Grillspyd med flødekartofler
Denne uge har vi valgt at blande sommerens grill-glæder med flødekartofler.
Det er heldigvis stadigvæk sommer, så derfor har vi på Connery.dk valgt, at vi sagtens kan nå en hurtig ret lavet på grillen. Tilbehøret til retten vil bestå af hvidløgsflûtes der også laves på grillen, og så skal ovnen tages i brug til flødekartoflerne.
Retten er lavet helt enkelt, uden at der skal puttes en masse forskelligt i flødekartoflerne, for at gøre retten nem og overskuelig.
Ingredienser til 4-6 personer:
2 kilo kartofler
½ liter fløde (evt. cheasy 13 %)
Kyllinge filet (2 - 3 stk.)
1 grøn peber
1 bakke champignon
1 bakke cherry tomater
2 flûtes eller hvidløgsflütes
Grillspyd (ca. 12 stk.)
Kul
Grill og ovn:
Retten er lavet helt enkelt, uden at der skal puttes en masse forskelligt i flødekartoflerne, for at gøre retten nem og overskuelig.
Ingredienser til 4-6 personer:
2 kilo kartofler
½ liter fløde (evt. cheasy 13 %)
Kyllinge filet (2 - 3 stk.)
1 grøn peber
1 bakke champignon
1 bakke cherry tomater
2 flûtes eller hvidløgsflütes
Grillspyd (ca. 12 stk.)
Kul
Grill og ovn:
Start med at tænde grillen, da det jo tager noget tid, før denne kommer ordenligt igang. Ovnen skal også tændes på 175 grader.
Flødekartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Herefter ligges de i et ildfast fad, og fløden hældes over. De stilles herefter i en forvarmet ovn. Hvis ovnen er en varmluftovn, så skal de have ca. 45 min. på 175 grader. Da det tager lidt tid før kartoflerne bliver færdige, så er der massere af tid, til at forberede resten af maden.
Grillspyd:
Skær kyllingefileterne i store tern. Det samme gøres med den grønne peber. Husk at begge dele ikke skal skæres så småt, at de ikke kan sættes på spydet. Man skal gerne kunne smage, hvad det er man spiser.
Champignonerne vaskes, og afhængigt af størrelsen skal de enten skæres over i halve, eller hvis de ikke er så store, så skal de bare være som de er.
Alle delene sættes skiftesvist på spydene sammen med cherry tomaterne, der ikke skal gøres andet ved, end at de skal vaskes.
Når der er ca. 15 minutter tilbage før flødekartoflerne er færdige, smider du grillspydene på grillen.
Flûtes:
Flødekartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Herefter ligges de i et ildfast fad, og fløden hældes over. De stilles herefter i en forvarmet ovn. Hvis ovnen er en varmluftovn, så skal de have ca. 45 min. på 175 grader. Da det tager lidt tid før kartoflerne bliver færdige, så er der massere af tid, til at forberede resten af maden.
Grillspyd:
Skær kyllingefileterne i store tern. Det samme gøres med den grønne peber. Husk at begge dele ikke skal skæres så småt, at de ikke kan sættes på spydet. Man skal gerne kunne smage, hvad det er man spiser.
Champignonerne vaskes, og afhængigt af størrelsen skal de enten skæres over i halve, eller hvis de ikke er så store, så skal de bare være som de er.
Alle delene sættes skiftesvist på spydene sammen med cherry tomaterne, der ikke skal gøres andet ved, end at de skal vaskes.
Når der er ca. 15 minutter tilbage før flødekartoflerne er færdige, smider du grillspydene på grillen.
Flûtes:
Alt efter smag og behag, og hvad du skal lave efter middagen, kan du enten vælge helt almindelige flûtes eller du kan bruge hvidløgsflûtes. Disse kan også sagtens laves på grillen, du skal bare være mere opmærksomme på at vende disse, så de ikke bliver helt sorte.
Tilbage til flødekartoflerne:
Når disse har fået omkring 45 minutter skal de ud af ovnen. For at kontrollere om de er færdige, kan du tage en gaffel og stikke i en af kartoflerne. Slipper gaflen let, så er de færdige.
Pris:
Prisen pr. person for denne ret vil være ca. 25 kroner incl. spydene.
Velbekommen, og nyd nu at vi stadigvæk kan grille, mens det gode vejr er her
Tilbage til flødekartoflerne:
Når disse har fået omkring 45 minutter skal de ud af ovnen. For at kontrollere om de er færdige, kan du tage en gaffel og stikke i en af kartoflerne. Slipper gaflen let, så er de færdige.
Pris:
Prisen pr. person for denne ret vil være ca. 25 kroner incl. spydene.
Velbekommen, og nyd nu at vi stadigvæk kan grille, mens det gode vejr er her