Connery

Assassin's Creed: Revelations indtager Tyrkiet!

Endnu et spil i Assassin's Creed serien er udgivet, men har de kære snigmordere tabt pusten?

4 ud af 6 stjerner
Assassin's Creed: Revelations indtager Tyrkiet!
Tilbage i 2007 kom spillet Assassin’s Creed på gaden. Snigeri, mord og parkour var på programmet, når man i rollen som Altaïr Ibn La-Ahad kastede sig rundt på hustagene i korstogstidens Israel. Eller rettere sagt: Når man som Desmond Miles brugte “Animus” til at genleve sine forfædres minder.

I 2009 var det så i rollen som Ezio Auditore da Firenze, vi fik lov til at lege snigmorder i Assassin’s Creed II. I stedet for Israel og korstogene, foregik handlingen under renæssancen i datidens Italien. Og året efter spillede Ezio igen hovedrollen. Denne gang i Assassin’s Creed: Brotherhood.
ANNONCE
Ubisoft - Assassin's Creed: Revelations indtager Tyrkiet! Ubisoft
Nu udgiver Ubisoft så den fjerde installation i serien nemlig Assassin’s Creed: Revelations (ACR). Man spiller som Desmond, men hovedpersonen er jo Ezio. Dog får vi også lov til at spille som Altaïr igen - et kærkomment gensyn.

ACR samler op, hvor AC: Brotherhood slap - midt i ingenting. Det er lidt forvirrende, men historien er velskrevet og spændende, om end lidt usammenhængende til tider. Dog bliver man endnu engang skuffet, hvis man har en forventning om, at historien afsluttes i denne ombæring.

Handlingen udspiller sig i henholdsvis Konstantinopel, Masyaf og inde i selve Animus, hvor man styrer Desmond rundt. Heldigvis foregår langt størstedelen af spillet i Konstantinopel og Masayf, da Desmond er historien og spillet ligegyldig. Han sænker tempoet og bidrager ikke til spilleglæden. Missionerne som Desmond er et forfejlet forsøg på et førstepersons puzzle-spil, der indeholder en masse lommefilosofisk sludder om hans barndom. Bah.
ANNONCE
Ubisoft - Assassin's Creed: Revelations indtager Tyrkiet! Ubisoft
Der hvor ACR excellerer, er når man flygter over stok og sten, gennem smalle gyder, på hustage, på hesteryg og jeg skal komme efter dig. Selvom AI’en fejler (ligesom i tidligere udgaver) under de utallige sværdkampe, banker det stadig pulsen i vejret, når et veludført snigmord pludselig sender halvdelen af byen efter dig. Tempoet accelererer, kuglerne flyver om ørerne på dig og uskyldige borgere væltes inden du til sidst gemmer dig i en høstak, mens vagterne leder forgæves. Fryd.

Lidt nyt er der også kommet til. Ubisoft har valgt at hoppe med på tower defense-bølgen, så nu skal Ezio Gud-hjælpe-mig lege tower defense med snigmordere, mens han sidder på et hustag om natten. Det er kedeligt, omsonst og fuldstændig ligegyldigt. Heldigvis kan man nøjes med at prøve det én gang. Det er en ommer.
ANNONCE
Ubisoft - Assassin's Creed: Revelations indtager Tyrkiet! Ubisoft
På inventarsiden har Ezio fået en “krogklinge”, så han kan hoppe lidt højere. Derudover fokuserer spillet meget på udnyttelsen og fremstillingen af bomber. Meget spøjst, men ikke videre revolutionerende.

Ellers er der tale om mere af det samme. Man kan stadig istandsætte bygninger, leje tyve, tilkalde andre snigmordere og så fremdeles. Multiplayerdelen fra AC: Brotherhood er bevaret, og heller ikke her er der sket nævneværdigt nyt. Ubisoft genopfinder ikke den dybe tallerken, og det skal de have ros for. Deres tower defense-tiltag er mislykket, men derudover fungerer spillet. Så simpelt er det.
ANNONCE
Ubisoft - Assassin's Creed: Revelations indtager Tyrkiet! Ubisoft
På det grafiske plan har jeg ikke noget at udsætte. Det er pænt, men ikke nogen grafisk perle. Fra tid til anden oplevede jeg nogle grafiske glitches (jeg testede PS3-versionen), men det ødelagde på ingen måde spiloplevelsen.

Lyden er endnu engang komponeret af danske Jesper Kyd i samarbejde med Lorne Balfe. Kyd er efterhånden en vel- og anerkendt herre indenfor spilkredse, og man musikken er diskret, men rammende og stemningsopbyggende.
ANNONCE
Ubisoft - Assassin's Creed: Revelations indtager Tyrkiet! Ubisoft
Lad mig gøre en lang historie kort: ACR slægter sine forgængere utrolig meget på. Gameplayet er uændret, historien medrivende og parkour-delen opløftende. Så hvis du kunne lide forgængerne, og ikke er trætte af en historie, som tilsyneladende aldrig afsluttes, bør du anskaffe dig ACR.

Synes du derimod, serien er ved at blive lidt lang i spyttet, skal du nok ikke købe spillet.
ANNONCE
Karakter
Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed. Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.

Gameplay: 4/6
Grafik: 4/6
Lyd: 4/6
Holdbarhed: 4/6
Samlet score: 4/6
Drengerøvsfaktor: 85%
Fact sheet
Titel: Assassin’s Creed: Revelations
Platform: PS3/Xbox360/PC
Genre: Action/adventure
Udvikler: Ubisoft
Udgiver: Ubisoft
Singleplayer: Ja
Online multiplayer: Ja
Udgivelsesdato: 15.11.11
ANNONCE
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med OnePlayS.dk, som står for at levere spil til vores anmelder. Med OnePlayS.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når OnePlayS modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om OnePlayS.dk og oprettelse her.

Bemærk: Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis OnePlayS.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce