10 film der passer til enhver mandeaften

De slår aldrig fejl!3. oktober, 2016 - kl. 12:08
Forfatter: Rasmus Krarup Jensen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

Hvad enten du sidder i en etværelseslejlighed med et 14-tommer fjernsyn vaklende på køleskabet eller har installeret det nyeste surroundsound med dertilhørende fladskærmsvindunder i kælderen – så kan vi hurtigt blive enige om, at vi mænd uanset situationen har en ukuelig evne til at få en rigtig mandefilmaften stablet på benene. Med en skålfuld baconchips, dugfriske øl og kroppen solidt plantet i sofaetablissementet mangler man blot én enkelt vigtig detalje – filmen.

Vi har derfor fundet 10 stensikre mandefilm, som virker hver gang!

Predator (1987)

”Get to the choppa” er ikke kommet til verden ud af den blå luft. Det er i stedet sagt i forbindelse med Schwarzeneggers udødelige 80’er-klassiker med tunge skyts, store bøffer og ikke mindst en østriger i topform mod det ondeste rovdyr fra en anden planet. 

Godfather (1972)

Den definitivt bedste mafiosofilm nogensinde. Troværdige, hårdkogte gangstere fra en glemt tid, som kunne snøre fjenden om deres lillefingre blot med et simpelt, men farligt tjenestebyttesystem. En historie om en søns forsøg på at udfylde sin faders alt for store sko i et hektisk dramatisk regimeskifte portrætteret af Marlon Brando og Al Pacino i 45’ernes New York-underverden. 

Anchorman (2004)

Will Ferrell og co. i en af de mest syrede fortællinger løst baseret på 70’ernes indtog med action-nyheder. Filmen rummer flere oneliners og ikoniske citater end Shakespeares samlede værker og Ferrells Ron Burgundy er en hyldest til komediegenrens uheldige helte. 

Die Hard (1988)

Bruce Willis i storhedstid som den kække betjent John McClane, som ved et uheld ender i midten af gidselsituation, men formår at spolere fjendens planer iført en beskidt tanktop, en smøg i munden og et arsenal af verbale svinere. 

The Dark Knight (2008)

Christopher Nolans episke mesterværk er udover at være den bedste Batman-film til dato også en perfekt symbiose af superhelteelementer, identitetsdannelse og krimi. En realistisk tilgang til DC Comics’ mørke nattehelt med det utvivlsomt mest episke møde med ærkerivalen Joker.  

Rambo: First Blood Part II (1985)

Mens etteren var politisk anlagt med lidt flere dybe følelser ombord, er toeren øjeblikket, hvor Stallone for alvor slippes løs. Musklerne er vokset til dobbelt størrelse, krigsscenerne er mere intense og elitesoldaten kommer til sit rette element i en dødsensfarlig mission i Vietnams jungle – rendyrket testosteron!

Blinkende Lygter (2000)

Uden tvivl den mest gennemførte danske film nogensinde. Anders Thomas Jensens ikoniske mandegruppe på afveje er lige dele fantastiske citater og dybfølt drama svøbt i psykopati og skæve livshistorier. Et ensemble af nogle af Danmarks skarpeste skuespillere i en udødelig klassiker om at finde sin plads i livet på trods af sin turbulente herkomst. 

Jackass (2002)

Filmatiseringen af serien af samme navn, som fik hele verdens teenagebefolkning i 00’erne til at hoppe ind i buske, køre i indkøbsvogne og desuden filme hele molevitten. Den første film i rækken rammer præcis deres storhedstid med rødder tilbage til hjemmevideoerne, men med deres ambitiøse første møde med et stort filmbudget. 

Dum & Dummere (1994)

Om muligt den bedste komediefilm til dato! Projektet som på manuskriptstadiet blev afvist gang på gang som værende en altødelæggende idé for både Jeff Daniels og Jim Carreys karriere blev i sidste ende om muligt den bedste komediefilm til dato. To idioter på en improviseret tur på stjålne penge i en jagt efter drømmepigen med gangsterkidnappere i hælene – kan det blive bedre? 

Kingsman: The Secret Service (2014)

Den moderne nyfortolkning af klassisk spionage i en herlig tåge af skarpe, komiske indfald med benhårde, velklædte agenter på hovedeksploderende, halsbrækkende, prinsessenedlæggende missioner. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Rasmus Krarup Jensen Følg på: Facebook Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen