Connery

3D-printeren der laver mad

Denne 3D printer kan klare både din pizza og en omgang småkager

Årets IFA elektronikmesse har budt på andet end store smartphones og runde smartwatches.

Efter tre dage i Berlins gadget-vanvid, er jeg endelig tilbage på redaktionen, og har haft tid til at samle tankerne. Men det er mandag morgen, og det tankerne samler sig allermest om, er en 3D-printer, der kan printe småkager og pizzaer!

ANNONCE

Food Printer

En af de maskiner der virkelig skilte sig ud, var den såkaldte 'Food Printer' fra taiwanesiske XYZ Printing

Printeren kan, ganske som navnet antyder; printe mad!

Den kan desværre ikke printe en lækker bøf, for mulighederne begrænses til, hvad der kan fyldes i en lille beholder, og skubbes ud gennem en dyse, for derefter at stivne, hvilket vil sige: Dej!

ANNONCE
Sådan forestiller jeg mig, at opfinderen ser ud! - 3D-printeren der laver mad Sådan forestiller jeg mig, at opfinderen ser ud!
3D-printeren der laver mad

Alle ved, at noget af det bedste man kan lave med dej, er kager. Eller pizza.

Det viser sig, at XYZ-printeren kan printe både småkager og pizza!

Printeren kan tilpasses med op til 3 beholdere, og det kan man blandt andet kombinere således, at en beholder har dej, en beholder med tomatsauce og en beholder med smeltet ost: Boom Margarita-pizza! (Se galleriet!)

Men med en 3D-printer kan man lave andet end en flad pizza, og der er det småkagerne der kommer til sin ret -  med en kombination af vanilje- og chokoladedej, skød udstilleren den ene velduftende 3D-printede småkage ud efter hinanden. 

XYZ har haft deres madprinter med på andre messer, men nyheden i Berlin, var en håndscanner, der gør det muligt at scanne ting direkte ved printeren, for så at lave en lækker kagekopi.

Hvad koster den?

Printeren kommer på markedet i hjemlandet i løbet af foråret til en markedspris på € 1.800 (13.500 kroner - Det kan man alligevel få mange udbragte pizzaer for!)

Maskinen afventer godkendelse af europæiske standarder - så inden længe vil man også kunne printe småkager i EU. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce