Connery

Græskarsuppe med urteskum

Når I nu allesammen skal til at smadre græskar for at lave en lygte, så kan I lige bruge resterne til at lave en god suppe af

Græskarsuppe
 
Græskarsuppe med urteskum
1 kg græskarkød
1 spk spidskommen
3 fed hvidløg
1 løg i tern
2 dl fløde
salt & peber

Kom græskarkødet i et fad, og kom det i ovnen ved 200 grader til de er møre (en kniv kommer let igennem).

Sautér løget og hvidløget i lidt olie, og når de er blevet "glasagtige" kommes spiskommen i, og det hele ristes af i 2 min.

Kom det bagte græskar kød i, og lad det stege til at græskaret er helt most. Kom fløden i en gryde og kog det ½ ned (det gør smagen mere fed) og bland det sammen med græskarmosen. Blend nu det hele med en stavblænder (pas på, hvis du får det på huden, vil det brænde som napalm) og smag til med salt og peber.

Urteskum
½ liter cream fraiche
purløg
persille
dild
timian
saften af en ½ citron
salt & peber

Kom det hele i en skål og giv det en omgang med stavblænderen. Når det hele er blevet hakket, kommes det i køleskabet i en halv time. Derefter kan det piskes op som en flødeskum.

Kom suppen i det udhulede græskar og kom en skefuld af urteskummen på toppen.

Velbekomme!
ANNONCE
Del

Seneste nyt