Connery

Ztove: Test af det app-styrede temperaturregulerede kogegrej

Kan man lave den første pandekage perfekt?

I nyere tid er der kommet en trend med, at det ikke længere bare handler om at have de største knive eller de vildeste maskiner i køkkenskabene - nu skal der præcision og nemhed indover!

Og mens Sous Vide stadig tordner afsted på popularitetsbølgen med langtidstilberedt kød med velbevarede safter, så har Peter fra Ztove i stedet kigget nærmere på at optimere madlavningen over hele linjen.

Og for at kunne det, så skal man helt ned på grundniveau og kigge på, hvordan man laver maden.

Her har opfundet systemet Ztove, som i al sin enkelthed er en temperatur-reguleret pande, som med en sensor måler temperaturen "lige dér hvor det sker" i det varmefordelende lag i bunden af panden/gryden.

“Kogegrejet ‘Snakker trådløst’ med kogepladen og vores app, der giver brugeren mulighed for at styre temperaturen præcist. Og der er opskrifter i appen og mulighed for at lægge egne opskrifter ind”, fortæller Peter Favreholdt.

Læs meget mere om konceptet her.

ANNONCE
Ztove Duo sæt - Ztove: Test af det app-styrede temperaturregulerede kogegrej Ztove Duo sæt

Det skulle vi selvfølgelig også afprøve, så vi har været så heldige at låne et eksemplar af Ztove for at tjekke efter, om det nu også er muligt at styre temperaturen, som man skal.

What’s in the box

Vi fik fingrene i den famøse Ztove DUO-model, som medfølger en transportabel bordmodel med pande og kasserolle, som kan testes på 2 kogefelter med den specifikke Ztove-teknologi - Ztove 24 cm pande og enZtove 3L kasserolle.

Dertil hører sig en gratis Ztove-app, som nemt og enkelt guider dig videre i forløbet, når du først har udpakket potter, pander og kogepladesæt.

Her bliver du introduceret til, hvordan man indstiller den korrekt og hvordan man aktiverer varmeenhederne og finder frem til den rigtige temperaturstyring.

Det fungerer egentlig bare sådan, at du går i gang som ved et konventionelt komfur - på med gryden, i med råvarene og så indstiller du temperaturen via din app.

That’s it.

ANNONCE
Bluetooth-styret temperatur. - Ztove: Test af det app-styrede temperaturregulerede kogegrej Bluetooth-styret temperatur.

Og nu - til testen!

Og hvilken bedre måde at teste dets evner på, end at gå helt klassisk til værks på den med en evig klassiker, der altid falder i god jord hos folket.

Bøf Bearnaise.

Der er mange ting, som kan gå godt eller galt med sådanne to simple ‘ingredienser’.

Bøffen

En af de vigtigste ting, når man steger en bøf - foruden selvfølgelig at undgå at stege den til en sej skosål - er at få den rette stegeskorpe.

Og ved konventionelle pander kan temperaturen godt dale en smule, når du smider bøffen på - men med Ztove holder den temperaturen, så du bare kan lade den ligge og karamellisere, mens du selv kan vurdere, hvornår du har ramt den perfekte farve i midten alt efter præferencer.

Mere skal der ikke til - så mens du måske normalt kan få lidt sved på panden ved både at styre temperatur og smide garniture på og til sidst smørret, så kan du nu udlukkende fokuserer på tiden og lidt ekstra kærlighed fra smørhavet på panden til sidst. 

Bearnaise

Når du laver ægte bearnaise skal saucen legeres - hvilket betyder, at æggeblommerne i saucen skal tykne hele massen sammen til en cremet oplevelse.

Og det sker omkring det magiske punkt ved 58 grader

. Et par grader for meget? Så snakker vi olieret spejlægsgryn.

Det er der ingen der gider at spise. Så vi tog den ultimative test og smed bearnaise-ingredienserne i mikset og indstillede den til præcis 58 grader - og her holdte den temperaturen og opnåede konsistensen uden sved på panden og panik i øjnene!

Vi kunne bare lade den stå og røre et par gange.

Det er altså ret bad-ass.

Og en af de helt store problematikker med bearnaise er nemlig at holde den varm, når man først har fået den legeret - på et normalt komfur kan man ikke bare lade den stå på lavt blus og håbe, at den lige holder varmen. Det kan man med Ztove, som holder saucen klar til gæsterne er sat til bords.

Og desserten? 

ANNONCE
Perfekt første pandekage med Ztove-app. - Ztove: Test af det app-styrede temperaturregulerede kogegrej Perfekt første pandekage med Ztove-app.

Som dessert kommer man heller ikke udenom det faktum, at man lige er nødt til at teste det slående punkt, som startede hele eventyret for Peter - nemlig pandekagen.

Og her fik vi tændt for dyret, smidt lidt smør på panden og afprøvet teknikken med pandekagebagning - hvor vi som altid forventede, at den første pandekage ville ligne en smørdruknet, blegfed, skæv og ujævn pande?

Der fik vi sgu en jævn, brun, flot og ensformig pandekage for alle pengene.

Og så kan du søge inspiration i eksempelvis deres opskrift på blåbærpandekager, hvis det skal være fancy, hvor den endda siger til, når du skal smide blåbærrene i samt hvornår den skal vendes.

ANNONCE
Nænsom karamellisering med temperaturstyring.  - Ztove: Test af det app-styrede temperaturregulerede kogegrej Nænsom karamellisering med temperaturstyring.

En anden test blev brugt til at smelte sukker i gryden, som eksempelvis skal bruge, når man laver brunede kartofler eller karamel.

Og problemet er tit, at man ikke kan styre temperaturen - så ender man med brændt sukker i enderne og stadig krystalliseret sukker i midten.

Med Ztove-appens manuelle indstilling af temperatur - og lidt research på Google - kunne vi med en temperatur på omkring 160 grader ramme en balanceret og fejlfri smeltning af sukker!

ANNONCE
Hvem elsker ikke velstegt bacon? - Ztove: Test af det app-styrede temperaturregulerede kogegrej Hvem elsker ikke velstegt bacon?

Det smarte ved konceptet er også, at appen såvel som deres hjemmeside bugner af opskrifter og videoer, som kan give dig inspiration til stegetider, måltider og diverse teknikker, som kan oppe dit game på køkkenslagmarken.

Konklusion

Ztove er til dig, der ikke vil have ubehagelige overraskelser i køkkenet eller gerne bare vil gå systematisk og sikkert frem i dine gastronomiske eventyr - efter flere tests kan vi konkludere, at grejet evner at holde sin temperaturreguleret med den minimale fejlmargen - og det er altså ret vildt!

Den er designet til at fjerne sommerfuglene i maven, når du skal røre en ægte bearnaise til hele familien, eller hvis du skal have legeret din vaniljeis til de famøse 83-84 grader uden at ende ud med en krystalliseret dessert.

Ztove er pålidelig, nem at håndtere og formår at bidrage til køkken-eksperimenterne med en vis kontrol, som de færreste kan naile hver eneste gang - det er en solid medspiller på køkken-boldbanen, som hjælper dig i mål med de teknikker, hvor du ikke altid helt kan stole på dit eget komfur.

ANNONCE
Ztove

Kittet vi testede:

Ztove DUO sæt

Pris: 11.995 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce