Connery

Facebook-gruppe photoshopper overvægtige kvinder for at motivere dem

Problemet er bare, at der ikke er tale om kvinder, der ikke ønsker at tabe sig.

Under et vægttab er det vigtigt at holde motivationen oppe. Hvordan dette gøres, er meget individuelt, men et bud kan være at kigge på billeder af veltrænede og flotte personer. Personer, der tydeligvis ikke kværner et kilo bland selv slik og drikker et par (eller tre) flasker rødvin hver weekend som os andre. Eller også er de underlagt en smule photoshop. Snyd eller ej, kroppene kan være det sidste skud motivation, der får dig til at nøjes med måske(!) en enkel flaske rødvin denne weekend. Men hvad nu hvis det pludselig var dig selv, der var blevet photoshoppet tyndere? Vel at mærke uden du havde bedt om det. Ville det så stadig være en motivation? Eller en direkte fornærmelse?

Dette spørgsmål rejser facebookgruppen ThInnerBeauty, som påstår at photoshoppe større kvinder for at motivere dem til vægttab. Problemet er bare, at disse kvinder aldrig har givet udtryk for ønsket om at tabe sig. Gruppen beskriver sig selv således: Here at ThInnerBeauty we provide people with visible, achievable health goals. We do this by showing how much more beautiful they could look if they made the difficult, lifelong commitment to a regimen of personal fitness. This is a place where we can manipulate photos to highlight the difference between how they are and how they could be.

Det er bare ikke alle, der er lige glade for at blive photoshoppet tyndere, og siden har da også været lukket ned et par gange pga. anmeldelser, men nu er den altså åbnet igen. Vedkommende er nemlig helt sikker på at kunne gøre en forskel i kampen mod overvægt.

Og responsen har ikke kun været negativ. Det har nemlig skabt en bølge af folk på reddit, der ligefrem beder om at blive photoshoppet tyndere som motivation til at vægttab. 

Og selvom jeg ikke kan se det fristende i at photoshoppe en selv hverken større eller mindre, så kan motivation jo komme mange steder fra - men er det ikke rimelig essentielt, at man selv opsøger den? Jeg ved godt, at det ikke er sundt at veje for meget, og rent helbredsmæssigt kan der meget vel være hold i noget af det - men er det her virkelig måden at komme overvægt til livs?

ANNONCE
Facebook-gruppe photoshopper overvægtige kvinder for at motivere dem
Del

Seneste nyt

Annonce