Connery

Zulu Rocks 07

Lørdag d. 16. juni var dagen, hvor dette års Zulu Rocks løb af stablen. Det var et brag af en fest.

2 ud af 6 stjerner
Der var lagt op til et brag af en fest i Parken til dette års Zulu Rocks! Navnene på plakaten var Johnson, BliGlad, Niarn, Amy Winehouse, Alphabeat, KNA Connected, Scissor Sisters og 50 Cent. Et så varieret og alsidigt line-up kunne ikke slå fejl. Aftenens vært var komikeren Rune Klan.

Tv2 Zulu havde inviteret til noget der kunne minde om en endags festival i Parken. Folk strømmede også til Parken for at komme 'indenfor' (der var til anledningen rullet et tag over Parken). En altid veloplagt Rune Klan skulle guide os igennem det lange program, dog kommer han lidt skidt fra start, men det bliver indhentet som aftenen skrider frem. Jokes om 'Tv2 Charlie Rocks', hvor der er fyldt med gamle mænd, der dør en efter en, 'DR Rocks' hvor billetterne koster 4 millioner. Så er stilen lagt. Hele festligheden skulle sættes i gang af KNA Connected. På dette tidspunkt var folk så småt begyndt at komme, men man kunne fornemme at mange havde valgt at komme lidt senere. Det var en udmærket koncert og den var tilpas lang, så man nåede aldrig at føle at det trak ud. Efter en rundtur af deres hits + kommende singler fra deres album 'UNO', så måtte man sige at festen var ved at komme i gang i Parken. Til hele publikums fornøjelse sluttede de (selvfølgelig) af med Løgn & latin. 
 
ANNONCE
Zulu Rocks 07
Næste på programmet var den altid kontroversielle Amy Winehouse. Hun virkede ikke helt til at vide, hvor hun var, og man kunne ikke rigtig fornemme, om hun var bange for alle de mennesker eller om det måske var noget med nogle euforiserende stoffer, der gjorde, at hun så sådan ud. Desværre var denne koncert mere en dødbider end en fed koncertoplevelse. Amy Winehouse toppede med nummeret 'Rehab' som også var publikums favorit. Det var under samme nummer, at hun for første gang havde en god kontakt til publikum. At kameramændene valgte at filme væk hver gang hun tog en tår af sin drink gjorde hele seancen for hendes præstation mere kaotisk. Folk fik sig en mindre pause under hendes show, og det var for en sjælden gangs skyld i orden, at vi ikke fik noget ekstranummer.  En ting er sikkert: Amy Winehouse lever rock n roll livet med masser af sprut, stoffer og helt sikkert op- og nedture.
 
Inden næste musikalske indslag som skulle komme fra Bli Glad, ville Rune Klan lige understrege, at vi fik pænt meget for pengene. Vi var ikke engang halvvejs, og jeg var ikke i tvivl om at folk ville få en del for pengene. Vi skulle hurtigt videre til Bli Glad, og de var klar med en masse kærlighed til folket i Parken. Der var nu kommet endnu flere folk til, og man kunne fornemme, at der var mange flere på vej. Undertegnede havde valgt at tage en lille vandring rundt på tribunerne for at følge koncerten fra andre placeringer. Undervejs stoppede en pige i midten af 20'erne mig for at høre, hvem de der Bli Glad var? (hun havde set min blok og tænkte, at jeg måtte vide det), så efter, jeg fik forklaret noget med en hængekøje, Ufo Yepha, en masse kærligheds-inspireret SKA/Reggae var hun nu også oplagt til at følge med i deres fremragende koncert. Jeg nød sange som 'Dans For Satan', 'Ulla Ulla' og 'Kærlighed Til Folket' - Sidstnævnte desværre uden Peter AG. Publikum var godt med nu, og de kunne lide de funky reggaetoner, og dansede med. Jeg overhørte dog en samtale imellem to piger der har været under 15, og de fik råbt: 'Hold kæft noget lorte musik!'. Det var tydeligvis ikke Bli Glad, de to piger var kommet for at se, men heldigvis for alle fremmødte var det i år et spændende og varieret program Zulu kunne byde på. 
 
