Drømmen om revolution
Ekstreme fraktioner i Danmark ønsker at revolutionere Danmark
Grundloven sætter rammerne for demokratiet i Danmark. Det er alle partier enige om. Eller er de?
Valget er nært forestående, og man hører ofte floskler om, at partierne alle sammen ligner hinanden. Men vi har faktisk en række rabiate og ekstremistiske partier, der ønsker revolutionært at omvælte den danske samfundsorden. Og her taler vi altså ikke bare om skatteændringer og afskaffelse af 24-års-regelen!
Det er ikke alle partierne, som stiller op til valget, men lad og kigge lidt på dem her.
Nationalsocialisterne
DNSB, det danske nazistparti, der er blevet kendt under ledelse af Jonni Hansen, foretrækker at kalde sin observans for nationalsocialistisk. Demokrati er ikke nødvendigvis et middel for at nå målet. Faktisk kalder DNSB sig selv for demokrati-kritiske! Racismen er en af hjørnestenene i partiprogrammet, hvor man også åbent anerkender Adolf Hitler som grundlæggeren af den nationalsocialistiske ideologi.
Tidligere i år blev et nyt nationalsocialistisk parti stiftet af udbrydere af DNSB. Det nye parti hedder Danskernes Parti, og til forskel fra DNSB, så lader det til at revolutionen skal ske på demokratisk vis. Ikke desto mindre kræver de, at alle ikke-europæere sendes ud af landet, og at Danmark øjeblikkeligt meldes ud af EU og FN.
Det antages, at DNSB og Danskernes Parti, kun har få tusinde tilhængere i Danmark.
Den yderste venstrefløj
På den modsatte fløj finder vi en række venstreekstremistiske partier og grupperinger. En af disse er Kommunistisk Parti, der baserer sine værdier og holdninger på den Marxistiske-Leninistiske ideologi. Kommunisterne ønsker en revolutionering af kapitalismen, og selvom ordet demokrati nævnes i principprogrammet, så ønsker man "under en bevidst arbejderklasses ledelse, at erobre og fastholde den politiske magt". Man ønsker ligeledes at nedbryde statsapparatet. Banker og produktionsvirksomheder overgår til samfundseje. Cuba og Nordkorea hyldes i principprogrammet som progressive regeringer, som andre lande ser op til.
Hos et andet socialistisk parti, nemlig Socialistisk Arbejderparti (SAP), har man ligeledes ikke meget til overs for kapitalismen, som man kalder et "udemokratisk samfundssystem". SAP ønsker at "udvide" demokratiet "radikalt". Det skal igen ske ved at store kapitalistiske virksomheder underlægges samfundskontrol. SAP er dog ganske generøse, når det kommer til modstandere af deres radikale styreform:
"...demokratiseringen ligger også i, at der skal være fuld frihed til ytringer og foreningsdannelser, herunder partidannelser, så længe disse i praksis accepterer dette nye radikale demokrati. Det skal ikke kræves, at de i deres holdning foretrækker det nye demokrati frem for den gamle styreform, socialisme frem for kapitalisme. Først i tilfælde af kontrarevolutionær vold kan der i fasen umiddelbart efter en revolution gribes ind med forbud."
Altså en frihed der begrænses når det kommer til bekæmpelse af deres eget system!
Venstresocialisterne var repræsenteret i Folketinget i perioden 1968-71 og 1975-1987. I dag anerkender partiet, som det eneste venstrerabiate parti, at verden hidtil kun har set fejlslagne forsøg på at påberåbe en socialistisk udvikling. Til gengæld toner man rent flag, og skriver i sit program, at det kan blive nødvendigt for arbejderklassen at gribe magten med væbnet oprør, selvom der ikke er konstateret et parlamentarisk flertal herfor. Ligeledes vil man heller ikke tillade kontrarevolutionære og fascistiske partier.
DKP var det sovjettro kommunistparti, der fra 1932-1941, fra 1945-1960 og 1973-1979, var repræsenteret i folketinget med op til 18 mandater. Ole Sohn, der i dag er medlem af Socialistisk Folkeparti, var formand for partiet i 1987-1991.
VS og SAP er sammen med DKP i dag en del af Enhedslisten, og Søren Søndergaard fra SAP har tidligere repræsenteret EL i Folketinget. DKP har haft flere medlemmer i folketinget som har været valgt ind for Enhedslisten. VS er i dag nedlagt som parti, men eksisterer stadig som forening.
Er Enhedslisten et revolitionært parti?
Ordet "revolution" er nævnt atten gange i Enhedslistens principprogram. Eksempelvis er det partiets målsætning, ved hjælp af socialistisk revolution, at erstatte kapitalismen med en behovsstyret økonomi. I programmet erkender man, at der i en årrække efter en socialistisk revolution, stadig vil eksistere rester fra kapitalismen, fx private erhverv, indtægtsforskelle og udnyttelse af markedsmekanismerne. Derfor understreger man, at der i en lang periode fortsat vil være behov for en egentlig klassekamp.
Revolutionen betyder også, at den herskende klasse de enorme midler, den besidder i dag.
Hvad betyder det for mig?
Hvis du støtter eller stemmer på et revolutionært parti, må man tillade sig at formode, at de vil arbejde for at få deres principprogrammer gennemført. Udmelding af EU og NATO er på agendaen hos samtlige af de, i artiklen, nævnte partier. Omvæltning af kapitalismen vil få enorme konsekvenser for alle danskere. Internationale virksomheder vil forsvinde fra landet som dug for solen. Mærsk og andre store danske virksomheder vil blive nationaliseret. McDonalds, Q8, Nestlé og andre multinationale virksomheder vil formentlig blive forvist fra landet. Landbrugene skal omlægges til økologiske kollektiver, og så skal vi alle sammen have det samme i løn...
Enhedslisten stiller op til folketinget den 15. september, og står i skrivende stund til ca. 6% af stemmerne. Ingen af de øvrige partier nævnt i artiklen stiller op som parti til folketingsvalget, men ville det være acceptabelt, hvis Jonni Hansen fik 6% af stemmerne til et valg?
Har vi behov for en revolution i Danmark? Eller er vi basalt set alle sammen tilfredse med det markedsøkonomiske samfund, vi har? Ville du kunne stemme på et ekstremistisk parti, der har en grundlæggende samfundsomvæltning på programmet?