Connery

Charlie, Don’t Surf

– meget mere end et genialt bandnavn. Aalborg-bandet Charlie, Don't Surf spiller fremragende lo-fi indierock på MySpace!

Charlie, Don’t Surf
Hjemmesiden myspace.com bliver dag for dag en mere og mere integreret del af den globale musikverden. Ja, den er nærmest blevet uundværlig for musikalske kunstnere verden over. Dette er især for de nye ukendte bands, som pludselig har en mulighed for at promovere og markedsføre deres musik uden det koster dem noget. Store som små bands 'konkurrerer' på lige fod, da det ganske enkelt er et spørgsmål om ihærdighed, krydret med lidt musikalsk dygtighed, at slå igennem på myspace. Og på længere sigt, måske også i den virkelige verden.
 
Den aalborgensiske gruppe, Charlie, Don't Surf, er et de bands der har høstet stor succes ved at bruge MySpace som markedsføringsmiddel. Kvartetten, som har eksisteret i tre år, har nydt godt af MySpace og det var her de blev opdaget af Kristian Leth fra musikprogrammet Liga DK. Gruppen fik i 2006 deres første, og hidtil eneste musikvideo, spillet i programmet, da netop Kristian Leth anså det som et af de bedste bands der lå og 'gemte' sig på MySpace. En stor cadeau til et forholdsvis ungt band og dette må betegnes som det tætteste gruppen endnu har været på et kommercielt gennembrud i den 'virkelige verden'.
 
Indtil nu er det ikke blevet til en albumudgivelse, men til gengæld har bandet udsendt EP'en How Turkey Turned Into Being A Monster. En, på nuværende tidspunkt, udsolgt EP der indeholder fem skæringer. Alle fem er skønne dansable melodier, krydret med skrig og underlige lyde fra såvel musikerne som deres instrumenter. En lyd som gruppen selv kalder lo-fi indierock.
 
Den 19. maj satte bandet endnu en milepæl i gruppens hidtidige karriere. Den dato spillede bandet deres vel nok største koncert til dato, da de varmede op for fremadstormende Dúné på Studenterhuset i Aalborg. Tidligere i maj tog de ydermere på en selvfinansieret 'turne', da de spillede to koncerter syd for grænsen i henholdsvis Berlin og Innsbruck. Ifølge trommeslager, Mikkel Malmberg, skulle begge koncerter havde været fornuftigt besøgt.
 
Rent lydmæssigt bliver man let fristet til at tro, at de fire gutter fra Charlie, Don't Surf har en svaghed for 90'ernes mest kendte fortov. Med deres lo-fi indierock ligger de nemlig meget tæt op af gruppen Pavement, der i halvfemserne var lo-fi lydens ukronede konger. Netop det, at gruppen spiller denne, i Danmark, sjældne lo-fi rock, og spiller den så fremragende, gør dem forholdsvis unikke i det danske musikmiljø. Måske er dette også grunden til bandet endnu ikke for alvor har slået igennem. Alle nye ting tager tid at vænne sig til.
ANNONCE
Charlie, Don’t Surf
Forsangeren Rasmus Hedemans vokal leder til tider undertegnedes tanker hen mod indiegruppen Modest Mouse's ditto, Isaac Brock, på deres første udspil Sad Sappy Sucker. To store indie-ikoner at blive sammenlignet med, men efter at have lyttet EP'en igennem et par gange kan man ikke benægte ligheden mellem dem. Især på det glimrende og meget catchy nummer French Of French Art er ligheden slående.
 
Endnu har bandet ikke fået deres, fortjente, endelig gennembrud, men 2007 kunne meget vel være året hvor en bredere del af befolkningen tager lo-fi rocken til sig. Og når dette sker, vil det højst sandsynligt være med fire drenge fra Aalborg, med hang til Vietnamfilm og 'duften af napalm om morgenen', i spidsen.

www.myspace.com/charliedonttsurf
www.charliedontsurf.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce