Connery

Den kinesiske milliardær Jack Ma er på mystisk vis gået under jorden

Alibaba-rigmanden har været væk siden systemkritiske udtalelser i tv-program

Hvordan ville vesten reagere, hvis Amazon-grundlægger Jeff Bezos eller Microsoft-mogul Bill Gates, pludselig forsvandt fra æteren? Med et ramaskrig - de roste og omstridte milliardærer er allestedsnærværende - og taler ofte med store bogstaver. 

Det samme gør sig gældende for Jack Ma, en af Kinas rigeste individer.

Grundlæggeren af Alibaba-gruppen har været fraværende fra det offentlige rum siden udgangen af oktober 2020 og det skaber nu store spekulationer. 

Jack Ma var en af dommerne i tv-programmet Africa's Business Heroes, en slags "Løvens Hule", kort inden det sidste program, gav tech milliardæren en tale, hvori han kritiserede kinesiske regulationer og de statsejede banker. Et stort fy-fy skamme i den kinesiske regerings optik. 

Efterfølgende blev Jack Ma italesat af kinesiske embedsmænd - og forsvandt fra offentlighedens flader. 

Fraværet af Jack Ma blev italesat af Financial Times den 1. januar, hvor man også påpegede, at Ma efterfølgende var blevet erstattet som dommer, i finaleafsnittet af Africa's Business Heroes. Ifølge en talsmand fra Alibaba, kunne Jack Ma ikke deltage i den sidste del af programserien, på grund af kalenderkonflikter. 

I dag rapporterer Reuters, at Jack Mas fravær fra offentligheden har trigget store spekulationer og debatter på blandt andet Twitter (Der er blokeret i Kina).

Her går spekulationerne på, at Jack Ma har fået en seriøs mundkurv på, af den kinesiske regering - mens andre spekulerer i videre indgreb. 

Hvad tror du, der er sket med milliardæren?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce