Connery

GoPro HERO4 Black [Test]

Vi har fået fingrene i den nyeste model på GoPro-serien!

5 ud af 6 stjerner
GoPro HERO4 Black [Test]

Da vi lever i en tid med ekstremsport overalt og en selfie-trend i alle livets øjeblikke, er det smart at være med på beatet. Det fandt Nick Woodman tilbage i 2002 hurtigt ud af, da han lancerede sit firma GoPro Inc. – et firma som leverer en praktisk lille kamera med enorm stor effektivitet. Woodman er i dag god for ca. 15,3 milliarder danske kroner og GoPro-kameraet forsætter sin enorme succes med den nyeste model, HERO 4.

Jeg fik muligheden for at teste den nyeste model i et par uger for at kigge nærmere på mulighederne. Da dette var første gang, jeg havde haft et GoPro-kamera i hånden, var det som en lille 5-årig dreng på juleaften, som lige havde fået det nye Fifa under juletræet. Det skulle afprøves til døde. 

ANNONCE
GoPro HERO4 Black [Test]

Lille størrelse, stor funktionalitet

GoPro Hero 4 Black Edition er eftersigende firmaets mest effektive og banebrydende kamera til dato, med forbedret billedkvalitet over hele linjen og op til 2x mere kraftfulde processorer samt dobbelt så mange film-frames på den videomæssige front.

Det første som springer i øjnene er den minimale størrelse på kameraet. GoPro-kameraet er indbegrebet af en lækker fusion mellem praktiske og kvalitetsmæssige gøremål, og det kvadratiske maskineri kan tages med overalt og placeres overalt. Jeg har personligt efterhånden helt overgivet mig til mobilkameraet frem for de store, voldsomme spejlreflekskameraer, hvilken nok får enhver med mere end amatøragtige fotografevner til at rulle heftigt med øjnene. Men mobiltelefonens kameramuligheder er efterhånden så ganske velfungerende, at jeg foretrækker den lidt mindre og praktiske størrelse. Derfor er GoPro en fin lille sag, som rummer de nødvendige tekniske remedier på nærmest ingen plads.  

ANNONCE
GoPro HERO4 Black [Test]

HERO4 er også langt mere fokuseret på simplicitet. Der er stort set kun t knapper – et til at justere video- og billeddetaljer og et til at tage billedet eller optage videoen. That’s it. Det er et kæmpe plus for mit vedkommende, da jeg ofte investerer i det helt store udstyr, uden egentlig at fatte halvdelen af maskineriets evner. Her får man en simpel tilgang til mediet uden at skulle gå på kompromis med udfaldet. Med det smarte og desuden vandtætte kabinet kan man udnytte mulighederne for at optage videoklip på sin dykketur, eller montere det på sin flyvemaskine – i så fald at man havde sådan én stående! 

ANNONCE
GoPro HERO4 Black [Test]

Ekstraudstyr til den helt store guldmedalje

Jeg havde derimod for nyligt erhvervet mig en lille hundehvalp i samlingen, og fik derfor tilsendt en GoPro-hundesele sammen med testudstyret. Med håb om at få nogle sjove optagelser fra hundens POV måtte jeg desværre erkende, at den lille lort var for bette til udstyret. Ikke at der var noget galt med selen – den havde justerbare dele, som både kunne tilpasses til små hunde og store sataner. Min ligger i den noget lave ende, og med en lille pjusket hvalp på blot 9 uger, forsøgte jeg med en solid leverpostej at lokke selen på dyret. Det fungerede og jeg fik selen spændt fast, men da hunden bevægede sig lidt rundt gled udstyret lige så provokerende af ryggen på dyret. Testen fejlede, men hvis hunden lige havde været 2-3 måneder større ville tingene have set helt anderledes ud. Kæmpe thumbs up for GoPros udstyr til hundejere! Jeg skal nok få lavet min egen video af en surfende hund – om det så bliver i form af en gummibåd i Vesterhavet.  

GoPro-kameraet er ikke blot unik på grund af sine teknologiske evner i lommeformat, men også på grund af mulighederne for at optage ALT. Hvis man har lidt ekstra penge på lommen efter kamerakøbet, så kan man som et barn i en slikbutik få alverdens udstyr til lands, til vands og i luften.  

ANNONCE
GoPro HERO4 Black [Test]

Det eneste negative at sige om kameraets egenskaber er stillbillede-mulighederne. Den unikke linse giver et meget bredt spektre af omgivelserne, men helt tætte billeder kan ofte godt få en mindre ’fiskeøje’-effekt, og gøre billedet en smule forvrænget. Landskabsbilleder og fokus på ting med en større afstand er som skabt til at blive fanget med dette kamera, men man skal nok ikke forvente de bedste close-up-selfies.

Samlet set er den nyeste model i GoPro-konceptet et overflødighedshorn af muligheder indenfor leg med video og kamera – uden at skulle stille op med det helt store udstyr. Prisen på GoPro Hero4 svinger mellem 3500-3800 kr., og er derfor heller ikke helt billigt. Men hvis man vil ud og lege Jackass i den moderne tidsalder og bevæge sig væk fra de uredigerbare, grynede hjemmevideoer, så er dette kamera vejen frem. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce