Connery

Klovn kan stadig få folk til at grine

Annonce fra Nordisk Film Plus

I 2005 kunne Casper Christensen og Frank Hvam for første gang ses i tv-serien Klovn.
Serien voksede sig hurtigt til et univers, som tiltrak en masse nye seere og samtidig formåede at fastholde dem, der allerede var fan af Casper & Mandrilaftalen og Langt fra Las Vegas. Klovn består indtil videre af ni sæsoner samt tre film. Læs med, og bliv klogere på Klovn som koncept, samt hvorfor det bliver ved at få folk til at grine.


Klovn som koncept: Tåkrummende og akavet

Klovn er stærkt inspireret af den amerikanske tv-serie Curb Your Enthusiasm. Her følger man Larry David, der på samme måde som Casper og Frank altid ender i fedtefadet. I Klovn følger vi ligeledes Caspers og Franks liv, der både har mange ligheder og forskelligheder.
Med Caspers altid skøre idéer og Franks evne til at gøre enhver situation akavet og konfliktoptrappende er seerne vidne til et væld af tåkrummende hændelser – som eksempelvis da Frank ved et uheld pisker en dame i kørestol, de bliver lukket inde i et abebur i Zoologisk Have en hel nat, eller de bliver opdaget i utroskab.

Casper Christensen og Frank Hvam er både konceptudviklere, manuskriptforfattere og skuespillere i serien. Den skiller sig ud ved, at skuespillerne, der også består af blandt andre Mia Lyhne, Iben Hjejle og Lars Hjortshøj, spiller “sig selv”.

Hvad kendetegner vores tids humor?

Samfundets humor er i konstant udvikling. I 60’erne var farcerne mainstream, i 70-80’erne blev humoren mere absurd og mørk, og i 90’erne blev standup-komikken på de danske scener populær, hvorefter den fandt vej ind i danske tv-serier. I dag er humoren mere
nuanceret og sofistikeret med måde selvironi og sarkasme. Det er mere udbredt at gøre grin med sig selv end andre, hvilket kommer af de generelt skiftende holdninger og værdier.
Om Klovns humor passer ind i 2024, kan der kun svares ja til. For Casper Christensen og Frank Hvam formår nemlig at følge med tiden og berøre universelle temaer og menneskelige fejl, som mange mennesker kan genkende sig selv i.

Derfor er Klovn stadig sjovt

Med næsten 20 år på bagen må man sige, at Klovn har holdt humoren kørende længe – og der er ingen tegn på, at det stopper lige foreløbig. På trods af, at Klovn som koncept ikke har rykket sig meget de seneste 20 år, så har humoren alligevel testet og udfordret grænserne.
Det ses særligt i filmtrilogien, hvor både deres eventyr og pinligheder nåede et niveau, der hidtil ikke var set – et niveau, der endda fik nogle til at stå af.
I 2021 blev den ottende sæson udgivet, og her er det tydeligt, at hændelserne ikke er blevet mindre pinlige, men de holder sig til gengæld i højere grad over bæltestedet, end de gjorde tidligere.
Klovn formår i dag både at tiltrække og fastholde seere, og det gør de af flere årsager. En af dem er, at de berører hverdagsemner, som mange danskere kan relatere til. Hvis ikke man som seer i nogle tilfælde har handlet som Casper og Frank, så har man som minimum tænkt de samme tanker. Hændelserne er et bevis på, at der er noget godt og egoistisk i os alle.
Klovn er og forbliver sjovt, så længe vi finder det underholdende at se andre begå de fejl, vi ikke ønsker selv at lave.


Se filmtrilogien på Nordisk Film+

Hvis du leder efter underholdning til i aften, så kan du få et godt grin med Casper og Frank på streamingtjenesten Nordisk Film+. Bliv abonnent med det samme, så du kan følge Casper og Frank på deres eventyr i filmtrilogien, der består af:

  • Klovn – The Movie (2010)
  • Klovn – Forever (2015)
  • Klovn – The Final (2020)
     
ANNONCE

Lyder det som din humor? Så vil du med garanti blive underholdt, hvad enten du er alene
eller sammen med dine venner eller din partner. Forbered dig på alt fra grin og tårer til afsky.

Del

Seneste nyt

Annonce