Et par gode salater
Salat er andet end kedelig iceberg og gulerødder...
Varm Salat:
4 personer
Varme salater kan være overraskende lækre eller den totale fiasko. Den vigtigste ingrediens ved en varm salat er ikke salat, men timing. De sultne gæster skal bænkes, inden man begynder at øse op. Lige så snart deres "dertil-indrettede" er plantet, kan man blande salaten med de varme ingredienser.
- 2 mellemstore rødløg
- 8 skiver parmaskinke eller god bacon
- 4 kviste timian
- 1 håndfuld pinjekerner
- Rucolasalat
- Mørk balsamico eddike
- Parmesanost
Tag skallen af de 2 rødløg, halver og skær i kvarte. Halver løgbådene endnu engang, så hvert løg ender i 8 både. Varm en stegepande op og steg 8 skiver parmaskinke eller bacon sprøde. Tag dem op og kom lidt olivenolie på panden, tilsæt de 4 kviste timian, løgene og pinjekernerne. Hele molevitten steges i små 5 min, til det er karameliseret og sødt, men ikke brændt!!
Parmaskinke eller bacon lægges tilbage på panden, det hele vendes rundt og når gæsterne har sat sig, så hældes herligheden ned i en skål med 4 store håndfulde ruccolasalat. Efter endt omrøring tilsættes en anelse mørk balsamico eddike.
Server med tynde flager af parmesanost.
Kold salat:
4 personer - 8 artiskokker (skal koges i ca 15 min først)
- 2 blodgrapefrugter
- Mandler (ristes gyldne inden tilberedning)
- Salat
Dressing: - 6 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 1 spsk honning
- Salt og peber
De to grapefrugter fileteres og deles i både. Kom grapefrugtbåde (og saft) i en skål med de ristede mandler. Træk de ydre grønne blade af artiskokkerne, til du når ind til de gullige bløde blade. Skær artiskokkens top og bund af, så man står tilbage med det bløde hjerte. Halver bunden og fjern skægget med en teske. Kom artiskokstykkerne i skålen med grapefrugt og mandler. Hæld dressing over og vend 3 store håndfulde salat i skålen.