Connery

Zen X-FI 2 - Mp3 afspiller

Der er efterhånden mange mp3 afspillere på markedet og flere af dem har touch-screen. Creatives første af slagsen hedder Zen X-FI 2 og kom på markedet i slutningen af 2009.

4 ud af 6 stjerner
Afspilleren er som sådan ganske pæn! - Zen X-FI 2 - Mp3 afspiller Afspilleren er som sådan ganske pæn!
Førstehåndsindtryk

Umiddelbart er førsthåndsindtrykket godt.

Mp3 afspilleren har en skærm, der er behagelig at trykke på. Til højre for skærmen sidder 'home' knappen. Bagsiden er lavet i noget aluminiumslignende plastik. Alt i alt føles afspilleren behagelig og virker ikke umiddelbart som noget, der let går i stykker.

On/off knappen sidder øverst i højre hjørne. Ved siden af on/off knappen findes en indgang til et mikroSD kort.

På højre side af afspilleren sidder et minijackstik og en indgang til det medfølgende USB kabel.

I bunden finder du en lille resetknap.
ANNONCE
Bagsiden er i aluminiums-agtig plastic - Zen X-FI 2 - Mp3 afspiller Bagsiden er i aluminiums-agtig plastic
Afspilleren generelt

For at tænde holdes on/off knappen nede i 3 sek. Startskærmen består af 8 programmer. Hvis du slider startskærmen fremkommer 6 yderligere programmer.

For at placere sange på afspilleren kan du bruge software, som findes på afspilleren. Du kan også flytte sangene over på afspilleren, som du ville gøre med et almindelig USB stik. Der er dog bestemte mapper til de forskellige filer. Det er dog intet problem at finde rundt i.
ANNONCE
Der leveres et okay billede på fladskærmen - Zen X-FI 2 - Mp3 afspiller Der leveres et okay billede på fladskærmen
Videofiler

Zen X-FI 2 kan afspille video filer. Videofiler kan på samme måde som musikfiler, nemt flyttes over på afspilleren.

Zen X-FI 2 understøtter desværre kun bestemte videofiler. Det betyder, at du risikerer at skulle kaste dig ud i en tidskrævende process, hvor det medfølgende software skal konvertere filerne. 

Jeg testede med en .avi fil, som jeg prøvede at flytte over via den medfølgende software. Umiddelbart tog konverteringen længere tid end forventet, så jeg valgte at prøve lykken og sparke filen over på afspilleren, som et almindelig USB-stick. Så virkede det. Jeg er dog i tvivl om det vil virke med alle .avi filer, da de fra tid til anden kan være nogen bæster at rode med.

Videofiler på dit tv

Hvis du har et A/V kabel, kan du bruge Zen X-Fi 2 til at afspille film på dit TV. Afspilleren leverer et acceptabelt resultat. Til kvalitets-sammenligning brugte jeg en WD Live Media.

Der er en lille forskel imellem Zen X-Fi 2's afspilning af en avi. fil. Forskellen består primært i, at Zen Z-Fi 2 hakker lidt i afspilningen, når den skal levere billedet til tvskærmen. Det er dog ikke kritisk.

Lyd

Umiddelbart er lyden i den indbyggede højtaler helt okay, og med et acceptabelt max niveau. Der er desuden tilføjet en XFI funktion, som elektronisk kan optimere lydoplevelsen både ved vido og musikafspilning. 

De medfølgende høretelefoner bør dog smides i skraldespanden med det samme. Høretelefonerne er simpelthen så dårlige, at du får ondt i ørerne, hvis du skruer for højt op. Dog skal det siges, at de sidder godt, da man får øredutter i forskelle størrelser med afspilleren.

Skærmen

Skærmen er rigtig fed at kigge på. Desværre kan touch delen være lidt irriterende. Det er simpelthen ikke altid, at afspilleren reagerer. Det er belastende, når man forsøger at scrolle op/ned eller ændre lydstyrken - men til Creatives forsvar skal det siges, at det hjælper rigtig meget, hvis man lige får kalibreret touch egenskaben og trykker en smule hårdere på skærmen. Umiddelbart kunne man dog godt forvente noget bedre.
ANNONCE
Nej piger, vi ved ikke hvem han er! - Zen X-FI 2 - Mp3 afspiller Nej piger, vi ved ikke hvem han er!
Vurdering

Eftersom det er første forsøg med en touch-screen Mp3 afspiller, har Creative gjort det ganske godt. De har fået styr på de vigtigste funktioner og tilføjet lidt ekstra lir.

Designet er overall pænt, og den lidt kluntede touch-funktion vænner man sig til forholdsvis hurtigt. 

edit. Havde i første omgang modtaget et sæt defekte høretelefoner og derfor oplevet, at lyden var rent sagt dårlig. Hvilket slet ikke hang sammen med Creatives ambitioner om god lydkvalitet.

Har modtaget et nyt sæt af de tilhørende høretelefoner og må indrømme, at de er en del bedre end høretelefoner, som man typisk får med andre mp3 afspillere. Lyden gengives godt og bassen er fyldig som den burde være.Er du ude efter en afspiller med god lyd og gode muligheder for at ændre på musikkens bas og toner, så er denne et godt valg. Det kræver dog, at du kan leve med den lidt dårlige touch funktion

Plus

+ Let og behagelig at holde på

+ Video afspilning

+ MikroSD indgang til at importere musik og billeder fra fx en telefon.

+ Kalender

+ Gode høretelefoner

Minus

- Halv dårlig touch-funktion.

- Den aflange side skal holdes vandret, hvilket besværligør navigering i menuerne når man er på farten.
ANNONCE
Fakta:
- Fylder 56 x 13 x 102 mm

- Vejer 74 g

- Holder til 25 timers musikafspilning og 5 timers filmafspilning

- Kan bruges som diktafon

- Der medfølger USB-kabel, høretelefoner, ekstra høredutter og manual.

- Der kan downloades spil og RSS feeds til Zen X-Fi 2.

Understøtter følgende musikfiler:

MP3 / Audible / WAV / AAC / WMA / ADPCM / FLAC

Afspiller disse video filer:

WMV / MPEG-4 / XviD / DivX

Set til 1180 kr hos getmore.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt