Connery

Billig mexicansk mad

Her er så et par opskrifter og nogle gode tips til billig mexicansk mad.

Billig mexicansk mad
Så er tiden kommet, til at jeg måtte give lidt opskrifter og nyttige tips om Mexicansk mad.

Mexicansk mad er krydret mad, men man bestemmer selv, hvor krydret man ønsker, at det skal være. En ting, der er vigtigt at vide, er, at man ikke skal købe alle de færdige produkter, såsom dyre krydderiblandinger.

Her er en lille tabel over forskellige styrker

på chilier. Scoville er en måle enhed for

styrken på chilier.

Alm. vurdering - Scoville

Mild 0-5,000

Medium 5.000-20.000

Hot 20.000-70.000

Extremely Hot 70.000-300.000

Pebertype - Scoville heat units

Habanero 200.000-300.000

Red Amazon 75.000

Pequin 75.000

Chiltecepin 70.000-75.000

Tabasco 30.000-50.000

Cayenne 35.000

Arbol 25.000

Japone 25.000

Smoked Jalapeño (Chipotle) 10.000

Serrano 7.000-25.000

Puya 5.000

Guajillo 5.000

Jalepeno 3.500-4.500

Poblano 2.500-3.000

Pasilla 2.500

TAM Mild Jalapeño-1 1.000-1.500

Anaheim 1.000-1.400

New Mexican 1.000

Ancho 1.000

Alm. peberfrugt & Pimento 0
ANNONCE
Billig mexicansk mad
Lad være med at købe de dyre tortillia eller wraps.

Køb hellere fladbrød fra din lokale etniske grønthandler.

De har disse brød som vist på billedet, og de koster kun

en 1/4 af, hvad de dyre mærker såsom Santa Maria

koster. De smager mindst lige så godt som de dyre,

og de var også bedst i test i Rabatten på DR 1.
ANNONCE
Billig mexicansk mad
Med hensyn til selve kødfyldet kan man bruge hakket oksekød

eller wok strimler af kylling eller oksekød. Jeg regner med ca.

125-150 gr. pr. person.

Dette steger man i en gryde med hakket løg, hvidløg og chili

efter smag, og derefter tilsætter man hakkede dåse tomater,

og koger det igennem. Tilsidst smager man kødet til med

STØT SPIDSKOMMEN (dette kryderi er det, der giver den mexicanske smag)

samt salt og peber. Så varmer man brødet i mikroovnen og fylder

kødfyldet inden i og ruller dem sammen. Man kan evt. komme ost på toppen

og give den yderligt 1 min. i mikroovnen.
ANNONCE
Billig mexicansk mad
Guacamole

Ingredienser:

Salt

2 tomater (middelstore og modne)

1 løg

1 bundt Persille

2 fed Hvidløg

2 avocado (rigtig modne)

2 spsk olivenolie

1 chili

Friskkværnet peber

6 spsk citronsaft

1 knsp støt spidskommen


Fremgangsmåde:

Flæk avocadoen ved at skære ind til stenen hele vejen rundt. Drej halvdelene fra hinanden. Tag stenen ud og skræl de to stenfrie halvdele. Hvis avocadokødet er blødt nok så mos det med en gaffel, eller purér det med en stavblender. Bland straks citronsaften i så avocadomosen ikke bliver brun.

Pil løg og hvidløg og hak det meget fint. Flæk chilierne på langs, fjern kerner og stilke, skyl chilierne og hak dem fint.

Læg tomaterne 1 minut i kogende vand, giv dem et koldt chok under vandhanen og flå dem. Skær tomaterne i små bitte terninger. Bland det hele sammen med avocadopureen, rør olien i, smag til med salt, peber og stødt spidskommen. Skyl persillen, hak den fint og bland den i.

Man serverer guacamole, salsa, cremé fraiche og den salat man har lyst til til denne ret.

Ønsker man mere inspiration kan man tjekke min hjemmeside ud her EddyTheMadChef.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt