Connery

Iron Man 2

Iron Man er tilbage og denne gang skal han bekæmpe den grusomme Whiplash. Dertil får han hjælp af vennen Rhodey, sekretæren Virginia ”Pepper” Potts og ikke mindst den sexede Black Widow.

4 ud af 6 stjerner

Drengerøvs faktor: 100 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)


Iron Man 2 - Trailer
United International Pictures - Iron Man 2 United International Pictures

Historien starter hvor 1’eren slap. Tony Stark (Robert Downey Jr.) har offentligt indrømmet, at HAN er Iron Man. Det har fået regeringen til at stævne Stark, da de mener hans dragt/våben er en national trussel og bør udleveres til den amerikanske regering.

Det er Stark dog imod, da han er bange for at dragten kan falde i de forkerte hænder, navnlig den luskede Justin Hammer (Sam Rockwell). Hvad Tony imidlertid ikke ved er, at i Rusland er den gale livstidsfange Ivan Vanko (Mickey Rourke) i færd med, at lave sin egen drabelige udgave af Iron Man dragten. Han vil hævne sin fars død, som han mener Tony Stark og hans far, Howard, er skyld i. Faderen, Anton, var nemlig videnskabsmand og arbejde for Stark Industries, mens Howard Stark var direktør. Anton blev imidlertid beskyldt for spionage og udvist af USA.

Ivan rejser derfor til Monaco, hvor Tony opholder sig, for at dræbe ham. Ivans forholdsvis primitive dragt, er dog ingen match overfor Iron Man, der hurtigt for kål på ham. I fængslet iscenesætter Ivan sin egen død og slår sig derefter sammen med Justin Hammer om, at udvikle en hel hær af robotstyrede Iron Men.


ANNONCE

 Men Ivan har skumle planer og arbejder i al hemmelighed på en forbedret udgave af sin egen dragt.


United International Pictures - Iron Man 2 United International Pictures
Det er dog ikke Tonys eneste problem. Han er nemlig døende. Det batteri, der holder ham i live, er samtidig langsomt ved at forgifte hans blod.

Tony får derfor en form for depression over sit dårlige helbred og vælger at leve sine sidste dag i bedste excentriske playboy stil med vilde fester og masser af sprut. Han opsiger også sin stilling, som direktør for Stark Industries og overlader magten til sin sekretær ”Pepper” Potts (Gwyneth Paltrow). Derfor må Pepper og vennen ”Rhodey” (Don Cheadle) hjælpe Tony med at komme på ret køl, så han atter kan blive Iron Man.
ANNONCE
United International Pictures - Iron Man 2 United International Pictures

Hvor 1’eren hovedsageligt fokuserede på at opbygge Tony Starks karakter og nærmest fungerede,  som en slags ”Making of Iron Man”, så er Iron Man 2 en fuldvoksen actionfilm. Alt er større og vildere i Iron Man 2. Historien graver dybere ned i Starks personlighed og bliver en overgang forholdsvis dyster. Nye karakterer bliver introduceret, her iblandt den mystiske og super sexede Natalie Rushman/Black Widow (Scarlett Johansson), der arbejder for S.H.E.I.L.D. som ledes af Nick Fury (Samuel L. Jackson), som også gør et comeback i denne film.


ANNONCE
United International Pictures - Iron Man 2 United International Pictures

Selvom historien er mere dyster, så er humoren heldigvis intakt. Man fornemmer hele tiden et ironisk glimt i øjet på Robert Downey Jr. og det gør, at filmen undgår, at falde i samme fælde, som mange af de andre tegneserie filmatiseringer, der tager sig selv alt for højtideligt. Tony Stark karakteren er baseret på Howard Hughes, som selv var en excentrisk multimillionær og berygtet playboy og i Iron Man 2 får Downey Jr. lov til at udfolde sig endnu mere i den retning, hvilket er nogle af filmens bedste scener.


ANNONCE
United International Pictures - Iron Man 2 United International Pictures

Lyden af Iron Man

Hvis du er til hård rock, så kan jeg glæde dig med, at det legendariske rock band AC/DC har leveret musik til filmen. Instruktøren Jon Favreau er stor AC/DC fan, så da det kom til spørgsmålet om, hvilken musik Tony Stark lytter til, var der ingen tvivl hos Favreau. Derfor har AC/DC, i samarbejde med Marvel Studios, lavet et album med den meget passende titel: ”AC/DC: Iron Man 2.” CD’en indeholder 15 udvalgte sange, fra 10 af AC/DC’s studiealbums og er bestemt en Iron Man værdig.


ANNONCE

1'eren var en lille perle af en superhelte film og derfor svær at overgå. Det lykkes heller ikke helt Iron Man 2 at indfri de høje forventninger, ikke desto mindre er filmen alligevel en vældig underholdende actionfilm, der er som skabt til alle drengerøve!



Iron Man 2
har premiere den 29. april landet over.

Læs mere om filmen her: ironmanmovie.marvel.com/


ANNONCE
Teknisk information:

Original titel: Iron Man 2

UK, 2010

Instruktør: Jon Favreau

Medv: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke, Don Cheadle, Sam Rockwell, Scarlett Johansson og Samuel L. Jackson

Genre: Action/Eventyr/Sci-Fi

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS

Længde: 124 min.

Premiere dato: 29. april 2010

Biodistributør: United International Pictures


ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce