Connery

Jonah Blacksmith - Brothers [Anmeldelse]

Brødrene fra Thy er atter klar med populær folkesang og banjo.

5 ud af 6 stjerner
Jonah Blacksmith - Brothers

Kunstner: Jonah Blacksmith
Titel: Brothers
Label: Warner Music
Release: 23/10-2020

Jonah Blacksmith - Brothers -  Jonah Blacksmith - Brothers [Anmeldelse] Jonah Blacksmith - Brothers

Jonah Blacksmith formår med deres nyeste udgivelse, at skabe en helstøbt musikalsk rejse, hvor de bombastisk fyldige numre, man ofte kender Jonah Blacksmith for, er tonet en smule ned, til fordel for den ægte historie og muligheden for at reflektere over deres sungne og skrevne ord. Bandet er ikke som bands er flest på den danske musikscene.

Én ting er deres ophav i naturriget Thy, noget andet er deres kærlighed til festivaller som Tønder Festival og Jelling Musikfestival, sideløbende med udsolgte og roste koncerter i DRs Koncertsal og ikke mindst deres engagement på Veteranfondens små sommerkoncerter på Kastellet i København - "Engage af lyst". Alt sammen noget der viser hvor mangefacetteret Jonah Blacksmith er.

På trods af, at brødrene Simon og Thomas Alstrup allerede har beriget os med tre singler fra albummet Brothers (Monster, Honey, Dreams), formår de alligevel at skabe en helstøbt musikalsk oplevelse, der ikke bare fungerer som et par singleudgivelser tilsat en smule fyld, med ussel mammon for øje. Ikke at vi når fordums tids tendens til at lave en musikalsk fortælling fra ende til anden, men med enkeltstående brudstykker skabes en helhed.

Hvis vi ser bort fra de allerede udgivne singler, så fremstår "Weapons" som et af albummets allerstærkeste numre, og en klar magtdemonstration af, hvad det egentlig er, at bandet behersker, både lyrisk og musikalsk.

Et andet stærkt udspil, er Saint Mary's Cathedral, som helt klart har et kæmpe livepotentiale. Simpelt komponeret, typisk Jonah Blacksmith lyrik og et barnekor, der ikke bare inviterer til fællessang med en kold fadøl, men også tilsniger en småeuforisk følelse i kroppen. Kald det bare festivalabstinenser.

Skal man lukke et album af på rette facon, så er Right Here, en voldsom følelsesmæssig afslutning på den fest, som "Brothers" eller har banket i gang. Det er så gennemført et Jonah Blacksmith afslutningsnummer, at klicheerne står i kø, men for helvede hvor det fungerer. 

”Your songs will all be sung
and we’ll keep on singing on
but it’s time to put your banjo down”.

Tracklist:

1. Stories
2. Monster
3. Brothers
4. Dreams
5. Earthquake
6. Weapons
7. Honey
8. Saint Mary's Cathedral
9. You Don't Know Yet
10. Right Here

Lad os håbe, at corona ikke også sætter en stopper for festivalsæsonen 2021, for drengene i Jonah Blacksmith har fortjent at komme ud i kongeriget og spille.

ANNONCE
Jonah Blacksmith - Brothers
Del

Seneste nyt

Annonce