Billig mexicansk mad
Her er så et par opskrifter og nogle gode tips til billig mexicansk mad.
Så er tiden kommet, til at jeg måtte give lidt opskrifter og nyttige tips om Mexicansk mad.
Mexicansk mad er krydret mad, men man bestemmer selv, hvor krydret man ønsker, at det skal være. En ting, der er vigtigt at vide, er, at man ikke skal købe alle de færdige produkter, såsom dyre krydderiblandinger.
Her er en lille tabel over forskellige styrker
på chilier. Scoville er en måle enhed for
styrken på chilier.
Alm. vurdering - Scoville
Mild 0-5,000
Medium 5.000-20.000
Hot 20.000-70.000
Extremely Hot 70.000-300.000
Pebertype - Scoville heat units
Habanero 200.000-300.000
Red Amazon 75.000
Pequin 75.000
Chiltecepin 70.000-75.000
Tabasco 30.000-50.000
Cayenne 35.000
Arbol 25.000
Japone 25.000
Smoked Jalapeño (Chipotle) 10.000
Serrano 7.000-25.000
Puya 5.000
Guajillo 5.000
Jalepeno 3.500-4.500
Poblano 2.500-3.000
Pasilla 2.500
TAM Mild Jalapeño-1 1.000-1.500
Anaheim 1.000-1.400
New Mexican 1.000
Ancho 1.000
Alm. peberfrugt & Pimento 0
Mexicansk mad er krydret mad, men man bestemmer selv, hvor krydret man ønsker, at det skal være. En ting, der er vigtigt at vide, er, at man ikke skal købe alle de færdige produkter, såsom dyre krydderiblandinger.
Her er en lille tabel over forskellige styrker
på chilier. Scoville er en måle enhed for
styrken på chilier.
Alm. vurdering - Scoville
Mild 0-5,000
Medium 5.000-20.000
Hot 20.000-70.000
Extremely Hot 70.000-300.000
Pebertype - Scoville heat units
Habanero 200.000-300.000
Red Amazon 75.000
Pequin 75.000
Chiltecepin 70.000-75.000
Tabasco 30.000-50.000
Cayenne 35.000
Arbol 25.000
Japone 25.000
Smoked Jalapeño (Chipotle) 10.000
Serrano 7.000-25.000
Puya 5.000
Guajillo 5.000
Jalepeno 3.500-4.500
Poblano 2.500-3.000
Pasilla 2.500
TAM Mild Jalapeño-1 1.000-1.500
Anaheim 1.000-1.400
New Mexican 1.000
Ancho 1.000
Alm. peberfrugt & Pimento 0
Lad være med at købe de dyre tortillia eller wraps.
Køb hellere fladbrød fra din lokale etniske grønthandler.
De har disse brød som vist på billedet, og de koster kun
en 1/4 af, hvad de dyre mærker såsom Santa Maria
koster. De smager mindst lige så godt som de dyre,
og de var også bedst i test i Rabatten på DR 1.
Køb hellere fladbrød fra din lokale etniske grønthandler.
De har disse brød som vist på billedet, og de koster kun
en 1/4 af, hvad de dyre mærker såsom Santa Maria
koster. De smager mindst lige så godt som de dyre,
og de var også bedst i test i Rabatten på DR 1.
Med hensyn til selve kødfyldet kan man bruge hakket oksekød
eller wok strimler af kylling eller oksekød. Jeg regner med ca.
125-150 gr. pr. person.
Dette steger man i en gryde med hakket løg, hvidløg og chili
efter smag, og derefter tilsætter man hakkede dåse tomater,
og koger det igennem. Tilsidst smager man kødet til med
STØT SPIDSKOMMEN (dette kryderi er det, der giver den mexicanske smag)
samt salt og peber. Så varmer man brødet i mikroovnen og fylder
kødfyldet inden i og ruller dem sammen. Man kan evt. komme ost på toppen
og give den yderligt 1 min. i mikroovnen.
eller wok strimler af kylling eller oksekød. Jeg regner med ca.
125-150 gr. pr. person.
Dette steger man i en gryde med hakket løg, hvidløg og chili
efter smag, og derefter tilsætter man hakkede dåse tomater,
og koger det igennem. Tilsidst smager man kødet til med
STØT SPIDSKOMMEN (dette kryderi er det, der giver den mexicanske smag)
samt salt og peber. Så varmer man brødet i mikroovnen og fylder
kødfyldet inden i og ruller dem sammen. Man kan evt. komme ost på toppen
og give den yderligt 1 min. i mikroovnen.
Guacamole
Ingredienser:
Salt
2 tomater (middelstore og modne)
1 løg
1 bundt Persille
2 fed Hvidløg
2 avocado (rigtig modne)
2 spsk olivenolie
1 chili
Friskkværnet peber
6 spsk citronsaft
1 knsp støt spidskommen
Fremgangsmåde:
Flæk avocadoen ved at skære ind til stenen hele vejen rundt. Drej halvdelene fra hinanden. Tag stenen ud og skræl de to stenfrie halvdele. Hvis avocadokødet er blødt nok så mos det med en gaffel, eller purér det med en stavblender. Bland straks citronsaften i så avocadomosen ikke bliver brun.
Pil løg og hvidløg og hak det meget fint. Flæk chilierne på langs, fjern kerner og stilke, skyl chilierne og hak dem fint.
Læg tomaterne 1 minut i kogende vand, giv dem et koldt chok under vandhanen og flå dem. Skær tomaterne i små bitte terninger. Bland det hele sammen med avocadopureen, rør olien i, smag til med salt, peber og stødt spidskommen. Skyl persillen, hak den fint og bland den i.
Man serverer guacamole, salsa, cremé fraiche og den salat man har lyst til til denne ret.
Ønsker man mere inspiration kan man tjekke min hjemmeside ud her EddyTheMadChef.dk
Ingredienser:
Salt
2 tomater (middelstore og modne)
1 løg
1 bundt Persille
2 fed Hvidløg
2 avocado (rigtig modne)
2 spsk olivenolie
1 chili
Friskkværnet peber
6 spsk citronsaft
1 knsp støt spidskommen
Fremgangsmåde:
Flæk avocadoen ved at skære ind til stenen hele vejen rundt. Drej halvdelene fra hinanden. Tag stenen ud og skræl de to stenfrie halvdele. Hvis avocadokødet er blødt nok så mos det med en gaffel, eller purér det med en stavblender. Bland straks citronsaften i så avocadomosen ikke bliver brun.
Pil løg og hvidløg og hak det meget fint. Flæk chilierne på langs, fjern kerner og stilke, skyl chilierne og hak dem fint.
Læg tomaterne 1 minut i kogende vand, giv dem et koldt chok under vandhanen og flå dem. Skær tomaterne i små bitte terninger. Bland det hele sammen med avocadopureen, rør olien i, smag til med salt, peber og stødt spidskommen. Skyl persillen, hak den fint og bland den i.
Man serverer guacamole, salsa, cremé fraiche og den salat man har lyst til til denne ret.
Ønsker man mere inspiration kan man tjekke min hjemmeside ud her EddyTheMadChef.dk