Connery

Hjorte Steak med Trøffelsauce

Mangler du en ret til at flå trusserne af trunten? Så er stegt Bambi på svampe lige noget for dig!

Hjorte Steak med Trøffelsauce

Eksotiske bøffer

Denne opskrift er den første i en serie på 4 artikler med eksotisk kød.

Kødet er købt i en pakke på Nettorvet.dk, og kan efter bestilling afhentes i din nærmeste fdb butik.

I pakken er der: Hjort, Gnu, Kudu, Kænguru og Studs. Af hver dyreart er der 4 bøffer på 125 gram, altså i alt 2500 gram kød.

Alle stykker kød blev nydt og tilberedt samme dag i en vinklub mine venner og jeg har sammen. Temaet for denne aften var at vinen skulle komme fra samme land, som vi antog kødet kom fra. Denne ret blev ledsaget af en vin fra USA.

Den skarpe læser har sikkert  bemærket, at der mangler en artikel. Den skulle have omhandlet gnu, desværre levede navnet fuldstændig op til vores forventninger. Gnu’en var uspiselig. Kødet var utroligt sejt, det nærmeste man kommer en omvandrende skosål. Hvordan en levende Gnu rent faktisk lugter har jeg ikke kunne finde ud af, hvis nogen ved det så del gerne, så vi kan opklare om udtrykket "du lugter af Gnu" nu også passer.

Hjorte Steak med Trøffelsauce og bagte rodfrugter

Til 2 personer skal du skal bruge:

Bagte Rodfrugter

125 g Gulerod

125 g Pastinak

125 g Persillerod

125 g Majroe

2 spsk. Olie

Salt

Peber

1. Fyr ovnen op på 180 varmluft.

2. Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker med en tykkelse på ca. 5 mm.

3. Smid dem i et ildfast fad, slask olien over og krydder dem med salt og peber.

4. Kast dem ind i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter.

5. Rod rundt et par gange under tilberedningen.

Alle rodfrugter kan bruges i ovenstående ret, desuden kan champignon, porrer, løg, hvidløg eller andre grønsager tilsættes. I denne opskrift har jeg valgt at gøre rodfrugterne så anonyme som muligt, for ikke at tage smagen fra de dyre trøfler.

Sauce

25 g smør

2 spsk mel

3 dl kraftig hønse fond

2 dl fløde

Salt

Peber

35 g konserverede trøfler

1. Smelt smørret i en gryde.

2. Tilsæt mel og pisk blandingen jævn.

3. Tilsæt hønsefonden langsomt under helt vild kraftig omrøring, så saucen ikke klumper.

4. Kog jævningen igennem i ca. 10 minutter, rør jævnligt og tilsæt eventuelt ekstra fond hvis den bliver for tyk. 

5. Jævn saucen med fløde, og smag til med salt og peber - lad den ikke koge, da sovsen ellers kan skille.

6. Tilsæt de meget fint hakkede trøfler og den væske de ”svømmer” i og lad saucen trække på lav temperatur.

Tip: Du kan med fordel vente med punkt 6 i Saucen til kødet er pakket ind for at hvile.

Steaks

4 hjorte bøffer

Smelt smørret i en pande og smæk bøfferne på, når det ikke bruser mere, uden at krydre dem. Steg dem ca. 5-7 minutter på hver side og lad dem derefter hvile i ca. 5 minutter, pakket ind i to lag stanniol.

Tip: Det er meget vigtigt kun at medium stege bøfferne, da de ellers bliver tørre og seje.

Tip: Kødet krydres først ved anretningen. Dels for ikke at trække unødig væske ud af kødet, delt fordi det ser lækkert ud.

ANNONCE
Vinen Sebastiani vi drak til maden, kan købes hos Sigurd Müller Vinhandel. Vinen koster normalt 120 kroner, men er lige nu tilbud til 90 kroner. - Hjorte Steak med Trøffelsauce Vinen Sebastiani vi drak til maden, kan købes hos Sigurd Müller Vinhandel. Vinen koster normalt 120 kroner, men er lige nu tilbud til 90 kroner.
Anretning

Salt

Peber

Skær bøfferne i ca. 1 cm tykke skiver, på tværs af fibrerne, for at undgå at kødet bliver sejt. Anret dem på tallerkenen sammen med rodfrugterne og en skefuld sauce og krydder kødstykkerne med salt og peber. Brug gerne en lækker flagesalt og selvfølgelig friskkværnet peber.

Vinen vi drak til maden, kom fra Sonoma County i Californien, USA, den hed Sebastiani, det var en 75% Merlot, de sidste 25 en blanding af mange forskellige - og passede, efter min smag, fremragende til maden.

Prisen for 2 personer er ca. 200 kroner + vin, og man skal regne med en tilberedningstid på ca.1½ time.

Bon Appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt