Connery

Festival de la Gastronomie 2023: Caribisk madfestival på St. Martin

Et smut forbi den årlige begivenhed på solskinsøen St. Martin.

For tredje år i træk har øen St. Martin dannet fundament for en skøn, lokal madfestival, som går under navnet Festival de la Gastronomie - en madfestival, hvor man i løbet af 11 dage får et slice af den caribiske madkultur serveret på forskellige platforme.

Årets festival har afsluttet sin gang tilbage i november - fyldt med kulinariske oplevelser og gastronomiske højdepunkter. Festivalen, der løb fra den 11. til den 22. november, bød på en bred vifte af begivenheder og aktiviteter, der tiltrak både lokale og internationale besøgende.

Foruden en fysisk festival på havnen i hovedstaden Marigot, hvor størstedelen af festivalens aktiviteter udfoldede sig, åbnede flere af øens restauranter dørene op for at smage deres menukort med et twist af festivalstemning.

Ment på den måde, at de foruden deres gængse menukort havde skræddersyet et unikt måltid baseret på årets hovedingrediens til festivalen - nemlig hibiscus-blomsten også kaldet Sorrel.

ANNONCE
Culinary Village med et utal af smagsoplevelser.  - Festival de la Gastronomie 2023: Caribisk madfestival på St. Martin Culinary Village med et utal af smagsoplevelser.

Festivalen introducerede opdagelsesmenuer, der inviterede gæsterne til at udforske lokal sorrel i alle dens varianter på de deltagende restauranter.

Jeg fik blandt andet afprøvet menuen hos Ocean 82 i Grand Case, hvor jeg fik en nyfortolkning af braiserede kalvekæber med hibiscus samt en dessert lavet med dessert-ravioli, hibiscus-creme og hindbærfyld. En spændende, nytænkende og oplevelsesrig smagning, der både fremviser restauranternes egenskaber men samtidig giver deres aftryk på øens magi og råvarer.

Marigot blev for alvor en kulinarisk hovedstad under festivalen, hvor man kunne fordybe sig i de lokale restauranter på stedet, hvis man ikke lige orkede at tage turen ud til de enkelte restauranter - flere af dem havde nemlig sendt nogle af deres skarpeste kokke til at danne fundamentet for et sprudlende streetfood-område.

Her kunne man smage udvalgte retter fra restauranterne - blandt andet den ikoniske og yderst vanedannende mahi mahi-ceviche, samt barbecue-kød, smagfulde fyldte krabber og lokale is-kreationer.

Herunder har jeg understreget nogle af de højdepunkter, man kunne opleve til årets Festival de la Gastronomie:

ANNONCE
Streetfood-venlig ceviche.  - Festival de la Gastronomie 2023: Caribisk madfestival på St. Martin Streetfood-venlig ceviche.
Højdepunkter til årets festival:

Søndag den 12. november blev indledt med en lokal morgenmad på Friar's Bay Beach ved 978 Beach Lounge. Chefs Louloyd og Henriette forkælede ganen med et buffet af lokale specialiteter, ledsaget af caribiske toner fra DJ Ruby og Steel Pan.

Mandag den 13. november på Marina Fort Louis var dedikeret til en aften med mixologi og gastronomi. Gæsterne blev introduceret til en verden af mad- og cocktailmatchning af eksperter som Mareya Ibrahim, Angéla Marcenat, Mallory Leroux og mixolog Arthur Sutley.

Onsdag den 15. november var dedikeret til workshops for børn på Fort Louis Marina i Marigot. For voksne blev der arrangeret workshops lørdag den 18. november og søndag den 20. november. Gæster fik mulighed for at deltage i unikke madlavningsoplevelser med kokke fra hele verden, der delte opskrifter og teknikker. Her kunne man få hands-on på den caribiske madkultur.

Torsdag den 16. november blev en hyldest til den lokale tradition med en BBQ-konkurrence, hvor 10 professionelle konkurrerede om titlen som Bedste BBQ i Saint-Martin 2022/2023.

Fredag, lørdag og søndag den 17., 18. og 19. november blev dedikeret til jazz/soul, zouk og reggae-nætter, hvor tonen blev sat til caribisk folkefest.

Det helt store trækplaster var streetfood-området i slutningen af festivalen, som gik under navnet Gastronomy Village - en vaskeægte hyldest til Saint-Martins gastronomi, hvor 20 restauranter og forhandlere præsenterede deres produkter. Besøgende kunne smage på lokale og internationale retter, som kunne nydes langs havnepromonaden eller i lounge-området.

ANNONCE
Hisbiscus-blomsten brugt som smagsgiver og farveeffekt på en morgenjuice! - Festival de la Gastronomie 2023: Caribisk madfestival på St. Martin Hisbiscus-blomsten brugt som smagsgiver og farveeffekt på en morgenjuice!

Festival de la Gastronomie er absolut en interessant festival, som kan være det bærende argument i dine overvejelser om et smut til St. Martin - det ligger i en af de bedste sæsoner for øen, giver et spændende indblik i kulturen, madkulturen og øens historie på madfronten og så kan det hurtigt blive en årlig tradition - da festivalen er begyndt at få helt styr på formatet og for alvor kan sende de caribiske oplevelser med hjem i baggagen.

Årets Saint-Martin Gastronomy Festival leverede en kulinarisk rejse fyldt med smagsoplevelser, workshops, konkurrencer og musikalske højdepunkter. Festivalen skabte en mindeværdig oplevelse, der fejrede mangfoldigheden af Saint-Martins gastronomiske arv.

ANNONCE
Festival de la Gastronomie

Hvornår? 11-22. november 2023

Hvor? St. Martin i Caribien

Hjemmeside

Festival-menu hos Ocean 82 med middagsbord lige ved vandkanten! - Festival de la Gastronomie 2023: Caribisk madfestival på St. Martin Festival-menu hos Ocean 82 med middagsbord lige ved vandkanten!
Del

Seneste nyt

Annonce