Connery

A Cure for Wellness [Anmeldelse]

Gotisk gys fra Gore (Verbinski)

4 ud af 6 stjerner
A Cure for Wellness - Trailer
Twentieth Century Fox - A Cure for Wellness [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

Borgen på bjerget

Den unge, ambitiøse investeringsbankmand Lockhart (Dane DeHaan) sendes til Schweiz for at hente firmaets Seniorpartner Pembroke (Harry Groener) hjem fra et kursted. De øvrige partnere er nemlig ivrige efter at sælge firmaet, men salget kræver Pembrokes underskrift, men han har tilsyneladende fået en åbenbaring og ønsker ikke at vende tilbage til New York eller sit firma. Lockhart må derfor vende forgæves tilbage til New York, men på vej til lufthavnen, kommer han ud for en bilulykke og brækker benet. Han tvinges derfor til at blive på kurstedet, indtil hans ben er helet, og pludselig rammes han af de samme symptomer som de øvrigt indlagte.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - A Cure for Wellness [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

The Lady in the Water

Under sit ophold oplever Lockhart mystiske ting og sager, men han kan ikke helt finde ud af, om det er hallucinationer eller virkelighed. Han møder også den unge pige Hannah (Mia Goth), der viser sig at være en vigtig del af mysteriet om kurstedet, dens mirakeleliksir og overlægen dr. Volmer.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - A Cure for Wellness [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

The Horror, the horror...

Filmen er skrevet og instrueret af Gore Verbinski, manden bag bl.a. The Ring, The Lone Ranger og Pirates of the Caribbean 1-3. Verbinski er en sand visuel mester, men historiefortælling har aldrig været hans stærke side. Det gør sig også gældende her, hvor han desværre mister taget om historien i dens sidste halvdel, så filmen kapper over og bliver ufrivillig komisk.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - A Cure for Wellness [Anmeldelse] Twentieth Century Fox

De 4 G’er

A Cure for Wellness er langt hen ad vejen ret fascinerende, mest på grund af production designet og fotograferingen, for den overfortalte historie er nemlig alt, alt for lang, forudsigelig og banal og filmen når ikke genrens forgængere så som The Wicker Man, Shutter Island og The Shining til sokkeholderne. Alligevel er den bekendtskabet værd, hvis man er til et de 4 G’er: Godt Gammeldags Gotisk Gys.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: H2O%

Teknisk information:

Original titel: A Cure for Wellness

Land: Tyskland/USA, 2016

Instruktør: Gore Verbinski

Medv.: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth og Harry Groener

Genre: Thriller/Gyser

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 146 min

Dansk bio premiere: 16. februar 2017

Distributør: Twentieth Century Fox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce