Connery

Et par gode salater

Salat er andet end kedelig iceberg og gulerødder...

Skal den perfekte middag anrettes, så er en god og velvalgt salat på sin plads. En salat behøver ikke være kedelig og kun bestå af grønne blade og nogle grøntsager. Her er alt - lige fra varm salat til kold salat.

Varm Salat:

4 personer
Et par gode salater
Varme salater kan være overraskende lækre eller den totale fiasko. Den vigtigste ingrediens ved en varm salat er ikke salat, men timing. De sultne gæster skal bænkes, inden man begynder at øse op. Lige så snart deres "dertil-indrettede" er plantet, kan man blande salaten med de varme ingredienser.

  • 2 mellemstore rødløg

  • 8 skiver parmaskinke eller god bacon

  • 4 kviste timian

  • 1 håndfuld pinjekerner

  • Rucolasalat

  • Mørk balsamico eddike

  • Parmesanost

    Tag skallen af de 2 rødløg, halver og skær i kvarte. Halver løgbådene endnu engang, så hvert løg ender i 8 både. Varm en stegepande op og steg 8 skiver parmaskinke eller bacon sprøde. Tag dem op og kom lidt olivenolie på panden, tilsæt de 4 kviste timian, løgene og pinjekernerne. Hele molevitten steges i små 5 min, til det er karameliseret og sødt, men ikke brændt!!

    Parmaskinke eller bacon lægges tilbage på panden, det hele vendes rundt og når gæsterne har sat sig, så hældes herligheden ned i en skål med 4 store håndfulde ruccolasalat. Efter endt omrøring tilsættes en anelse mørk balsamico eddike.

    Server med tynde flager af parmesanost.

    Kold salat:

    4 personer

  • 8 artiskokker (skal koges i ca 15 min først)

  • 2 blodgrapefrugter

  • Mandler (ristes gyldne inden tilberedning)

  • Salat

    Dressing:

  • 6 spsk olivenolie

  • 3 spsk citronsaft

  • 1 spsk honning

  • Salt og peber

    De to grapefrugter fileteres og deles i både. Kom grapefrugtbåde (og saft) i en skål med de ristede mandler. Træk de ydre grønne blade af artiskokkerne, til du når ind til de gullige bløde blade. Skær artiskokkens top og bund af, så man står tilbage med det bløde hjerte. Halver bunden og fjern skægget med en teske. Kom artiskokstykkerne i skålen med grapefrugt og mandler. Hæld dressing over og vend 3 store håndfulde salat i skålen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt