander, så allerede her undrer det vel ikke nogen, at han kan finde på at lave en kontroversiel jubelscene. I oktober 2012 spiller Liverpool ude mod Everton. De to hold er ærkerivaler, da de kommer fra samme by, og Evertons træner, David Moyes, har inden kamp udtalt, at Suarez påvirker dommerens beslutninger ved tit at filme. Da Suarez scorer i kampen vælger han at fejre det ved at løbe ned foran Evertontræneren og ”dive” foran ham. Ren og sker provokation, som ikke just gjorde ham mere populær.
ANNONCE
Kontroversielle jubelscener
Se også: De sjoveste sportsfails

3) 
Morten ”Duncan” Rasmussen, AGF – 2005
I 2005 tabte AGF klart og tydeligt til Aab i superligaen. Det valgte seks af klubbens spillere at gå ud og ”fejre” med en ordentlig bytur. Dette var dog bestemt ikke noget man syntes om i AGFs ledelse, og derfor blev de seks spillere straffet ved ikke at måtte spille næste kamp. Da de har siddet over en kamp er de tilbage i truppen, og den unge Morten ”Duncan” Rasmussen scorer to mål og vælger at fejre sit første mål ved at lade som om han bunder en øl. Heller ikke denne jubelscene blev taget særlig godt imod af ledelsen i AGF, men man valgte dog ikke at straffe det. Der findes desværre ingen videomateriale af jubelscenen.
ANNONCE
4) Robbie Fowler, Liverpool – 1999
Igen et lokalopgør mellem Liverpool og Everton. Inden kampen er Robbie Fowler blevet beskyldt af Evertonfansene for at tage kokain. Robbie Fowler, som var kendt for at være en rebel og en playboy, gav dem derfor svar på tiltale, da han scorede på straffespark imod Everton. Da Fowler har scoret løber han ned til baglinjen og lægger sig ned og lader som om han sniffer den hvide baglinje. For dette blev han både straffet af sin klub og det engelske fodboldforbund, FA. Liverpool gav ham en bøde på 60.000 pund mens forbundet gav ham karantæne i 4 kampe.
ANNONCE
5) Emmanuel Adebayor, Man. City – 2009
Adebayor skiftede i 2009 fra rivalerne Arsenal til Man. City. Dette var helt sikkert ikke velanset af Arsenalfansene, da de mente Adebayor kun skiftede pga. pengene. Da de to hold så mødte hinanden blussede hadet først rigtigt op. Adebayor blev beskyldt for at spille voldeligt og at have sparket Van Persie i ansigtet, noget han også bagefter blev straffet for. Da Adebayor i kampen scorer et mål, vælger han at fejre det ved at løbe en hel banelængde ned til Arsenalfansene for at hovere foran dem, hvilket fik Arsenalsupportene til at gå amok. Hans eneste straf var dog et gult kort for uprofessionel opførsel, men senere var han også ude at undskylde sin opførsel i kampen.
ANNONCE
6) Giorgos Katidis, AEK Athen – 2013
Det kan dog også gå rigtig grueligt galt, hvis man får lavet den forkerte jubelscene. Det unge græske talent, Giorgos Katidis, lavede højst sandsynligt sit livs fejl, da han fejrede en  afgørende scoring ved at heile ud til publikum. Det er før set i fodbold, bl.a. i Italien, at spillere har vist deres støtte over for nazismen eller fascismen, men ikke i Grækenland og derfor faldt straffen eller rettere sagt straffene prompte. Det græske fodboldforbund gav Katidis 5 kampes karantæne, hvilket egentlig kunne være lige meget eftersom hans egen klub, AEK Athen, straffede ham ved at udelukke ham resten af sæsonen. Oven i hatten fik Katidis endnu en straf, han er nemlig blevet udelukket fra det græske landshold på livstid. Selv hævder Katidis, at han ikke vidste hvad hans hilsen betød, men om det er sandt eller falsk er svært at sige, en ting er sikkert, det var hvert fald dumt.
ANNONCE
Kontroversielle jubelscener
7) Craig Bellamy, Liverpool – 2007
Endnu en Liverpool jubelscene som var kontroversiel. Under en træningslejr i Portugal havde spillerne fået lov til at hygge en aften hvor de også måtte drikke. Waliseren Craig Bellamy havde nok fået lidt for meget at drikke, og han ønskede at nordmanden, John Arne Riise, skulle synge en sang, men det gad han ikke. Til sidst fik Riise nok og gav Bellamy en verbal overhaling og gik op på sit værelse. Bellamy, som er kendt for sit temperament, fandt sig dog ikke i at blive ydmyget foran resten af spillerne, så han gik på sit værelse, fandt et 8’er golfjern og gik mod Riises værelse, for nu skulle han have en forskrækkelse. Derefter truede Bellamy Riise med golfjernet, hvilket fik Riise til at sladre til træneren. Der kom dog ikke nogen sag ud af det, men medierne fik blæst historien godt og grundigt op. Lidt tid senere skulle Liverpool spille Champoions League ude mod Barcelona. Bemærkelsesværdigt nok scorede både Bellamy og Riise et mål hver og Liverpool vandt. Bellamy valgte at fejre sin scoring med et imaginært golfslag som en provokation på hele balladen mellem ham og Riise.
ANNONCE
8) Cristiano Lucarelli, Livorno – 2003-2007
Til sidst er en jubelscene som måske ikke var helt vildt kontroversiel, men som ikke er set før, og som alligevel måske godt kunne forarge nogle. Italieneren Lucarelli var en rigtig klubmand, og han valgte derfor at vise sin kærlighed til klubben på en lidt anerledes måde. Efter at have scoret for sit hold smed Lucarelli trøjen og lagde den på jorden og simulerede herefter en sexakt med trøjen. Kontroversielt, ja! Specielt, ja! Pisse sjovt, ja!

Har vi glemt nogen?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce