Connery

El-scooteren er pensionisternes Tesla

Et af de ypperste statussymboler i dag, er den bil, du kører i. Men har du tænkt på, at du en dag bliver gammel? Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke længere kan rulle med stil, men måske skal pisken i garagen suppleres med et ekstra køretøj i form af en el-scooter. Vi har set lidt på udvalget af el-scootere, og bringer her vores blærerøvsguide til de gangbesværede.

El-scootere til enhver lejlighed

I Danmark er vi underlagt nogle afgifter, der gør, at det er hundedyrt at rulle med stil. I hvert fald hvis vi taler om biler. Det kan være fristende – og for mange utroligt tidsrøvende – at se på dyre og luksuriøse biler. Og mon ikke også du – ligesom så mange andre – har tænkt, at det ville være fedt med en lækker familiebil til hverdag, en hurtig sportsvogn til når du er alene og en 4x4 når Kong Vinter har erklæret enevælde. Det gør vi i hvert fald. Men omvendt kommer man ret hurtigt ned på jorden igen, når man så kigger på en samlet afskrivning på flere millioner.

Men hvis du har brug for en el-scooter for at komme omkring i det daglige, har du lidt flere muligheder for at tilpasse dine ønsker. Dels fordi el-scootere ikke er behæftet med vanvittige afgifter, og dels fordi de – dog trods alt – er noget billigere i drift og anskaffelse end selv de sløjeste af de sjove biler på markedet.

Det handler om, hvordan du anskuer situationen

Der findes to typer mennesker i denne verden. Dem, der ser glasset som halv fyldt, og dem der ser det som halv tømt. Hvis du er den opportunistiske ”halv fyldt” type, vil du have meget lettere ved en masse, da du så ikke lader dig begrænse af bekymringer og negative tanker. Selvfølgelig er det altid prisværdigt med en vis portion snusfornuft og skepsis, men hvis du som hovedregel ser stort på kognitive begrænsninger, er der ingen grænser for hvor fedt du kan have det – også selvom bentøjet ikke er, hvad det har været.

F.eks. kan du – hvis pengene rækker – sikre dig en decideret vognpark af el-scootere, så du har lidt at vælge i mellem, hvad enten det er sommer, vinter eller bare almindeligt kedeligt Dansk efterårsvejr. Du kan praktisk talt finde en el-scooter til ethvert formål, og i modsætning til bilerne, er de fleste el-scootere cabriolet modeller.

Når nu du kan køre uden tag, er det næste spørgsmål så, om du vil have 4x4 trækkraft, plads til din udkårne eller mulighed for at pakke din el-scooter så meget sammen, at du kan tjekke den ind i lufthavnen og få den med på ferie.

Det kan godt være at en BMW X5 også har firehjulstræk, men du kan ikke flashe den på gågaden uden at blive helt vildt upopulær. Det kan også snildt være, at en Porsche Boxster, kun har plads til dig og din dame, men hun er mere imponeret over sine stilletter end af bilen. Og slutteligt kan en Smart Car ganske vist rumme meget og fylde utroligt lidt af en ”bil” at være, men du får den næppe gennem security-tjekket i lufthavnen.

Så kære alle ”halv fyldte” typer derude – Hvis du vil have alsidighed i dine befordringsmidler, men undgå evig gæld, så er el-scootere måske det rette for dig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce