Connery

Flytter du til sommer

Unge glemmer at forsikre sig mod personskade og andre ulykker

Flytter du til sommer
Vi nærmer os den tid, hvor mange unge mennesker har deadline med ansøgning til en uddannelse. Det betyder også at tusindvis af unge danskere flyver fra reden og skal sørge for sig selv. Men gør de nu også det?

Forsikringer er nok ikke det, der står højest på huskelisten. Alligevel er der mange som bevist fravælger, at få en forsikring. Andre glemmer det ganske enkelt.

Hvad er Familieforsikring

Når du er hjemmeboende, er du dækket af dine forældres familieforsikring, uanset hvor gammel du er. Denne forsikring gælder dog også når du flytter hjemmefra, men kun indtil du fylder 21 år, bor i Danmark og bor alene. Hvis du får en kæreste og I har adresse samme sted, skal i tegne jeres egen forsikring.

Denne forsikring dækker bl.a. tøj, møbler, computer og cykel. Altså hvis du bliver udsat for tyveri, brand eller måske en vandskade, så dækker familieforsikringen. Den dækker også hvis du er uagtsom og kommer til at ødelægge andres ting, eller uforskyldt forvolder skade på andre personer.

Hvad er en Ulykkesforsikring

Det sker ofte, at både unge og voksne har den tro, at familieforsikringen dækker tandskader og andre personskader. Det gør den ikke! Man skal have en ulykkesforsikring, hvis man vil være sikker på, at få erstatning for f.eks. ødelagte tænder eller en hvis man får en sportsskade.

Modsat familieforsikringen, dækker forældrenes forsikring ikke personskader fra man fylder 18 år. Man skal have sin egen ulykkesforsikring. Her skal man tage stilling til om man vil have en fritidsforsikring eller en heltidsulykkesforsikring. Fritiden siger sig selv, det er når du har fri fra arbejde og skole. Hvorimod en heltidsforsikring dækker døgnets 24 timer. Altså hvis du kommer ud for en arbejdsskade, er du dækket af din egen forsikring og af arbejdsgiverens lovpligtige arbejdsskadeforsikring. Det kan være en stor fordel.

Studerende skal huske

Hvis du er studerende skal du være opmærksom på, at du ikke er dækket af en arbejdsskadeforsikring på dit studie. - Det er kun erhvervsfaglige uddannelser der er dækket af denne lov. Så hvis du er studerende, og kommer til skade i fritiden eller på studiestedet, er det dig selv, der skal erstatte dette. Det er også normalt at studerende kun kan tegne en heltidsulykkesforsikring, fordi at man ud over studiet skal have et vist antal arbejdstimer om ugen, for at kunne tegne en fritidsulykkesforsikring.

Mange unge synes, at forsikringer er spild af penge. Især hvis de er på SU, eller får en anden form for elevløn. Der er set mange grimme eksempler på, hvad disse unge kan komme ud for. En alvorlig personskade kan hurtigt løbe op i flere millioner kroner. Ja, du læste rigtigt! Skader på en selv, f.eks. tandskader kan koste dig tusindvis af kroner, og så er det du står og fortryder, at du ikke havde tegnet en forsikring. Ligeledes kan et lille øjebliks uagtsomhed blive en meget dyr affære, hvis man ikke har en familieforsikring. Det kan ganske enkelt ikke betale sig at spare denne udgift.

Når du skal have en forsikring, skal du ikke bare tegne den, det første og bedste sted. Sørg for at få brochurer og tal evt. med en assurandør. Du skal også være opmærksom på, at de fleste forsikringsselskaber har specielle tilbud til studerende, hvilket kan spare dig for en del penge. Så husk at spørge efter det, og at gøre opmærksom på at du studerer.

Det kan virke så ligegyldigt, men du bliver klogere, hvis skaden sker. Disse to forsikringer er mindst lige så vigtige som dem du tegner på din knallert, motorcykel og bil. For din egen skyld, bør du nok undersøge markedet allerede nu, hvis du påtænker, at flytte hjemmefra til sommer. Hvis du allerede bor alene, skal du måske hanke lidt op i dig selv og få styr på denne vigtig post på dit budget.
ANNONCE
Del

Seneste nyt