Her er 7 realistiske nytårsforsæt, som du rent faktisk kan komme i mål med
De små sejre!
New year, new me.. eller hvordan er det nu den gamle traver lyder?
Januar til midt marts er eksempelvis fyldt med håbefulde aspiranter i fitnesscenteret, der har besluttet sig for at træne hele året - for så at bakke ud fra sine planer inden foråret.
Problemet? Man sætter barren for højt for, hvad man kan realisere i et nyt år. Der er noget særligt over et mindset, der beslutter sig for at gøre en ændring, når nu kalenderen giver dig 365 nye dage til at opnå dine mål.
Men hvis man fejler, fordi man sætter barren for højt, så spænder man ben for sig selv.
Tricket? Lav mindre mål som byggesten til en generel bedre tilværelse, i stedet for at springe et par trin over og snuble ned af stigen igen.
Vi har fundet 10 eksempler på forskellige overkommelige nytårsforsæt, som kan hjælpe dig til at bedre tilværelse og skyde dig i den rigtige retning!
10 nytårsforsæt du kan overkomme
1) Drik mere vand
At drikke tilstrækkeligt med vand er afgørende for kroppens funktioner, herunder fordøjelse, hudens sundhed og energiniveau. Et realistisk mål kunne være at øge dit daglige vandindtag gradvist, for eksempel ved at have en vandflaske med dig hele dagen og drikke et glas vand før hvert måltid.
2) Prioriter søvn
At få tilstrækkelig søvn er afgørende for fysisk og mental sundhed. Et realistisk forsæt kan være at skabe en fast sengetidsrutine, undgå skærmtid før sengetid og skabe et behageligt sovemiljø.
3) Sæt tid af til sporadisk selvpleje
At tage sig tid til selvforkælelse er vigtigt for trivsel. Dette kan omfatte alt fra at læse en bog, tage et afslappende bad, lave ansigtsmasker eller deltage i hobbyer, der bringer glæde.
4) Motioner regelmæssigt
Regelmæssig motion har mange sundhedsmæssige fordele, herunder forbedret hjerte-kar-sundhed og styrket immunforsvar. Find en form for motion, du nyder, og forsøg at indarbejde det i din rutine, f.eks. gåture, cykling eller træning derhjemme.
5) Reducer skærmtid
For meget skærmtid kan påvirke søvnkvaliteten og mentale helbred, fordi dine synapser bliver bombarderet med visuelle indtryk, når du hiver smartphonen frem - og du nærmest kan blive afhængig af den stimulans.. Et realistisk mål kan være at indstille en tidsgrænse for skærmbrug, især før sengetid, og bruge den ekstra tid på mere afslappende aktiviteter eller geare ned inden sengetid.
6) Lær noget nyt
Uddybning: Kontinuerlig læring er givende og stimulerer hjernen. Vælg en ny færdighed eller interesse, du gerne vil udvikle, og afsæt tid regelmæssigt til at fordybe dig i det, f.eks. gennem onlinekurser eller lokale workshops. Her snakker vi ikke 12 aftenskole-timer med Italiensk for begyndere - men måske bare undersøge nogle ting, se nogle faktuelle tv-programmer, læs en historiebog eller lignende.
7) Mikro-organiser dit rum
Et ryddeligt og organiseret miljø kan bidrage til øget produktivitet og trivsel. Tag dig tid til at organisere og rydde op i dine omgivelser, hvilket kan skabe en følelse af kontrol og ro. Det behøver ikke være fullblown-forårsrengøring, men måske bare en lille omrokering af din stue, optimering af din bogreol eller måske sælg eller kasser nogle af de ting, du aldrig får brugt.