ANNONCE
Zulu Rocks 07
Nu var der for alvor gang i Parken. Næste levende billede på scenen var Niarn. Igen mødte jeg en svensk pige, der spurgte mig om, hvem Niarn var, og der kom hendes veninde til undsætning, inden jeg nåede at svare. "Niarn er en ung, vred mand", og så var den på plads. Rune Klan havde sammensat en video intro til at præsentere ham, og det fungerede godt. På scenen kom Niarn, og med alt godt fra sine to albums må man sige, at han for alvor formåede at sætte gang i Parken. Niarn var live, og folk var på. Festen fortsatte, og Niarn havde på scenen fået arrangeret et bord med drikkelse, så de også kunne feste med oppe fra scenen. Det er ikke til at sige, om det var sprutten eller huskeren, der var skyld i, at Aalborgs rap-helt glemte lidt af teksten til "Antihelt". Parken var på kogepunktet, så det var ikke alle, der lagde mærke til det lille 'fuck up'.  - apropos 'fuck' så burde en eller anden havde taget eneret på ordet, så vedkommende kunne leve godt på Niarn. Men nu havde Parken en fuckin' fed fest, og så var alle glade. Det er så populært at slutte af med det største hit, og da Niarn afslutter med nummeret 'Dobbelt A' går parken helt amok. 
 
Nu var hele Parkens publikum oplagt til den altid charmerende Johnson. Alle folk er også ellevilde, da han kommer løbende ind på scenen, og rapper festen endnu mere i gang. Under Johnson koncerten kunne man nede bagved være heldig (eller uheldig?) at løbee ind i Parkens guru number one: Don Ø, der lige var ude og lytte til lidt rap. Det passede godt med, at Johnson spillede 'Kig Forbi' umiddelbart efter. Selvom den med garanti ikke er henvendt til Flemming Østergaard. Der var under selve koncerten også bonus at hente for publikum, der både fik set og hørt en LOC, U$O og Alex.

KNA Connected havde ikke fået nok af at optræde i Parken og havde derfor dannet deres egen lille mini cipher (som det hedder på hiphop sprog). Der stod de og rappede skrevne tekster og battlede på freestyle. Festen var på vej imod kogepunktet, og mit smil var i top da jeg overhørte en oversættelse af Johnson's 'Kig Forbi' fra dansk til norsk! Smukt. Inden sidste nummer eksploderede parken endnu engang, men inden skulle Rune Klan lige afbryde Johnson og overrække ham en guldplade for 15.000 solgte albums. Et stort tillykke herfra. 
 
ANNONCE
Zulu Rocks 07
Næste på plakaten var Alphabeat. Et band jeg ikke havde den store viden om. Spillede ret tidligt deres største hit '1000 Nights Of Thunder'. Det kunne jeg ikke forstå, men så gik det op for mig, at det var en af de fedeste koncert oplevelser jeg har set. De havde så meget energi, og et meget fedt sceneshow. Det kom bag på mig, og det er netop det fede ved at se noget musik, og en genre man ikke kender. Parken var på dette tidspunkt halvfyldt, og man må sige, at det så smukt ud oppe fra tribunerne. - Der blev desuden danset på tribunerne og i små rundkredse som folk selv lavede på plænen. 
 
Så var det blevet tid til Scissor Sisters. Endnu et navn, som jeg ikke havde kendskab til. De havde en kanon start, og lagde ud med 'She's My Man'. Folk dansede videre, og festen var på sit hidtil højeste nu. Der blev spillet en masse crowd-pleasere. Der var også tid til lidt verbale smæk til aftenens sidste navn nemlig 50 Cent som skulle spille lige efter Scissor Sisters. De ville lave deres eget G-Unit, og mente at G'et skulle stå for'Gay-Unit'. Så var koncerten slut, og folk var vilde.
 
Klokken var blevet tid til 50 Cent. Han havde ikke brug for nogen præsentation. Alle vidste, hvem han var, og folk oppe foran scenen stod og råbte 'Fifty'. På klokkeslettet startede det gamle Dr. Dre beat til nummeret 'Next Episode', og alle hænder var i vejret. Det, der skete nu var, at Parken lignede et stadion fra den berømte hiphop dvd 'Up In Smoke Tour', der som bekendt er en tour rundt på stadions. 50 Cent havde ikke så meget at sige i starten, andet end at festen bare skulle fortsætte, og med mindre snak og mere musik var alle jo tilfredse. Han havde en masse hits med i bagagen. Alle folk i hele parken kunne nu bare nyde festen, og der blev danset, hoppet, kysset, drukket osv. 
 
ANNONCE
Zulu Rocks 07
50 Cent sluttede af med at tage en dreng op på scenen der har været ca. 11 år gammel. Han ville lige fortælle ham, at hvis hans mor spurgte så havde 50 Cent IKKE opfordret til at ryge hash, drikke sig fuld og dyrke sex. Det var et herligt indslag fra en helt chokket dreng, der slet ikke havde drømt om at stå side om side med 50 Cent ham selv.
 
-          'I don't tell you to smoke weed, get drunk and fuck' - Citat 50 Cent.          

Vi ses til Zulu Rocks 2008, det bliver svært at gentage denne succes, men det ville være dumt ikke at forsøge.

fotos: Lene Hansen
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce