Connery

Cartridge - Enfant Terrible

Den danske indie-kvartet Cartridge udgav i 2006 deres debut-LP mod en baggrund af tårnhøje forventninger. Det er blevet til et album fyldt med energi og gode melodier.

2 ud af 6 stjerner
Cartridge - Enfant Terrible
Lad os starte med at slå fast, hvad Cartridge kan; kvartetten formår som landsmændene i Figurines at skrive små energifyldte indierock-perler af internationalt format. De gør det endda med en konsekvens, så man gennem alle 13 numre på Enfant Terrible fyldes med en ubeskrivelig lyst til at have fødderne solidt plantet på et spillesteds dansegulv og mærke energien vibrere gennem menneskeflokken omkring sig. Det er en ikke ubetydelig kvalitet ved en håndfuld sange, at den på så fornem vis hensætter lytteren til et andet sted - men det mere eller mindre konstant høje tempo albummet igennem går i et vist omfang ud over variationen. På godt og på ondt flyder sangene i et, og ingen skiller sig rigtigt ud som klassikere i egen ret.

Cartridge har valgt at udfolde sig på engelsk, men slutter sig heldigvis ikke til gruppen af danske bands, der kun behersker sproget på børnehavepoetisk niveau. Vokalen glider smukt hen over lyrikken, og intet sted støder man på gebrokne ordsammensætning, der skærer i øret. Til gengæld forekommer lyrikken aldrig rigtig at blive nærværende for lytteren. Det er muligt at sangene er af den særlige slags, der skal have tid til at gro i bevidstheden og en dag pludselig springer ud i deres fulde mening, men indtil videre er det ikke sket for denne anmelder. Ordsammensætningerne er spøjse og tankevækkende men kammer ofte over og bliver en tand for sorte som i denne passage fra The Dilletantes; "Imbecile ignorants / Please have a rest / Before you start stabbing / Yourselves in the chest / Dead ducks oh dead ducks / Your moment has come / Cause your raison d'être / Is porous and dumb". Abstraktion er godt, men hvis lyrikken hele vejen igennem holder sig oppe i tågede skyer, begynder man som lytter før eller siden at føle sig fremmedgjort overfor musikken. Enkelte steder går lyrikken dog op i en højere enhed som på den smukke Nothing In Here, og det er i mine øjne i disse tilfælde, Cartridge viser deres store potentiale.

Cartridge er bestemt ikke uden personligt udtryk, men musikken er ikke original nok, til at Enfant Terrible virkelig bliver en nødvendighed i enhver musiksamling. Til gengæld er der tale om en samling sange, der helt sikkert giver dig lyst til at danse og måske også fremprovokerer nogle tanker. Det er ikke nogen ringe evne, og for den kvitterer jeg med 4 stjerner, og et håb om at Cartridge engang producerer det suveræne album jeg tror de har i sig.

Hør musik fra Cartridge på MyMusic eller MySpace

Trackliste:
1. Coma State
2. Don't Speak To Me
3. Enfant Terrible
4. The Dilletantes
5. Out Of Joint
6. Well It All Comes Down To...
7. Closer Every Day
8. Tree Crowns
9. Life In A Box
10. Nothing In Here
11. Surrogates
12. Rooms Painted Green
13. Let's Shelve Our Bones (And Skulls)
ANNONCE
Del

Seneste nyt