Connery

Her er en kvalitet der vægter højt på pigernes radar for boyfriend-materiale

..og det er ikke superkræfter!

Har du også lige smidt en travl og bestemt 'talk to the hand'-gestus op til den der irriterende godheds-indsamler på gågaden, på vejen hjem fra job? 

Hvis du leder efter den eneste ene, er den der 'jeg giver ikke en fuck'-attitude, måske noget der skal tages op til efterretning. I hvert fald hvis man skal efterleve resultaterne, af et par rapporter fra amerikanske forskere: Selflessness is sexy og Are Women’s Mate Preferences for Altruism Also Influenced by Physical Attractiveness?

ANNONCE
Her er en kvalitet der vægter højt på pigernes radar for boyfriend-materiale

Altruisme er sexet.

I undersøgelsen, har forskerne fået en god portion heteroseksuelle mænd og kvinder, til at vurdere folk fra det modsatte køn, baseret på et billede+tekst. Ved nogen billeder var teksten noget ala: "Kan godt lide kinesisk mad", og andre var for eksempel: "Frivillig i center for hjemløse.", og en række andre præference-tests, men du har nok fanget pointen... 

Resultaterne af undersøgelserne viser, at kvinder i langt højere grad end mænd, vægter altuisme (uselvisk, tager hensyn til andre) som en kvalitet der vejer tungt, når der skal vælges en partner.

Grunden til dette, har rødder i to forskellige grene af evolutionsteorien: Social evolution og seksuel udvælgelse. Kvinderne vægter altruistiske gerninger, fordi det fortæller noget om manden, som ikke umiddelbart kan bedømmes via fysiologi: Den altruistiske partner formodes at være en bedre far, for eventuelle børn.

Yderligere viser den seneste rapport, at mænd med en høj score i altrusime og en lav score på udseendet, er mere attraktive end en mand med lav score i altruisme og høj score på udseendet. 

En anden interessant detalje, er at kvaliteten også har en betydning, om end ikke helt så stor, for kvindernes valg af kortere bekendtskaber. Til gengæld har altruisme ingen betydning for mænds valg af kortvarige kvindelige bekendtskaber.

ANNONCE

Så her har du en ny læresætning: Mænd der hjælper mennesker er mere eftertragtede som boyfriend-material end egoister.

Det kommer måske ikke som en overraskelse. 

Se også: Dengang Connery.dk indsamlede penge til Børns Vilkår ;)

ANNONCE
Her er en kvalitet der vægter højt på pigernes radar for boyfriend-materiale
Del

Seneste nyt

Annonce